σκέψεις-προτάσεις για chantilly

Κοινοποίηση:

…γυρίζει ο Μητσάρας χθες από τις διακοπές, και κατά το μεσημέρι τα λέμε απο κοντά. ‘Ρε γραφικέ, τι καραγκιοζιλίκια γράφεις πως όποιος παίζει τον Φλοράν Γκυ θα έχει γεμάτο το πουγκί? ρε, θα σε κράξουν, θα σε βρουν και θα φας ξύλο ρε!’…’εδώ είμαστε-αν δεν είναι στο δίδυμο κράχτε με ρε παιδιά’, του λέω-συμπληρώνοντας ‘και σιγά το ξύλο που θα φάω ρε Μήτσο, αφού μόνο εσύ διαβάζεις αυτή τη στήλη’ (δεν του πα για σένα-πως διαβάζεις και συ που και που-είναι βλέπεις ζηλιάρης, θέλει να χει την αποκλειστικότητα ανάγνωσής μου). ‘Και ποιος θα πάει στο κεφάλι?’ μου λέει μετά..τον κοιτώ μιά, του λέω  ‘Ρε μεγάλε, με διαβάζεις ή δε με διαβάζεις? σου λέω ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΑ, στο λέω μέσα στο άρθρο, καθαρά, βάλε μια ημερομηνία γέννησης, δες τα αστέρια, ψάξε βρες εσύ ποιός θα οδηγήσει!’. Επιμένει, αυτός. Να του πω ποιο θα πάει μπροστά. Για να τελειώνω την κουβέντα λοιπόν,βιαζόμουν να φύγω για Μαρκόπουλο, του λέω βιαστικά κι ανέμελα  ‘το 8 η το 9 θα πάει ρε Μήτσο, ξέρω γω, πέτα 2Χ8, 2Χ9 φορκαδιές για το χαβαλέ’. Και ρε φίλε, πάει το 9 στο κεφάλι, αλλά τελικά μπάμιες. Έρχεται όμως με φίνις το σαφρακιασμένο το 8-Theo Danon και μπαίνει δεύτερο! Και σκέφτομαι τι διαβολεμένο πράμα είναι η ρέντα, ρε παιδί μου…βάζεις 2-8, 2-9 επειδή λες θα πάει η το 8 η το 9 μπροστά και τελικά πληρώνεσαι-αλλά με άσχετο σενάριο, επειδή το 8 έκανε φίνις!…αν δεν έχεις ρέντα δεν γίνεται τίποτα σ’ αυτή τη ζωή.Μετά του ‘πα για κείνη τη μέρα που λέγαμε εδώ για τον Μοντενέγκρο και κείνον τον άσσο που πλήρωσε τελικά άντερα-θυμάσαι?-ενώ αυτός χαριεντίζονταν με τη Γαλλίδα γλωσσολόγο στην αμμουδιά, και γέλασε. Πως είπες? Τι έκανε με δαύτην τελικά? ήμουν διακριτικός, δε ρώτησα.

Ξεφύγαμε όμως. Πάμε μια Σαντιγύ:

011- CHANTILLY 1- 13:10: από ωραίες νίκες τα πάνω δύο άλογα, κι αν η κούρσα γινόταν σε χόρτο θα πήγαινα προς τα κει. Από τη στιγμή όμως που διεξάγεται σε άμμο, το μυαλό τα μάτια και η καρδιά, όλα μαζί φωνάζουν 4-SETFIRETOTHERAIN.

012- CHANTILLY 2- 13:40: ρε συ Γρηγοράκη, ντροπή…δεν ξέρω-σου μοιάζουμε να γράφει πουθενά στο μέτωπό μας “ναυτάκι”? . Φρόντισε να νικήσει το 4-DESERT BLANC. Αμαρτία σε τέτοιους ομίλους αυτό το ζωντανό.

013- CHANTILLY 3- 14:10: μου άρεσε στο τελευταίο τρέξιμο η 9-WEST IT. Ο Γκιγιόν με καλή παράδοση εδώ και φορμαρισμένος. Και ο Παρίας εδώ 2ος το 2006-ξέρει την κούρσα δηλαδή-και επίσης σε καλή φάση τα άλογά του, τελευταίως. Ο άσσος 1-AFANDEM να ξέρεις είναι και πολύ καλύτερο άλογο, και αρσενικό. Απλώς “ποντάρω” στην κόπωση από το ταξίδι, και στο γεγονός οτι ο Τζέημς Ντόϋλ εδώ και 2-3 βδομάδες σαν αναβάτης έχει γίνει τσουβάλι. Πολύ, όμως. Απρόσμενα και απότομα, και γι’ αυτό και στο αναφέρω τόσο έντονα.

014- CHANTILLY 4- 14:47: εδώ είναι ρίξε κόκκαλα η φάση. Πόντάρω απλώς στην τρομερή παράδοση του προπονητή Φρανσουά Ροώ σε αυτό το έπαθλο (3 νίκες-1 δευτεριά-τα τελευταία 5 έτη!) και θα χω σίγουρα 1-ROERO βάση στο Τρίο.

015- CHANTILLY 5- 15:20: εδώ τώρα.. τι κάνει το 5-SWITCHING μ’αυτά εδώ?

016- CHANTILLY 6- 15:50: αμ εδώ? η 1-MIDWEEK τι κάνει ανάμεσα σε αυτό το πανηγύρι?

017- CHANTILLY 7- 16:20: πολύ σίγουρη βάση εδώ στα Τρίο ο 6-LAZZAZ..

019- CHANTILLY 8- 16:55: έχει ελαφρώς καλύτερη “ευχέρεια” όταν τρέχει σε άμμο το 12-ΙNSOLENT και θα πληρώσει και κατιτίς αν μας κάνει το χατήρι.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα