Πολύ ανώτερη η Ντιλάιλα, guarantee ο Ατρέιγιου, ισχυρά δίδυμα και τριάδες και Σκορ 6 & 4 που αγγίζουν την επιτυχία

Κοινοποίηση:

Κάποιες ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις δείχνουν πολύ εύκολες στην… ανάγνωση των ίππων που θα επικρατήσουν και τελικά εξελίσσονται πολύ δύσκολες αφού τα φαβορί πάνε… περίπατο. Η σημερινή δείχνει ότι είναι κομμένη και ραμμένη για τα φαβορί. Θα είναι έτσι; Πάμε να αναλύσουμε τις κούρσες και στο τέλος έχουμε και τις προτάσεις μας για τα Σκορ. Τελευταία συγκέντρωση πριν το χειμώνα, θέλει λίγο… καύσιμο.
Πριν ξεκινήσουμε η παρατήρηση είναι ότι περιμένουμε να δούμε και τον καιρό μέχρι να ποντάρουμε. Έως τώρα είναι στο… τσακ να βρέξει, αλλά δεν το κάνει. Αν γίνει θέλει προσοχή. Ότι διαβάσετε παρακάτω είναι με… στεγνό στίβο.

Στην πρώτη ιπποδρομία υπάρχει το πρώτο μεγάλο φαβορί. Είναι η ΝΤΙΛΑΪΛΑ(7) που στο ντεμπούτο της πρωταγωνίστησε μετά από ατυχίες, που δεν έχει τρέξει στην απόσταση, αλλά και ποιές είναι οι άλλες. Σίγουρα υπερέχει και έχει σχεδόν άριστες πιθανότητες επικράτησης. Βέβαια για τα Σκορ δεν ενδιαφέρει κανένα, αφού δεν είναι πουθενά.
Δεύτερη τύχη έχει η ΒΡΗΣΗΙΔΑ(2) όχι για κανένα σοβαρό λόγο, αλλά γιατί δείχνει ότι τα “πάει” τα μέτρα και είναι και σε φόρμα. Τρίτη επιλογή η ΜΙΣΙΣ ΜΠΟΤΖΑΝΓΚΛΣ(6). Μέτρια φοράδα έχει δείξει μέχρι τώρα και δεν νομίζουμε ότι στο ένατο τρέξιμό της θα μας… βγάλει τα μάτια. Μετρημένη είναι και οι δυνατότητές της λίγες. Θα το παλέψει για το δίδυμο και έχει καιο τον αναβάτη να τα καταφέρει.
Συνέχεια με την ΙΝΤΥ ΜΙΟΥΖΙΚ(3) που ήταν επιεικώς μέτρια πριν λίγες μέρες και δεν μπορούμε να βρουμε πως θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο σήμερα. Αλλάζει απόσταση μεν, αλλά αυτό δεν λέει και τίποτα στην κατάσταση που την είδαμε στην προηγούμενη κούρσα.
Η ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ(4) μέχρι τώρα είναι πολύ μέτρια και η ΚΡΑΣ ΜΠΑΝΓΚ ΓΟΥΟΛΟΠ(5) μέχρι τώρα και σε μικρότερες αποστάσεις δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Αν την βγάλιε σήμερα η κούρσα; Με “αν” δεν έγινε ποτέ, τίποτα. Η ΑΣΑΑΪΛ(1) διεγράφη.

Στην δεύτερη ιπποδρομία αν η πρόσφατη και σαρωτική νικήτρια σε μικρότερη απόσταση ΝΤΕΝΤΟΝ ΝΤΟΝ(1) δείξει τις ίδιες δυνάμεις, τότε θα αγγίξει τη νίκη. Μπροστά θα πάει και σε όμιλο που δεν έχει και σπουδαίους αντιπάλους. Β’εβαια η ΠΙΚΑΝΤΙΛΟ(2) βελτιώθηκε στο δεύτερο, πρόσφατο, τρεξιμό της μετά από σημαντικό ρεπό και θεωρούμε ότι μπορεί να την συναγωνιστεί πλήρως και γιατί όχι να την προσπεράσει. Οι δυο τους έχουν το προβάδισμα και ως τρίτη επιλογή τοποθετούμε την ΜΙΚΡΗ ΜΑΣΑ(5) που έχει τον γάλλο, Thomas στη σέλα της, που δεν την ξέρει, που είναι “περίεργη”, αλλά που το τελευταίο διάστημα είναι σε φόρμα και το έχει δείξει σε μικρότερες αποστάσεις. Σίγουρα δεν μπορεί να αγνοηθεί η ΒΕΝΕΡΑ(7) που την είδαμε να διακρίνεται σε μεγαλύτερη απόσταση και είναι φοράδα υψηλόσωμη και με βήμα που μπορεί να τις φέρει όλες σε δύσκολη θέση. Υπό προϋποθέσεις μπορεί και τη νίκη αυτή η φοράδα.Η σημερινή απόσταση της ταιριάζει περισσότερο. Προσοχή θέλει η ΦΕΝ ΛΕΪΝΤΥ(6) που έδειξε άνοδο στην τελευταία της συμμετοχή και ίσως να την δούμε ακόμη καλύτερη σήμερα σε απόσταση που της ταιριάζει περισσότερο. Η ΜΙΣΙΣ ΜΠΑΜΠΛΣ(3) έδειξε κάποια αγωνιστικότητα στην τελευταία της συμμετοχή, αλλά μέχρι εκεί. Θεωρούμε ότι η σημερινή απόσταση δεν θα την βοηθήσει. Κάθε άλλο. Τέλος η ΙΟΝΙΟΣ(4) εδώ και καιρό δεν είναι στα καλύτερά της και δύσκολά θα διακριθεί.

Στην τρίτη ιπποδρομία έχουμε μια δυνατή δυάδα που μπορεί να γίνει και τριάδα. η ΛΙΛΛΥΠΟΥΤ(2) νίκησε σαρωτικά στο ντεμπούτο της στην Ελλάδα δείχνοντας προσόντα που δεν τα είχε δείξει στην Αγγλία. Μετά τη νίκη της συνέχισε να γυμνάζεται ανελλιπώς και να δείχνει καλά στοιχεία. Θεωρούμε ότι και πάλι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την ΡΙΦΑΛΤΖΕΝΣ(5) που στην τελευταία και πρόσφατη συμμετοχή της είχε ατυχ/ίες πάνω στην κούρσα και η τρίτη θέση που κατέλαβε είναι πλασματική. Σίγουρα χωρίς ατυχίες θα ήταν πιο ψηλά στην άφιξη. Ίσως δεύτερη. Σήμερα και σε πιο… βατό όμιλο μπορεί να φτάσει ακόμη και στο πρώτο σκαλί.
Τρίτη επιλογή η ΝΟΒΕΜΠΕΡ(3) που για πρώτη φορά μετά τη νίκη της τρέχει σε όμιλο στα μέτρα της. Στην… σειρά της δηλαδή. Για φοράδες με μία νίκη. Θεωρούμε ότι είναι σε καλή φόρμα και αυτό μπορεί να το δείξει με πρωταγωνιστική εμφάνιση.
Τέταρτη επιλογή η ΝΤΟΝΤ ΤΕΛ ΧΕΡ(4). Επιστρέφει από “φρεσκάρισμα”, κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει και μπορεί να τρέξει δυνατά. Το πόσο δυνατά θα εξαρτηθεί από την προαναφερόμενη τριάδα και κατά πόσο θα την… αφήσουν να κάνει την κούρσα της. Παρακάτω η ΤΡΟΪΚΑ(6) που δεν ήταν άσχημη στην επανεμφάνισή της, προ ημερών, από αποχή και μια θέση στο Τετραπλό, ίσως και στο Τρικάστ, μπορεί να την καταλάβει. Η ΧΑΡΡΥΑΝΑΣ ΣΗΚΡΕΤ(7) είναι φοράδα σε φορμα, αλλά που δεν μας εμπνέει εμπιστοσύνη ότι μπορεί κάτι παραπάνω από το Τετραπλό και η ΔΕ ΤΣΑΖ(1) με τις έως τώρα εμφανίσεις της δείχνει ακίνδυνη.

Στην τέταρτη ιπποδρομία ολα μπορούν να συμβούν. Τα πάντα. Να νικήσουν σχεδόν όλοι, χωρίς να αποκλείουμε και το “όλοι”. Ερωτηματικά; Πάμπολλα. Λοιπόν ας τους πάρουμε με την σειρά. Ο ΚΡΙΕΤΙΒ ΤΖΙΝΙΟΥΣ(1) είναι ο πιο φορμαρισμένος στον όμιλο και θα το προσπαθήσει πάλι για νίκη. Η απόσταση δεν του πολυαρέσει, αλλά και ποιοί είναι οι άλλοι; Ο ΙΒΑΝ ΓΚΡΟΖΝΥΙ(2) είναι ο ίππος που έως τώρα είχε πάντα προβλήματα στις κούρσες που έτρεξε. Κυρίως στις τελευταίες. Χωρίς αυτά σ/ιγουρα έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει. Ο ΛΑΚΟΤΑ(3) μια φορά έτρεξε, ήρθε πίσω, Στα τέσσερα του χρόνια πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό στο τι μπορεί να κάνει σήμερα. Τοι κάνει στις προπονήσεις; Σχεδόν τίποτα, αλλά ο όμιλος είναι κάτω του μετρίου, όχι γι’ αυτόν, αλλά για όλους.
Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ(4) είναι γρήγορος, αλλά έως τώρα έχει δείξει και έλλειψη αντοχής. Λέτε να τον δούμε μεταμορφωμένο σήμερα; Μπορεί…
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ(5) έδειξε μια μικρή βελτίωση, τίποτα το σπουδαίο, στην τελευταία του συμμετοχή. Η απόσταση θα τον βοηθήσει, αλλά είναι εύκολο να τον μετρήσεις και με τον γάλλο στη σέλα του για πρώτη φορά; Ο ΧΕΚΤΙΚ ΓΟΥΟΡ(6) είναι μακράν ο ποιοτικότερος στον όμιλο, αλλά δυο φορές που έτρεξε τερμάτισε έκτος. Μέχρι το “παράθυρο” πάει και μετά σταματάει. Τι θα κάνει σήμερα;
Τέλος ο ΒΙΡΙΝΤΟΥΛΟΥΜ(7) έτρεξε ικανοποιητικά στην τελευταία του συμμετοχή, έχει και το Δημητσάνη στη σέλα και μπορεί να την “παλέψει” τη νίκη. Όπως καταλάβατε απ’ όλα τα παραπάνω. Συμπέρασμα δεν βγάλαμε.

Στην πέμπτη ιπποδρομία τρέχουν δυο και η νίκη θα κριθεί ανάμεσά τους. Όχι κατ΄ανάγκη και το δίδυμο. Ο ΡΟΓΙΑΛ ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ(4) με όσα έχει κάνει έως τώρα, με τις τρείς νίκες του, με το ότι είναι αήττητος, αλλά κυρίως με την απόδοσή του, έχει δείξει ότι έχει τον πρώτο λόγο.Δεν έχει θέμα με την απόσταση και ο όμιλος δεν έχει πολλές δυσκολίες. Θεωρούμε ότι θα ηττηθεί δύσκολα. Αν γίνει αυτό, ο πρώτος που μπορεί να τον νικήσει είναι ο ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ(7) ο οποίος… εξάντλησε τις ατυχίες στην τελευταία συμμετοχή του που έχασε μια δική του κούρσα και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και πως αυτό διαμορφώθηκε. Είναι σε κορυφαία φόρμα, ο αντίπαλός του του “χαρίζει” κιλά και μπορεί να επωφεληθεί. Στην πρώτη γραμμή θα βάζαμε και τον ΔΟΛΛΑΡΙΟΥΛΗ(2) αν δεν υπήρχε η τελευταία και σχετικά πρόσφατη συμμετοχή του. Ο όμιλος τον ευνοεί, έχει πολλές πιθανότητες να πάει και στο κεφάλι και να επιβάλει το ρυθμό με το μεγάλο του βήμα που θα φέρει δυσκολίες στους… πίσω. Σαφώς δεν αγνοείται, αλλά η τελευταία του συμμετοχή μας προβληματίζει. Ο ΣΟΤΓΚΑΝ ΣΤΑΡΤ(5) ξεκουράστηκε μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες του, πήγε καλά στις προπονήσεις, αλλά θέλει και μια κούρσα για να “έρθει” στη θέση του και ο όμιλος είναι ισχυρλις, Πάντως στους πρώτους θα είναι. Τρικάστ, Τετραπλό, κάπου εκεί και με δυσκολία στο δίδυμο.
Ο ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ(6) είναι σε μεγ΄σαλη φόρμα εδώ και καιρό και δεν καταλαβαίνει από ομίλους. Στο φίνις είναι δυνατός και θεωρούμε ότι και πάλι θα είναι ψηλά στην άφιξη. Ίσως και στο Τρικάστ.
Η ΤΖΟΥΤΖΟΥ(2) ξεκουράστηκε μετά την τελευταία εμφάνισή της, στις προπονήσεις ήταν καλή, αλλά μέχρι εκεί. Ίσως να επιδιώξει να πάει μπροστά με το μεγάλο της βήμα, ίσως μαζί με τον Δολλαριούλη. Πάντως για υψηλή διάκριση δεν την έχουμε σήμερα και με… άγνωστο αναβάτη στη σέλα της. Ο ΑΤΤΙΛΑΣ(1) δεν έτρεξε αναδικά στην τελευταία του συμμετοχή και θεωρούμε ότι θα έχει και σήμερα πολλά προβλήματα και τέλος ο ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΠ(8) τρέχει συνεχώς και θα τρέχει συνεχώς μέχρι να τελειώσει ο χρόνος, αλλά πλέον οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες, κυρίως σε μεγάλες αποστάσεις που κάποτε ήταν το φόρτε του και μετράει και η κούραση.

Στην έκτη ιπποδρομία υπάρχει ξεκάθαρο και τεράστιο φαβορί. Είναι ο ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(1). Στο ντεμπούτο του έχασε στη λεπτομέρεια τη νίκη, έκτοτε γυμνάζεται ανελλιπώς και δείχνει ακόμη πιο “λυμένος” και βέβαια τρέχει και σε όμιλο που δεν υπάρχει κανένας “σοβαρός” αντίπαλος, απ’ όσο έχουμε διαπιστώσει στις προπονήσεις.
Αν ήταν μεγαλύτερη η απόσταση ίσως θα ήταν δυνατός αντίπαλος ο ΜΥΣΤΙΚ ΜΠΛΕΪΖ(4) που έδειξε στο ντεμπούτο του ότι θέλει… μέτρα. Πάντως έχει πάει δυνατά στις προπονήσεις και θα του δώσουμε ξεκάθαρα την δεύτερη θέση στις προτιμήσεις μας.
Μετά τους δυο έρχονται οι δυο πρωτοεμφανιζόμενοι του Ιπποφορβείου Ελιάς. Ο τριετής σίγουρα διαθέτει καλή ποιότητα, σίγουρα στο μέλλον θα εξελιχθεί σε ίππο για μεγάλες αποστάσεις και σίγουρα πάνω στην κούρσα θα εμφανιστεί καλύτερος από τις προπονήσεις. Δύσκολα όμως και στην τωρινή απόσταση μπορεί να προλάβει τον Ατρέιγιου. Ο διετής ΔΑΝΑΟΣ(9) δείχνει επίσης καλός ίππος, διαθέτει ποιότητα και στις “δουλειές” για διετής ήταν μια χαρά. Τους “ψημένους” τριετείς θεωρούμε ότι δεν μπορεί να τους “χτυπήσει”. Παρακάτω ο ΧΑΒ Ε ΘΙΝΓΚ(8) που ξεκουράστηκε πολύ, που είναι από τους πιο έμπειρους στον όμιλο, αλλά και “μετρημένος” για… χαμηλές πτήσεις. Χαρακτηριστικά γρήγορου ίππου έχει ο διετής πρωτοεμφανιζόμενος ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΠΛΕΪΣ(10) που στις προπονήσεις δεν μπορούμε να πούμε ότι μας… έβγαλε τα μάτια, αλλά δεν πήγε κι άσχημα. Αν ξεκινήσει καλά μπορεί να πλασάρει κάπου ψηλά. Υπό προϋποθέσεις ακόμη και στο Τρικάστ.
Ο ΣΕΦΕΡΝΤΣ ΜΠΟΥΣ(7) έχει αναπνευστικά προβλήματα και δεν είναι ακόμη η ώρα του, ο ΝΤΟΥΓΚΑΛ ΜΑΤΖΙΚ(5) δεν μπορεί να είναι ο ίππος των προπονήσεων γιατί πάνω στις κούρσες… φοβάται τα διπλανά άλογα, ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ(3) προς το παρόν δεν δείχνει κάτι το αξιόλογο και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟΣ(2) πρωτοδιαγωνίζεται, όπως και ο προαναφερόμενος, αλλά δεν έχει δείξει ακόμη κάτι το άξιο λόγου. Δείχνει να θέλει δουλειά.

Τέλος στην έβδομη ιπποδρομία υπάρχει ακόμη μια πανίσχυρη δυάδα που μπορεί να γίνει και τριάδα. Η ΚΑΣΤΟΝΤΙΑΛ(4) “φρεσκαρίστηκε” έχει πάρει εσωτερικό σταρτ και αν καταφέρει να πάει μπροστά ή να ακολουθήσει δεύτερη, τότε θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η ΑΖΕΡΕΛ(6) επίσης “φρεσκαρίστηκε” κι αν καταφέρει από το “έξω” σταρτ να πάει μπροστά θα έχει σημαντικό μερτικό για τη νίκη. Τρίτη επιλογή η ΣΑΝΤΕΪ ΜΠΕΛ(1) που μπορεί να τις “χαρίζει” χρόνια όμως είναι σε εκρηκτική κατάσταση, προέρχεται από τρεις σερί νίκες και μην ξεχνάτε ότι στην τελευταία της νίκη άφησε δεύτερη την Αζερέλ και μάλιστα με εύκολο τρόπο.
Τέταρτη επιλογή η ΠΕΝΙΝΑ(9) που έτρεξε υπέροχα προ ημερών και σε ισχυρό όμιλο. Τα χαμηλά της βάρη μπορούν να την βοηθήσουν και εξασφάλισε και ιδανική ανάβαση. Δεν μπορεί να αγνοηθεί η ΜΙΣ ΕΡΜΙΟΝΗ(2) αν και θεωρούμε ότι οι σταύλοι Καλαμαριάς θα στηριχτούν περισσότερο στην Αζερέλ και θέλει προσοχή και η ανανεωμένη και προερχόμενη από ρεπό ΛΑΟΥΡΑ ΜΠΙ(8).
Σε τοπ φόρμα η ΜΠΛΟΥΜΣΜΠΕΡΥ ΣΤΑΡ(7) που προέρχεται από νίκη, αλλά ο όμιλος δύσκολος και ελάχιστες πιθανότητες για την ΕΛΕΝΗ(5), αλλά και για την επανερχόμενη ΓΚΑΜΠΟ ΛΕΪΝΤΥ(3)

ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-2-7 / 2-6 / 1-2-6-7 / 4-7 / 1 / 1-4-6
ΣΤΗΛΕΣ: 144
ΚΟΣΤΟΣ: 72

ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 4: 03-04-05-06
ΣΥΣΤΗΜΑ: 2-3-4-6 / 1-2-4-6-7 / 4-7 / 1
ΣΤΗΛΕΣ: 40
ΚΟΣΤΟΣ: 20

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα