Σκέψεις-προτάσεις για Teste-De-Buch

Κοινοποίηση:

Χτυπά το τηλέφωνο προχθές κι είναι ένας καλός φίλος με τον οποίο έχουμε κόλλημα πως προφέρονται τα ιπποδρόμια, οι αναβάτες, κλπ. Μου λέει “βάστα το τηλέφωνο, είμαι εδώ στην παραλία με μια Γαλλίδα γλωσσολόγο, θα σου πει πως προφέρεται σωστά το ιπποδρόμιο, ΤΕΣΤ ΝΤΕ ΜΠΟΥΣΣΣ” (και μου προφέρει ένα παχύ “σ” όπως το πε). Πριν προλάβω να αντιδράσω, ακούω μια σέξυ φωνή στην άλλη άκρη να μου λέει “χελόου?” και μη στα πολυλογώ αυτή να μου εξηγεί σε σπαστά αγγλικά τα ιπποδρόμια πως προφέρονται και γω να σκέφτομαι αν είναι όμορφη η όχι και τι διάολο κάνει ο Μητσάρας στην παραλία με μια γλωσσολόγο. Και του το πα μετά, δηλαδή, του λέω ρε Μήτσο, είσαι με μια γλωσσολόγο-που εξ επαγγέλματος λογικά θα χειρίζεται καλά τη γλώσσα (τη Γαλλική γλώσσα εννοώ, βρωμερό μυαλό), και συζητάτε για το πως προφέρεται το τεστ ντε μπους? ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ τώρα?  Ξεκάθαρη απάντηση στο τι έκανε μαζί της στην παραλία δεν πήρα, ούτε κι έμαθα αν ήταν σέξυ. Σφίξ ήτο ο Μήτσος. Μάθαμε όμως και κάτι, λέγεται Τεστ Ντε Μπουσσσσσ (παχύ “σ”, μην ξεχνιόμαστε, ε?) το ιπποδρόμιο που θα πάμε σήμερα στη Γαλλία:

Teste-De-Buch-1 (KΩΔ.022): Χάος: σου λεώ κάποια βασικά που θεωρώ πως καλό είναι να ξέρεις κι απο κει και πέρα ο Θεός να σε βοηθήσει. Ο άσσος εξελλίσεται κι έχει απάνω Μοντενέγκρο, ο οποίος είναι παρεμπιπτόντως ο αγαπημένος αναβάτης του Μήτσου, που σου λεγα απάνω. Δηλαδή αν ο Μήτσος δεν ήταν παραλία, θα παιζε σήμερα  άσσο στα τρίο ως βάση κι άσσο μπρος-πίσω φορκαδιές με όλα από μια φορά. Τώρα που κάνει μπάνιο, έχει μια τύχη ο άσσος γιατί αν έπαιζε ο Μήτσος θα τον “γύψωνε”. Τες πα, το 3-Οne Pour Moi έρχεται από 27άρα κούρσα (27.000€), πολύ ανώτερη δηλαδή, 3αρια όμως έχουν πάρει αυτή την κούρσα και πέρσι και πρόπερσι, πάλι? Το 6-CΗΑNCILLA είχε ντεμπούτο με 2η θέση και τώρα έχει απάνω τσάμπιον Πε-Σε-Μπε στη σέλα. 7-10-11 τα προπονούν Ρουζέ με το πνευματικό του παιδί τον Φερλάν, και αυτοί έχουν κάνει το δίδυμο εδώ και πέρσι και πρόπερσι. Θες κι άλλα? Δε ζαλίστηκες ήδη?

Teste-De-Buch-2 (KΩΔ.024): Το 4-CIBOURE ήταν να τρέξει το Σάββατο σε κούρσα και διεγράφη για να τρέξει εδώ. Η 3-Lady Ionella σπάνια σε απογοητεύει. Σταθερή και τίμια και με Πε Σε Μπέ στη σέλα, όμως έπεσε θύμα και μάρτυς ταυτόχρονα στην εξέλιξη ενός αλόγου που την νίκησε πεντακάθαρα πριν λίγο καιρό και είναι το 1-Κrush Away. Αν δεν είχε τόσα κιλά θα σου έδινα αυτόν με κεφαλαία, κι όχι τον Ciboure.

Teste-De-Buch-3 (KΩΔ.026): Ακούγονται πολλά καλά λόγια για ένα πουλάρι του Γιαν Ντυρπέρ, το 9-MELPHOS. Τα πρωϊνά στα δάση που προπονείται -λένε- κάνει γερή παρέα σε κάτι αρσενικά Γκρουπ επιπέδου και αν είναι τόσο καλός, τότε πάει για νίκη καρφί εδώ. Καλός στο ντεμπούτο του με 2η θέση και το 4-Νot Now Dick, που λογικά θα δείξει εξέλιξη και θα χει και Πε Σε Μπε απάνω (σε έχω ταράξει σήμερα με το αυτό το “πε σε μπε” -σαν κάτι συνθετικά κουφώματα πε-βε-σε δεν ακούγεται, ε?)

Teste-De-Buch-4 (KΩΔ.028): Αραβικά. Βράσε με. Το 11-SΑΛΑΜΑΗ απλώς έχει κάνει καλό ντεμπούτο κι ήρθε 3η 5 μήκη πίσω από το 3, που υποτίθεται είναι το τρίτο μεγαλύτερο “όνομα” εδώ, πίσω από 2 και 6. Αν με το ντεμπούτο σου μπορείς να κοιτάς κατάματα το τρίτο όνομα της κούρσας, τότε στην δεύτερη συμμετοχή σου-αν εξελιχθείς-τους έχεις. Ο προπονητής του 11, ο Αλαίν Ντε Βατριγκάν, πρόπερσι είχε κάνει εδώ το δίδυμο. Λογικά πρέπει να την ξέρει την κούρσα, τι λες? Tσεκάροντας το κείμενο διαπίστωσα οτι έχω γράψει το όνομα του 11 με μισά ελληνικά και μισά ξένα γράμματα-θα το αφήσω αδιόρθωτο για γούρι!

Teste-De-Buch-5 (KΩΔ.022): Κάτσε απάνω στο 3-ΑLMOROX. 90% πιθανότητα νίκης. Μπορεί το γερο-τόξο 1-TOXTO πίσω του το φορκάστ, καθώς οι άλλοι είναι ψιλοντεφορμέ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα