Προβάδισμα ο Μέσμερισμ στο κύπελλο Ακροπόλεως και δυνατά συστήματα σε Σκορ 6 & Σκορ 4

Κοινοποίηση:

Τελευταία συγκέντρωση για τον Σεπτέμβρη και από τον επόμενο μήνα οι ιπποδρομίες θα διεξάγονται Σάββατο.  Εντάξει έχουμε δει και καλύτερο πρόγραμμα από το σημερινό, αλλά έτσι είναι οι ιπποδρομίες. Δεν μπορείς κάθε μέρα να έχεις τον… αφρό, πόσω μάλλον όταν ο ελληνικός ιππόδρομος στην παρούσα φάση είναι στο στάδιο της αναδημιουργίας.
Όμως είναι και γεγονός ότι και κούρσα όπως αυτή του κυπέλλου Ακροπόλεως δεν την βλέπεις και κάθε μέρα. Δεν την έχουμε δει ούτε στις καλύτερες ημέρες. Έξι ίπποι, αλλά όλοι ένας κι ένας.
Πάμε όμως να τα πάρουμε από την αρχή και η αρχή είναι… γαλλική.

Η πρώτη (κωδ.01) ιπποδρομία είναι από την Γαλλία και το Le Mans. Πρόκειται για μια κούρσα αξίωσης(reclamer) για διετείς ίππους όπου κυριαρχεί μεγάλη αβεβαιότητα στις προβλέψεις. Ακόμη δεν ξεκίνησαν την σταδιοδρομία τους οι ίπποι και βγαίνουν για πούλημα. Εδώ όσες επιλογές και να κάνετε εσείς που θα… αγωνιστείτε στο ΣΚΟΡ 6, η κούρσα τις… σηκώνει. Εμείς θα σας δώσουμε τέσσερις επιλογές εδώ και θα ανοίξουμε και λίγο το παιχνίδι στο τέλος, στην πρόταση για το Σκορ 6.
Η CHARLADORA(7)λοιπόν νίκησε στην προ τελευταία συμμετοχή της, έτρεξε καλά στην πιο πρόσφατη, παρά την πέμπτη θέση που κατέλαβε, διαθέτει δυνατό αναβάτη και μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Την πρώτη τύχη θα δίναμε στην SIRMA TRAOU LAND (1) που έχει το καλύτερο παλμαρέ, αλλά μας προβληματίζει λίγο η ανάβασει που διαθέτει. Πάντως η φοράδα είναι σε σπουδαία φόρμα. Ο GET READY TO ROCK (6) έχει τρέξει μόλις δυο φορές, στην πιο πρόσφατη παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος και σε σχέση με το ντεμπούτο του και θεωρούμε ότι σήμερα θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος. Τέλος η DUB STEPS(9) είναι μια φοράδα με καλή γενεαλογία, το έδειξε μόνο σε μια συμμετοχή της και σήμερα μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Στην δεύτερη (κωδ.02) ιπποδρομία αναφερόμαστε σε φοράδες χωρίς νίκη τεσσάρων ετών και άνω. Δηλαδή σε φοράδες μέτριες. Όχι κάτι το ιδιαίτερο, μην παραμυθιαζόσαστε. Ξεκινάμε γράφοντας ότι αν η ΜΑΙΡΗ ΡΙΝΤ(3) δεν κάνει τις… τρέλες που έκανε στο πρόσφατο ντεμπούτο της, έχει πολλές ελπίδες να νικήσει. Είναι φοράδα γρήγορη που στις δοκιμές «πετάει» και τώρα θα είναι και έμπειρη. Αν όμως για οποιονδήποτε λόγο δεν εμφανιστεί όπως την περιμένουμε τότε οι ομόσταυλες ΤΡΟΠΙΚΑΛ ΜΙΣΤ(1) και ΠΕΡΦΕΚΤ ΣΤΟΡΜ(2) θα δώσουν μάχη για τη νίκη. Ο “κύκλος” τους τις έχει… καπάκι. Ποια έχει το κάτι παραπάνω; Να σας πούμε την αλήθεια δεν μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε. Στις προπονήσεις πήγαν και οι δυο καλά και… περίμεναν καιρό να τρέξουν.  Οι υπόλοιπες φοράδες δείχνουν κατώτερες. Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣΑ(4) έχει μια νευρικότητα και θα πάει ρυταγωγούμενη στην αφετηρία. Έχει δείξει κάποια πράγματα, αλλά δεν την βοηθάει και η μικρή απόσταση. Η ΒΕΝΕΡΑ(7) υπό προϋποθέσεις μπορεί να βρει μια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδια. Έχει πάει καλά στις προπονήσεις και σε σχέση βέβαια με τις δυνατότητές της που είναι περιορισμένες. Η ΣΝΟΟΥΦΟΛ(5) δεν μας έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο και η ΦΕΝ ΛΕΪΝΤΥ(6) υπό προϋποθέσεις μπορεί μια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδια και την οποία σίγουρα θα προτιμούσαμε σε μεγαλύτερη απόσταση.

Παρακάτω και στην τρίτη (κωδ.03) ιπποδρομία η διαγραφή της Ρήγκαλ Φάλκον ανακάτεψε πολύ την τράπουλα. Η ΤΖΑΛΕΜΠΙ(4) είναι σε φόρμα και δεν λείπει από την άφιξη σε καμία από τις τελευταίες συμμετοχές της. Θεωρούμε ότι έτσι θα γίνει και σήμερα. Δείχνει ότι είναι η πιο σίγουρη για την άφιξη και κατά πάσα πιθανότητα το δίδυμο. Η ΠΑΜΠΟΛΑ(5) επανέρχεται σε νέα ιδιοκτησία και στην σημερινή απόσταση μπορεί να τρέξει κατευθείαν για τη νίκη. Την περιμέναμε να τρέξει πριν το κλείσιμο της περιόδου, την είδαμε σε καλή κατάσταση στις προπονήσεις και αν φύγει καλά από την αφετηρία μπορεί να βάλει δύσκολα στις αντίπαλές της.  Προσοχή θέλει η ΜΠΛΟΥΜΣΜΠΕΡΥ ΣΤΑΡ(3) που ιππεύεται και πάλι από τον Δημητσάνη. Δεν είναι φοράδα εμπιστοσύνης, αλλά για να την πάρει και πάλι ο κορυφαίος αναβάτης, κάτι λέει αυτό. Σίγουρα περιμένουμε βελτιωμένη την ΜΙΣΙΣ ΜΠΑΜΠΛΣ(2) που στην Αγγλία έδειξε καλά στοιχεία,έχει και μια νίκη επιπρόσθετα αλλά στην πρώτη συμμετοχή της έδειξε φανερά ανέτοιμη και παρά το γεγονός ότι έδειξε αρχική ταχύτητα, στην ευθεία “έκοψε” απελπιστικά. Η ΕΜΠΟΡΙΟΥΜ(7) είναι φοράδα επικίνδυνη, αλλά και “ροκ” αφού έχει δυνατότητες, αλλά πότε θα τις δείξει; Τέλος η ΣΤΑΡ ΣΑΪΝ(6) θεωρούμε και σύμφωνα με την τελευταία αρνητική συμμετοχή της ότι έχει την τελευταία θέση για διάκριση.

Ρωτάει πολύς κόσμος τι θα κάνει ο ΣΕΪΝΣΑΤΣΤ(7) στην τέταρτη (κωδ.04) ιπποδρομία. Αν είναι υποφερτά καλά δεν θα χάσει. Ο ιδιοκτήτης του έχει επιμείνει πολύ σ’ αυτόν και παρά τις παθήσεις του τον κράτησε μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης για να τον δει να πρωταγωνιστεί. Είναι «παθημένος», αλλά είναι ανώτερος, έχει χαμηλά βάρη και θα το επαναλάβουμε ότι αν δεν τον ενοχλήσουν σε μεγάλο βαθμό οι παθήσεις του θα αγγίξει τη νίκη. Αντίπαλός του; Ο ΡΟΥΣΛΑΝΤ(1) βέβαια. Αυτός ο ίππος είναι σε φόρμα εδώ και καιρό και παρά τα υψηλά του βάρη έχει μεγάλες πιθανότητες να οδηγήσει και να μείνει εκεί μέχρι το τέλος. Δεν είναι ο ίππος που γνωρίσαμε στα πρώτα τρεξίματά του, αλλά μήπως είναι και οι αντίπαλοί του; Προσοχή θέλει ο ΠΕΡΣΕΑΣ(6) που έχει χαμηλά βάρη και στο παρελθόν έχει επικρατήσει σε παραπλήσια απόσταση. Δεν νομίζουμε ότι μπορεί να πάρει το κεφάλι του Ρούσλαντ, αλλά όπως μας έχει δείξει στο παρελθόν, βγαίνει και με τα πίσω και ο Δημητσάνης τον ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(5) δεν είναι στα καλύτερά του το τελευταίο διάστημα, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχει φτάσει και δέκα ετών. Πάντως είναι φιλότιμος, έχει χαμηλά βάρη και δεν είναι καθόλου δύσκολο να τον δούμε σε κάποια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδια. Για τις δυο πρώτες θέσεις το βλέπουμε κάπως δύσκολο. Καλό αουτσάιντερ ο ΒΙΡΜΑΝΟΣ(4) που τον είδαμε σε ένα “ελαφρύ” γκάλοπ αλλαγμένο προς το καλύτερο και από τους δυο ομόσταυλους του Φίλιππου Μαριάμογλου σίγουρα την καλύτερη τύχη έχει ο ΓΚΑΜΠΥ(3) που και χαμηλά βάρη έχει και ανανεωμένος έδειξε στα τελευταία γκάλοπ. Έπεται ο ΜΠΑΜΟΡΡΟΥ(2).

Η πέμπτη (κωδ.05) ιπποδρομία, το κλασικό κύπελλο ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ είναι η καλύτερη κούρσα του προγράμματος και από τους καλύτερες εδώ και καιρό. Κανείς από τους έξι συμμετέχοντες δεν στερείται ελπίδες επικράτησης.  Στην πρώτη γραμμή ασφαλώς μπαίνει ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(5). Ο τρομερός τετραετής του Άρη Μυκονιάτη είναι αήττητος σε τέσσερις συμμετοχές, μέχρι τώρα έχει δείξει ότι… αλλάζει ταχύτητες και με τα χαμηλά του βάρη θα προσπαθήσει να συνεχίσει το σερί του. Αν έχει αντίπαλο; Όχι αν “πάει” στο χέρι του Ανδρέου. Θυμίζουμε ότι τις νίκες του μέχρι τώρα τις έχει κάνει με τον Μαστοράκη.
Χαμηλά βάρη έχει και ο ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(4) που έρχεται από νίκη και όπως είδαμε στις προπονήσεις είναι σε καθημερινή εξέλιξη. Πάντως για να έχει ελπίδες, όπως και οι επόμενοι ίπποι, θα πρέπει να μην πιάσει τα υψηλά στάνταρ του ο Μέσμερισμ. Ο ΖΑΡΚΟ(6) με τον Δημητσάνη στη σέλα του και τα χαμηλά του βάρη δεν είναι αμελητέος και έχει δείξει ότι του αρέσουν οι μεγάλες αποστάσεις. Σίγουρα θα προτιμούσε το κεφάλι, αλλά δεν μπορεί να τα έχει κι όλα. Ο νικητής του φετινού Ντέρμπι, ο ΜΕΝΤΩΡ(3) επανέρχεται από εκείνη την επιτυχία γερά προετοιμασμένος. Μια χαρά πήγε στις προπονήσεις, αλλά θα έχει δυο ντεζαβαντάζ. Την αποχή του πρώτα και την φόρμα των βασικότερων αντιπάλων του. Δεν θα έχει εύκολο έργο, αλλά έχει ποιότητα και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Απλά δεν μπαίνει στη  πρώτη γραμμή του… κάδρου των πιθανών νικητών. Επίσης υπάρχει και ο ΧΙΛΑΛΣ ΓΚΟΛΝΤ(1) που έρχεται από σαρωτική νίκη, προ εβδομάδος σε μικρότερη απόσταση είναι σε θηριώδη φόρμα, αλλά κοντράρει πανίσχυρους αντιπάλους και τους “χαρίζει” και αρκετά κιλά.  Τέλος έχουμε και τον ΜΠΑΜΠΟΥΡ(2) που «φρεσκαρίστηκε» επιστρέφει με δυνάμεις, όπως έδειξε στις προπονήσεις, αλλά αν οι χαμηλοβαρείς ανοίξουν τον ρυθμό δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορέσει να τους ακολουθήσει.

Τέλος στην έκτη (κωδ.06) ιπποδρομία έχουμε πάμπολλα ερωτηματικά. Η ΜΙΣ ΕΡΜΙΟΝΗ(2) θα πάει εύκολα στο κεφάλι; Είναι η ταχύτερη και αν τα καταφέρει δεν είναι παράξενο να πρωταγωνιστήσει έντονα. Εντάξει ανέβηκαν τα βάρη της, αλλά στο κεφάλι μεταμορφώνεται,   Η ΠΕΝΥΓΟΥΕΪΤ(3) έρχεται από νίκη σε μικρότερη απόσταση και στην σημερινή μπορεί να τρέξει επίσης πρωταγωνιστικά. Βέβαια η τύχη της θα εξαρτηθεί και από τον ρυθμό. Όσο πιο γρήγορος γίνει, τόσο καλύτερα γι’ αυτή, αλλά όπως “διαβάζουμε” την κούρσα, μάλλον “μαλακός” ρυθμός θα επικρατήσει. Προσοχή θέλει η ΣΟΥΪΤ ΠΡΑΛΙΝ(7) που είναι σε μεγάλη φόρμα το τελευταίο διάστημα και το έδειξε πολύ καλά στην πρόσφατη συμμετοχή της σε μικρότερη απόσταση. Η ΝΟΒΕΜΠΕΡ(6) «κουνήθηκε» στην τελευταία της συμμετοχή και η απόσταση μπορεί να αποδειχτεί ιδανικότερη και σε συνάρτηση με τα χαμηλά της βάρη, κάτι που ισχύει και για την ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(5) που νίκησε επιτέλους στην τελευταία της συμμετοχή και σήμερα συμμετέχει με πολύ χαμηλά βάρη. Τέλος η ΚΕΕΛΑ(1) το τελευταίο διάστημα δείχνει εκτός φόρμας και μετά από ένα φορμαρισμένο εξάμηνο και η ΕΛΕΝΗ(4) είναι πάντα φιλότιμη, αλλά το τελευταίο διάστημα λίγο πίσω από πλευράς φόρμας.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 6 (01-02-03-04-05-06)

ΣΚΟΡ 6: 1-3-5-6-7-9 / 1-2-3 / 2-3-4-5 / 1-4-6-7 / 5 / 2-3-5-7
ΣΤΗΛΕΣ: 1052
ΚΟΣΤΟΣ: 526 ευρώ

ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 6 (01-02-03-04-05-06)

ΣΚΟΡ 6: 1-3-6-7 / 1-2-3 / 2-3-4-5 / 1-7 / 5 / 2-3-5-7
ΣΤΗΛΕΣ: 384
ΚΟΣΤΟΣ: 192 ευρώ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 4 (04-05-06-07)

ΣΚΟΡ 4: 2-3-4-5-7 / 1-4-6-7 / -5 / 2-3-5-6-7
ΣΤΗΛΕΣ: 100
ΚΟΣΤΟΣ: 50 ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα