Σε εξέλιξη η Μπλου Μουν Ράιζινγκ, τον πρώτο λόγο ο Βέρτικαλ και λογικό φαβορί ο Τζούνιπερ

Κοινοποίηση:

Βάσεις έχει το σημερινό πρόγραμμα, αλλά πόσες θα περάσουν; ‘Η θα περάσουν όλες; Πόσες φορές έχει γίνει; Δεν έχει γίνει παλιότερα που οι κούρσες ήταν πιο… απλές. Θα γίνει σήμερα; Δύσκολο. Οπότε όσες περισσότερες “σπάσουν” τόσο περισσότερο θα πάρει την… ανηφόρα η απόδοση στο Σκορ. Πάμε να τις δούμε μια, μια τις κούρσες και να προσπαθήσουμε να κάνουμε και σήμερα, αυτό που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα. Να πιάσουμε το Σκορ 6 δηλαδή.

Η πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία που κακώς δεν εμπεριέχεται στο Σκορ 6 έχει μια καλή βάση, αλλά υπό προϋποθέσεις. Είναι η πρωτοεμφανιζόμενη ΣΑΝΜΠΕΪΚΝΤ(7) που διαθέτει εξαιρετική ποιότητα και έχει δείξει δυνατότητες στις 15 συμμετοχές της στην Αγγλία όπου έχει σημειώσει και μια νίκη. Έχει επίσης δεύτερη και τρίτη θέση, αλλά και πιο κάτω θέσεις σε αποστάσεις από τα 1000 έως 1400 μέτρα. Ήταν από τα πιο αξιόλογα προϊόντα στην τελευταία δημοπρασία της Ιπποδρομίες ΑΕ. Πήγε καλά στις δοκιμές και θεωρούμε ότι θα την δούμε αμέσως πρωταγωνίστρια. Η ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΛΟ(5) έρχεται από νίκη, προ εβδομάδος και είναι σε εξέλιξη. Έδειξε καλά στοιχεία και μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σήμρα. Η ΛΑΒΙΝΙΑ ΡΟΟΥΖ(2) είναι σε φόρμα και μπορεί να τρέξει και πάλι πρωταγωνιστικά και βέβαια η ΧΑΡΡΥΑΝΑΣ ΣΗΚΡΕΤ(6) αν καταφέρει να πάει εύκολα μπροστά, όπως στην πιο πρόσφατη συμμετοχή της που τερμάτισε μπροστά από την Λαβίνια Ρόουζ τότε είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει. Η ΛΙΛΛΥΠΟΥΤ(3) αν δεν βιαστεί ο αναβάτης της μπορεί να κάνει πολλά και κυρίως αν ο ρυθμός ανοίξει. Η ΜΑΤΖΙΚΑΛ ΠΑΘ(4) έτρεξε πολύ άσχημα στην τελευταία συμμετοχής όπου έτρεξαν και αρκετές από τις σημερινές αντίπαλές της και η ΔΕ ΤΣΑΖ(1) δεν δείχνει ικανή αυτή την χρόνική στιγμή να συναγωνιστεί σχεδόν όλες τις αντίπαλές της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΑΝΜΠΕΪΚΝΤ(7) – ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΛΟ(5) – ΧΑΡΡΥΑΝΑΣ ΣΗΚΡΕΤ(6) – ΛΑΒΙΝΙΑ ΡΟΟΥΖ(2)

Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία, εκκίνηση για το Σκορ 6, τον πρώτο λόγο έχει διακιωματικά η αήττητη σε δυο συμμετοχές ΜΠΛΟΥ ΜΟΥΝ ΡΑΪΖΙΝΓΚ(6). Μάλιστα στην πιο πρόσφατη νίκη της ατύχησε στην εκκίνηση, αλλά μετά βρήκε δυνατό βήμα και “έδινε” μέχρι το τέλος. Σε μικρότερη μεν απόσταση, αλλά απόλυτα ενδεικτική στο τι μπορεί να κάνει και στην σημερινή. Είναι μια από τις μεγάλες βάσεις της ημέρας.  Σαφώς δεν αγνοείται η ευρισκόμενη στο ζενίθ της φόρμας της ΝΤΙΠΙΓΚΕΝΤΝΤΑΪΒΙΓΚ(2) που προέρχεται από δυο σερί νίκες. Εντάξει δεν θα έχει εύκολο έργο, αλλά η φόρμα, είναι φόρμα και πάντα θα πρέπει να υπολογίζεται. Στην απόσταση τρέχει πάντα καλά η ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(3) και μην ξεχνάτε τη νίκη-έκπληξη που έκανε σε αυτή την απόσταση η φορμαρισμένη ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ(5). Δεν την έχουμε ικανή για τη νίκη, αλλά μια θέση στις τιμητικές θέσεις μπορεί να την καταλάβει. Αντιμετωπίζει πολύ νεώτερες η ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(1), όμως έχει μαζί της την εμπειρία και την “σκληράδα” που την διακρίνει, καθώς επίσης και την απόλυτη καταλληλότητα στην απόσταση. Η ΠΙΚΑΝΤΙΛΟ(7) πρωταγωνίστησε προ δεκαπενθημέρου σε μικρότερη απόσταση. Δεν γίνεται λόγος ότι έχει δύσκολο έργο ως προς τη νίκη, αλλά στο Τρικάστ ή το Τετραπλό μπορεί να τερματίσει. Τέλος η ΕΛΕΝΗ(4) γράφτηκε για να γίνει η κούρσα και σύμφωνα με τις τελευταίες εμφανίσεις της η συμμετοχή της είναι απόλυτα τυπική.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΠΛΟΥ ΜΟΥΝ ΡΑΪΖΙΝΓΚ(6) – ΝΤΙΠΙΓΚΕΝΤΑΪΒΙΓΚ(2) – ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(3) – ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(1)

Τον πρώτο λόγο στην Τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία έχει ο ΒΕΡΤΙΚΑΛ(6). «Φρεσκαρίστηκε» για μικρό διάστημα, η απόσταση τον ευνοεί και στις προπονήσεις πήγε εξαιρετικά. Μάλιστα έχει και καλό σταρτ εκκίνησης έτσι ώστε ακόμη και να οδηγήσει, χωρίς αυτό να είναι και απαραίτητο. Απλά αν οδηγήσει σίγουρα θα είναι πολύ πιο δυνατός. Προσοχή θέλει ο γρήγορος ΑΤΤΙΛΑΣ(1) που αρχίζει και συνέρχεται. Αν καταφέρει να οδηγήσει, κάτι που του αρέσει και το επιδιώκει, τότε είναι ικανός για όλα. Στατιστικά όταν νικάει το Σκορ 6 είτε πάει ψηλά, είτε κάνει Τζακ Ποτ.  Σταθερά τρέχει σε κάθε απόσταση ο ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(3) και θεωρούμε ότι αυτό θα κ’άνει καοι σήμερα. Δεν του… βγήκε η κούρσα στην τελευταία συμμετοχή του, αλλά τώρα ο όμιλος δείχνει πιο πολύ στα μέτρα του. Προσοχή θέλει ο ΕΪΝΜΙΡ(2) που «κουνήθηκε» προ ημερών. Οδήγησε και πήγε μέχρι και τα μέσα της ευθείας πολύ δυνατά. Μπορεί να το ξανακάνει, αλλά πιο δύσκολα σήμερα κι αν δείξει μικρή πρόοδο μπορεί να κάνει την έκπληξη. Δύσκολο μεν, αλλά όχι ακατόρθωτο.Παρακάτω ο ΤΑΡΑΓΚΟΝ(5) που ξεκουράστηκε μετά την δεύτερη νίκη του. Πήγε καλά στις προπονήσεις, όμως έχει ένα πρόβλημα που ίσως του στοιχίσει σήμερα. Αυτή η τάση στην εξωτερική μάλλον παραμένει. Οι ΣΠΕΚΛΝΤ ΧΙΛ(4) και ΚΡΙΕΤΙΒ ΤΖΙΝΙΟΥΣ(7) δέιχνουν κατώτεροι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΒΕΡΤΙΚΑΛ(6) – ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(3) – ΑΤΤΙΛΑΣ(1) – ΕΪΝΜΙΡ(2) (2)

Στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία δυνατά γενεαλογικά στοιχεία έχει να επιδείξει η πρωτοεμφανιζόμενη ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(1) που πήγε και δυνατά στις προπονήσεις. Έχει διακρίσεις σε δεύτερη και τρίτη θέση στο γκαζόν στην Αγγλία, αλλά είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθεί και στον στίβο του Μαρκόπουλου. Καλή διαγωγή στις προπονήσεις έδειξε και η «γρήγορη» ΣΙΝΤΕΡΣ(8) που μάλιστα έχει άψογο παλμαρέ για τις απαιτήσεις του ομίλου. Στην Αγγλία και σε 9 συμμετοχές έχει να επιδείξει 3 δεύτερες και 2 τρίτες θέσεις, ανέβηκε μέχρι και το 73 rate και γενικά δίνει την εντύπωση ότι είναι φοράδα που αμέσως μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Εκτός από το παραπάνω δίδυμο υπάρχει και και η ΠΡΙΝΣΕΣ ΜΟΜΟΚΑ(7) που που ακριβοαγοράστηκε(420.000 γκινέες) το 2014 από τον Roger Varian, αλλά δεν τοπν δικαίωσε και την πώλησε για 8.500 γκινέες. Παρά το γεγονός ότι τρέχει για πρώτη φορά και έχει μικρό χρονικό διάστημα στον ελληνικό ιππόδρομο καθίσταται υπολογίσιμη. Από τις υπόλοιπες σίγουρα περιμένουμε άνοδο από την ΚΟΜΠΤΟΝ ΛΕΪΝΤΥ(3) που είχε πολλές ατυχίες στο πρόσφατο ντεμπούτο της. Οι υπόλοιπες δεν νομίζουμε ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην άφιξη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(1) – ΣΙΝΤΕΡΣ(8) – ΠΡΙΝΣΕΣ ΜΟΜΟΚΑ(7) – ΚΟΜΠΤΟΝ ΛΕΪΝΤΥ(3)

Στην πέμπτη(κωδ.05) ιπποδρομία θεωρούμε ότι οι ΛΙΟΥΑΜΥ(7) και ΣΕΪΝΣΑΤΣΤ(6) έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Μπορεί ο δεύτερος να έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην απόσταση, όμως ο πρώτος, ο Λιουάμυ δηλαδή, μας άρεσε σε ένα τελευταίο γκάλοπ και θεωρούμε ότι μπορεί αυτός να νικήσει. Μεγάλη απειλή και για τους δυο αποτελεί ο ΦΥΓΟΝΙΚΟΣ(5) που έρχεται από ωραία νίκη και “φρεσκατίστηκε” μετά από αυτή και ίσως επιδιώξει και μνα οδηγήσει. Δεν αγνοείται ο πάντα σταθερός και σε κάθε απόσταση ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ ΡΟΚ(4) και από τους πάνω ίππους ο ΜΟΛΟΤΩΦ(1) είναι “σκληρός” ίππος και χαρίζει αρκετά βάρη σε δυνατούς αντιπάλους και κάτι ανάλογο, αλλά σε μικρότερο βαθμό ισχύει για τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ(2). Έπονται ο ΓΚΑΜΠΥ(3) και ο ΠΕΡΣΕΑΣ(8) που στην τελευταία συμμετοχή τους έτρεξαν μαζί και τερμάτισαν πρώτος δεύτερος. Σήμερα όμως είναι άλλος όμιλος. Πιο δύσκολος και σε πιο απαιτητική απόσταση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΛΙΟΥΑΜΥ(7) – ΣΕΪΝΣΑΤΣΤ(6) – ΦΥΓΟΝΙΚΟΣ(5) – ΜΟΛΟΤΩΦ(1)

Πρώτη τύχη κατ’ εμάς ο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(7) στην έκτη(κωδ.06) ιπποδρομία που στις δυο έως τώρα εμφανίσεις του έδειξε ίππος που θέλει μεγάλη απόσταση για να δείξει την δύναμή του. Σήμερα βρίσκει μεγάλη απόσταση και πιστεύουμε ότι θα τον δούμε πολύ δυνατό στο φίνις. Δυνατή γενεαλογία, αλλά και καλά στοιχεία έχει δείξει στο εξωτερικό ο ΜΟΝΟΚΛ(6) που προέρχεται από το εκτροφείο του πρίγκιπα Αμπντουλάχ με 5 συμμετοχές, όλες στο χορτάρι και με μια δεύτερη(2200 μ.) και μια τρίτη(1600 μ.). Μας άρεσε και στα γκάλοπ και θεωρούμε ότι θα εμφανιστεί αμέσως έτοιμος για τη νίκη. Ο πρωτοεμφανιζόμενος ΕΛΑ ΑΟΛ ΜΟΥ(3) είναι το μεγάλο ερωτηματικό της κούρσας. Εϊναι ίππος με τεράστια σωματικά προσόντα που ξεκίνησε πολύ “βαρύς” στην προετοιμασία του, αλλά σιγά, σιγά άρχισε να “λύνεται”. Έχει στα μείον του την απειρία, αλλά μην τον ξεγράψετε τελείωςε και θα μας θυμηθείτε. Άξιος προσοχή είναι σίγουρα ο ΕΝΥ ΓΚΕΣΤ(4) που σε καθε κούρσα θεωρούμε ότι θα τον βλέπουμε ανεβασμένο και ακόμη ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι  ο ΓΟΥΪ ΣΑΛ ΡΙΤΕΡΝ(2).Αυτός ο ίππος έτρεξε μόλις μια φορά στην Αγγλία και σε στίβο που διεξάγονται κούρσες εμποδίων. Σε επίπεδη(ΝΗF) ιπποδρομία, στα 2700 μέτρα και τερμάτισε ένατος.  Από τους υπόλοιπους ίππους θεωρούμε ότι ο ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ(5) μπορεί υπό προϋποθέσεις να εμφανιστεί σε Τρικάστ ή Τετραπλό. Περιμένουμε να τρέξει καλύτερα απ’ ότι στο ντεμπούτο του ο ΠΕΡΦΕΚΤ ΓΟΥΟΡ(9).  Πολύ δύσκολα μπορεί να πρωταγωνιστήσει ο πρωτοεμφανιζόμενος ΤΣΑΡΙΟΤΗΡ(10) και τέλος ο ΑΔΩΝΙΣ(1) έχει την τελευταία τύχη όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και για διάκριση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(7) – ΜΟΝΟΚΛ(6) – ΕΝΥ ΓΚΕΣΤ(4) – ΕΛΑ ΑΟΛ ΜΟΥ(3)

Τέλος, στην έβδομη(κωδ.07) ιπποδρομία ο ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ(2) διαγωνίζεται σε απόσταση που είναι απόλυτα στα μέτρα του και θα αποτελέσει ίσως και το φαβορί της ημέρας. Εντάξει, δεν έχει τον ευνοϊκό συσχετισμό βαρών που είχε στη νίκη του, πριν από τρεις και πλέον εβδομάδες, όμως η φόρμα του παραμένει αμείωτη και το “φρεσκάρισμα” σίγυρα θα τον ωφέλησε. Ο πάντα «σκληρός» ΔΟΛΑΡΙΟΥΛΗΣ(1) κατά πάσα πιθανότητα θα πάει στο κεφάλι και εκεί είναι πάντα δυνατός με το μεγάλο βήμα που διαθέτει. Ο ΣΟΟΥ ΜΗ ΔΕ ΛΑΪΝ(6) δεν είναι ο ίππος του παρελθόντος, αλλά πάντα παραμένει υπολογίσιμος και ο ΣΟΤΓΚΑΝ ΣΤΑΡΤ(4) δεν έτρεξε όπως τον περιμέναμε στην τελευταία συμμετοχή του, όμως αυτό ίσως να ήταν τυχαίο και σήμερα μπορεί να επανέλθει στις πρωταγωνιστικές εμφανίσεις. Σίγουρα μαζί με τον τελευταίο μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τον ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ(5) που τρέχει σε προσφιλή απόσταση και είναι σχεδόν πάντα αξιόλιπστος. “Χαλκέντερος” μεν, αλλά και 11 ετών ο ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΠ(7) που για τη νίκη είναι δύσκολος, αλλά μια θέση σε Τρικάστ και Τετραπλό μπορεί να καταλάβει. Τέλος ο ΑΛ ΜΠΑΑΧΙ(3) έχει την μικρότερη τύχη και σε αυτό “βοηθάνε” και οι τελευταίες εμφανίσεις του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ(2) – ΔΟΛΑΡΙΟΥΛΗΣ – ΣΟΟΥ ΜΗ ΔΕ ΛΑΪΝ(6) – ΣΟΤΓΚΑΝ ΣΤΑΡΤ(4)

ΛΟΓΙΚΟ ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 6 / 1-3-6 / 1-7-8 / 1-5-6-7 / 2-3-4-6-7 / 2
ΣΤΗΛΕΣ: 180, ΚΟΣΤΟΣ 90 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 ευρώ.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα