Στην αρχή Μπαμπούρ, στο τέλος Μπλου Μουν Ράιζινγκ και ενδιάμεσα Δαναός και Χορ Αλ Ουντέιντ

Κοινοποίηση:

Στην χτεσινή συγκέντρωση επικράτησαν ίπποι που ήταν λίγο ή πολύ φαβορί και κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και σήμερα. Αναμένεται αλλά δεν είναι και βέβαιο. Πάντως υπάρχουν δυο τεράστια φαβορί που απ’ αυτά θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το πόσο θα πληρώσει το Σκορ 6. Αν πέράσουν, τότε στις άλλες κούρσες ότι και να γίνει θεωρείται λίγο, πολύ λογικό.
Πάμε να αναλύσουμε τις κούρσες (αναλυτικό πρόγραμμα ελληνικών ιπποδρομιών ) ξεκινώντας με ένα τεράστιο φαβορί.

Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία ο ΜΠΑΜΠΟΥΡ(1) επανέρχεται μετά από μικρό “φρεσκάρισμα” και την τελευταία του νίκη. Είναι πολύ ανώτερος στον όμιλο και θεωρούμε ότι αρκετοί προπονητές δεν περίμεναν να τον δουν γραμμένο σε αυτή την κούρσα, αλλιώς δεν θα έγραφαν τους ίππους τους. Είναι ντεκλασέ στον όμιλο και με τον Δημητσάνη στη σέλα του έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τη νίκη. Θεωρούμε ότι αν ηττηθεί θα είναι μια πολύ μεγάλη έκπληξη που θα εκτινάξει το Σκορ 6. Τι να διαλέξουμε πίσω του. Όλους εκτός από τον ΤΑΡΑΓΚΟΝ(4) και κυρίως τον ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(2) που έχει τρέξει σε δυνατούς ομίλους και “φρεσκαρίστηκε” μάλιστα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΠΑΜΠΟΥΡ(1) – ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(2)

Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία η απόσταση ευνοεί τον γρήγορο ΔΑΝΑΟ(3) που θεωρούμε ότι θα οδηγήσει και μπορεί να περάσει πρώτος την γραμμή τερματισμού. Για να τον κοντράρουν οι αντίπαλοί του θα πρέπει να μπορέσουν να τον ακολουθήσουν. Μπορούν; Κυρίως ο ΟΡΚ(7) που δείχνει ο βασικότερος αντίπαλός του και μάλλον είναι σε εξέλιξη. Από τους υπόλοιπους αναμένουμε άνοδο από τον ποιοτικό ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(1) που στο ντεμπούτο του έδειξε σχετικά ανέτοιμος, αλλά η όλη συμπεριφορά του ήταν καλή, κυρίως με τον τρόπο που τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Αργά εξελίσσεται ο ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΠΛΕΪΣ(6), όπως και ο ΚΛΑΟΥΝΤ ΜΠΕΡΣΤ(5), ενώ οι ΓΙΩΡΓΟΣ Π(2) και ΖΕΜΠΥ ΣΙΖ(4) πιστεύουμε ότι θέλουν ακόμη δουλειά για να πρωταγωνιστήσουν σε ομίλους όπως ο σημερινός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΔΑΝΑΟΣ(3) – ΟΡΚ(7) – ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(1) – ΚΛΑΟΥΝΤ ΜΠΕΡΣΤ(5)

Η τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία είναι ίσωςε η δυσκολότερη τηςε ημέρας. Όλοι μπορούν να νικήσουν. Ξεκινώντας… ανάποδα θα αναφέρουμε ότι τις λιγότερες πιθανότητες για τη νίκη τις έχει ο ΠΛΕΞΟΛΙΝΙ(2) που επανέρχεται από πάνω από 16 μήνες αποχή. Οι υπόλοιποι μπορούν. Ο ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΓΚΟΛΝΤ ΓΟΥΕΪ(7) στην προ 40 μέρες νίκη του ήταν εντυπωσιακός και έκτοτε παραμένει σε σταθερή φόρμα. Είτε οδηγήσει, είτε με ημιαναμονή ή αναμονή μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Ο ΟΜΠΛΙΤΕΡΕΪΤ(1) ρινορράγησε στην τελευταία του συμμετοχή και στη νέα του προπόνηση και ιδιοκτησία. Υπάρχουν ερωτηματικά για την επανεκδήλωση της ρινορραγίας, αλλά δεν παραγνωρίζονται ούτε οι δυνατότητές του, ούτε η καλή του συμπεριφορά στις προπονήσεις. Ο ΠΕΡΣΕΑΣ(4) ιππεύεται απ’ όλο τον κόσμο, αλλά όταν έχει στην πλάτη του τον Δημητσάνη, όπως σήμερα, μεταμορφώνεται. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει βέβαια. Από χωλότητα επανέρχεται ο ΝΤΑΪΑΜΟΝΤ ΚΛΕΙΤΟΣ(5) που τον άφησε έξω κάτι λιγότερο από τρεις μήνες. Είναι γρήγορος και στη μέρα του ικανός για πολλά. Ο ΣΙΛΟ(3) είναι εξαιρετικά σταθερός και “πάει” στο χέρι του Κουμπαράκου. Μπορεί να τερματίζει δεύτερος, τρίτος στις τελευταίες συμμετοχές του, αλλά ενδιάμεσα έχει πάρει και μια νίκη και δεν είναι απίθανο να το επαναλάβει μετά το “φρεσκάρισμα” που υποβλήθηκε. Τέλος ο ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ(6) τρέχει σε νέα προπόνηση και ιδιοκτησία, είναι “περίεργος” ίππος, δυο φορές έτρεξε το τελευταίο πεντάμηνο και απογοήτευσε, αλλά η κούρσα είναι ανοικτή όπότε δεν μπορείς να τον “σβήσεις” εύκολα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΓΚΟΛΝΤ ΓΟΥΕΪ(7) – ΟΜΠΛΙΤΕΡΕΪΤ(1) – ΠΕΡΣΕΑΣ(4) – ΣΙΛΟ(3)

Στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία θα ξεκινήσουμε με τον ΡΗΓΚΑΛ ΡΕΣΠΟΝΣ(4) που στις δυο έως τώρα συμμετοχές του στην Ελλάδα δεν μας έδειξε τις πραγματικές δυνατότητές του. Είχε ατυχίες, αλλά και δεν έστρωνε βήμα βγαίνοντας από την αφετηρία. Σήμερα έχει τον Δημητσάνη στη σέλα του και στην προετοιμασία του έδειξε βελτιωμένος. Θα επιμείνουμε στο να του δώσουμε την πρώτη τύχη θεωρόντας τον πολύ καλό ίππο για τις απαιτήσεις του σημερινού ομίλου. Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟΣ(1) και μετά την διαγραφή του Κόβερ Τσαρτζ(2) θα έχει ένα λιγότερο αντίπαλο στο κεφάλι. έδειξε άνοδο στις προπονήσεις και μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Αυτό μπορεί να κάνει και ο πρωτοδιαγωνιζόμενος ΦΑΣΤΝΕΤ ΜΟΝΣΟΥΝ(8). Οι λιγοστές συμμετοχές του στην Αγγλία δεν έδειξαν τίποτα, όμως στην εδώ προετοιμασία του άφησε καλές εντυπώσεις και κυρίως σε ένα μακρινό γκάλοπ που σημείωσε σε βαριά πίστα. Θέλει προσοχή. Όπως προσοχή θέλει και ο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(3) που προ εβδομάδος πήρε το κεφάλι σε μεγαλύτερη απόσταση, αλλά έδειξε ανέτοιμος γι’ αυτή και έκοψε στο τελευταίο κομμάτι της. Σήμερα επανέρχεται σε μικρότερη απόσταση κι αν ξεκινήσει καλά, τότε ακόμη και χωρίς κεφάλι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Το έχει κάνει άλλωστε και έχουμε αναφέρει ότι ίσως η αναμονή να του ταιριάζει καλύτερα παρά το κεφάλι. Από τους υπόλοιπους ο ΤΙΟΥΝΤΟΡ ΑΪΚΟΝ(6) είναι φιλότιμος ίππος και όσο θα ανεβαίνει η απόσταση θεωρούμε ότι θα τρέχει και καλύτερα. Μια θέση στο Τρικάστ και υπό προϋποθέσεις μπορεί να την καταλάβει. Τέλος ο ΤΣΑΡΙΟΤΗΡ(7) σίγουρα θέλει περισσότερα μέτρα, λόγω γενεαλογίας και ο ΣΝΟΟΥΣΤΟΡΜ(5) για την ώρα δείχνει πίσω από τους αντιπάλους του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΡΗΓΚΑΛ ΡΕΣΠΟΝΣ(4) – ΦΑΣΤΝΕΤ ΜΟΝΣΟΥΝ(8) – ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟΣ(1) – ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(3)

Στην πέμπτη(κωδ.05) ιπποδρομία υπάρχουν αρκετοί οι υποψήφιοι για τη νίκη που μπορούμε να τους χωρίζουσε σε τέσσερα επίπεδα. Ο ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ(7) μετά το Winter Challenge των τριετών που έτρεξε καλά και θα μπορούσε και καλύτερα, “φρεσκαρίστηκε” και στο νεώτερο στάδιο της προετοιμασίας του ικανοποίησε. Με το εσωτερικό σταρτ μπορεί αμέσως να οδηγήσει και θεωρούμε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει έντονα και να επιζητήσει με πολλές πιθανότητες την δεύτερη νίκη του. Σίγουρα ο ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(6) που νίκησε στο τέλος του 2016 με ωραίο τρόπο δείχνει σε άνοδο και σαφώς μπορεί να φτάσει σε μια ακόμη νίκη και στον ισχυρότερο σημερινό όμιλο.
Στην δεύτερη δυάδα συμπεριλάβαμε τον σταθερό και άτυχο προ ημερών ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(1) που θα είχε πάρει τη νίκη αν δεν είχε μια ισχυρή παρενόχληση που τον άφησε πίσω, αλλά παρ’ όλο αυτό, επανήλθε και τερμάτισε δεύτερος. Σε αυτό τον ίππο μας προβληματίζει η αλλαγή ανάβασης (τον ίππευε διαρκώς ο Λαζαρίδης και σήμερα έχει τον Εντιόν) και βέβαια το εξωτερικό σταρτ που ίσως δεν τον βοηθήσει να βρει αμέσως θέση. Σαφώς ο εύκολος νικητής ΜΥΣΤΙΚ ΜΠΛΕΪΖ(3) μπαίνει στο “κάδρο” των πιθανών νικητών. Εντάξει η κούρσα είναι απαιτητική, όμως κι αυτός δείχνει άνοδο και η απόσταση επίσης φαίνεται ιδανική. Η τρίτη δυάδα περιλαμβάνει κατ’ αρχάς τον πρωτοεμφανιζόμενο ΜΠΡΟΤΟΝΣ ΒΙΖΙΟΝ(10). Ακροιβοαγορασμένος ίππος με νίκη στο μίλι στην Αγγλία, όπου έχει κι άλλες διακρίσεις. Προβληματιζόμαστε από το γεγονός ότι η προετοιμασία του δεν ήταν εντατική εξαιτίας ενός τραυματισμού που είχε πριν από λίγο καιρό στο πίσω πόδι και ο οποίος τον έφερε πίσω. Έχει δυνατότητες σαφώς, αλλά η κούρσα είναι δύσκολη και η πρώτη του συμμετοχή είναι πάντα πρώτη συμμετοχή και με όλα τα προαναφερόμενα. Πάντως να τον έχετε υπόψη, διακριθεί, δεν διακριθεί σήμερα γιατί είναι πολύ καλός ίππος. Μαζί του κατατάξαμε και τον ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(4) που σίγουρα θα ήθελε λίγο μεγαλύτερη απόσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διακριθεί και στην σημερινή. Από τους υπόλοιπους σίγουρα ο ΕΞΕΛΕΝΤ ΑΛΑΜΠΑΪ(2) θα προσπαθήσει να πάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στα πρώτα μέτρα της διαδρομής έτσι ώστε να τρέχει ξεμπλοκάριστος κάτι που έχει δείξει ότι του αρέσει. Ο ΡΑΣ ΑΛ ΜΑΛ(5) είναι φιλότιμος, αλλά έως εκεί, ο ΓΟΥΕΛΝΤ ΑΛ ΚΑΒΑΝΗΤΖ(8) δεν έχει δείξει τίποτα στις έως τώρα συμμετοχές του στο μαρκόπουλο και ο ΜΑΣΤΕΡ ΜΙΡΑΣΟΛ(9) στην τελευταία του συμμετοχή κυριολεκτικά “διαλύθηκε” χωρίς να αναφερθεί ότι κάτι παθολογικής φύσεως τον ενόχλησε οπότε μας είναι δύσκολο σήμερα να τον δούμε να τερματίζει ψηλά στην άφιξη, πόσο μάλλον να πρωταγωνστεί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ(7) – ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(6) – ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(1) – ΜΥΣΤΙΚ ΜΠΛΕΪΖ(3)

Τέλος στην έκτη(κωδ.06) ιπποδρομία η αήττητη σε τρεις συμμετοχές ΜΠΛΟΥ ΜΟΥΝ ΡΑΪΖΙΝΓΚ(3) αποτελεί το δεύτερο μεγάλο “hot” φαβορί της ημέρας. Μπορεί να φτάσει σε τέταρτη σερί νίκη; Σίγουρα μπορεί στην φόρμα που βρίσκεται και σε μια κούρσα που για να συμπληρωθεί γι’ αυτήν είχε πολλές… βοήθειες. Θεωρούμε ότι δεν θα ηττηθεί, αλλά αν γίνει πρώτη υποψήφια για τη νίκη είναι η ΚΕΕΛΑ(1). Επιστρέφει από ρεπό, ήταν εξαιρετική σε αρκετές δοκιμές της και μάλιστα σε βαριά πίστα και θα είναι με τις πρώτες κατά την διαδρομή. Πιο πίσω η προερχόμενη από νίκη ΡΙΦΑΛΤΖΕΝΣ(6) και η σταθερή και αξιόπιστη ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(4) που τρέχει καλά σε κάθε απόσταση. Από νίκη προέρχεται και η ΝΤΕΝΤΟΝ ΝΤΟΝ(7) και θα στηριχτεί στα χαμηλά της βάρη και στην φόρμα της και μια θέση στο Τετραπλό μπορεί η ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ(5). Μέχρι εκεί την έχουμε. Ενώ, τέλος, η ΓΚΑΜΠΟ ΛΕΪΝΤΥ(2) απλά συμπληρώνει την κούρσα. Βοήθησε να κλείσει σίγουρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΠΛΟΥ ΜΟΥΝ ΡΑΪΖΙΝΓΚ(3) – ΚΕΕΛΑ(1) – ΡΙΦΑΛΤΖΕΝΣ(6) – ΝΤΕΝΤΟΝ ΝΤΟΝ(7)

ΣΚΟΡ 6: 01-02-03-04-05-06
ΛΟΓΙΚΟ ΣΚΟΡ 6: 1 / 3-7 / 1-3-4-6-7 / 1-3-4-8 / 1-3-6-7 / 1-3
ΣΤΗΛΕΣ: 320 ΣΤΗΛΕΣ
ΚΟΣΤΟΣ: 160 ευρώ με στοιχηματική μονάδα 0,50 του ευρώ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα