Τον πρώτο λόγο Γιουτόκιντουμή και Δαναός στο Κριτήριο Τριετών, μεγάλο φαβορί ο Μέσμερισμ και σύστημα “μπούσουλας” για το Σκορ 6

Κοινοποίηση:

ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ 4η ιπποδρομία ο ίππος Νο 10 ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ

Το σημερινό πρόγραμμα χαρακτηρίζεται για δυο πράγματα. Για τις πολύ δυνατές ιπποδρομίες που εμπεριέχει, συνυπολογίζοντας και την κορυφαία διαδρομή του Κριτηρίου Τριετών, αλλά και κυρίως για την μεγάλη δυσκολία, ως αναφορά την υπόθεση πρόβλεψη. Αυτό, το τελευταίο, σίγουρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο στοίχημα και κυρίως στο ΣΚΟΡ 6 που αναμένουμε να πληρώσει καλά χρήματα, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και η περίπτωση του Τζακ Ποτ. Ακολουθούν οι καθιερωμένες αναλύσεις, οι εκτιμήσεις μας, και ο το σύστημα… μπούσουλας για το Σκορ 6 που μπορείτε να το αντιγράψετε, να το τροποποιήσετε ή να το λάβετε λίγο ή καθόλου υπόψη. Η τελική επιλογή είναι πάντα αυτού που… πληρώνει. Δηλαδή δική σας.

Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1575 μέτρα η πρόβλεψη μόνο εύκολη δεν είναι. Καμία φοράδα δεν εντυπωσιάζει και οι περισσότερες θα τρέξουν για πρώτη φορά στην απόσταση. Η ΓΟΥΑΪΛΝΤ ΜΠΛΟΥΜ(4) έδειξε άνοδο προ ημερών, αλλά είναι γεγονός ότι την περιμέναμε λίγο καλύτερη. Σήμερα βέβαια ίσως να ευνοηθεί αρκετά από επικεφαλής διαδρομή και παρά το γεγονός ότι θα τρέξει για  πρώτη φορά την απόσταση, μπορεί να αποδειχτεί η κυριότερη υποψήφια για τη νίκη. Η ΚΙΣ(5) τη νίκησε στην τελευταία μεταξύ τους συμμετοχή και σε μικρότερη απόσταση. Είναι σε σταθερή φόρμα και πιστεύουμε ότι θα το δείξει και σήμερα. Προσοχή μεγάλη θέλει η ΙΝΤΥ ΜΙΟΥΖΙΚ(1). Έχει εμπειρία στην απόσταση, μπορεί στην πρόσφατη συμμετοχή της να μην διακρίθηκε, κάτι που μπορεί να προβληματίσει αρκετούς, όμως είναι φοράδα που μπορεί να διακριθεί. Ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεται σε τέτοιους ομίλους η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ(2). Η ΕΛΕΝΑ ΚΑΡ(3) έρχεται από δυο σερί διακρίσεις στην δεύτερη θέση, αλλά σε μικρότερη απόσταση και θεωρούμε ότι από πρώτη ματιά σήμερα δεν θα έχει εύκολο έργο και πιο πίσω η μέτρια προ ημερών ΡΕΤΡΟ ΛΕΪΝΤΥ(7) , αλλά και η ΑΣΑΦΟΕΤΙΔΑ(6) που παραμένει σε μέτρια κατάσταση από την πρώτη συμμετοχή της στον ελληνικό ιππόδρομο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΟΥΑΪΛΝΤ ΜΠΛΟΥΜ(4) – ΚΙΣ(5) –  ΙΝΤΥ ΜΙΟΥΖΙΚ(1) -ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ(2)

Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία, αρχή για το Σκορ 6, ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(2) τα έχει όλα υπέρ του. Έρχεται από νίκη, τρέχει σε μικρή απόσταση, τα βάρη του είναι εξαιρετικά χαμηλά και στις τελευταίες δοκιμές του δείχνει και σε πρόοδο. Αποτελεί πολύ μεγάλο φαβορί και με λίγη… πίεση μπαίνει και στάνταρ.
Από νίκη προέρχεται ο ΤΖΙΝ ΤΡΑΠ(3) που δείχνει σήμερα ακόμη καλύτερος και σαφώς κι αυτός θα ευνοηθεί από τα χαμηλά του βάρη. Τρίτη επιλογή ο ΧΙΛΑΛΣ ΓΚΟΛΝΤ(1) που ναι μεν έχει δυσμενή συσχετισμό βαρών έναντι των δυο προαναφερόμενων, δεν είναι στην κορυφαία φόρμα που τον έχρησε νικητή στο κύπελλο Ταχύτητος, όμως  τρέχει σε προσφιλή απόσταση κι αν καταφέρει να οδηγήσει, τότε έχει τις πιθανότητές του. Όχι μεγάλες για τη νίκη, αλλά τις έχει. Πιο πίσω η ΚΑΣΤΟΝΤΙΑΛ(4) είναι γρήγορη φοράδα και μπορεί να φιγουράρει σε μια θέση στο Τρικάστ, ακόμη και στο δίδυμο, ο ΣΗΚΡΕΤ ΡΕΜΠΕΛ(5) είναι ίππος που επιστρέφει από μεγάλο ρεπό και στη νέα του προπόνηση δεν μας ενθουσίασε και βέβαια οι ΜΑΣΟΥΕΡΤΕ(7) και ΑΝΝΥ ΓΚΟΓΚ(6) είναι καταφανώς κατώτεροι και δεν χρήζουν ιδιαίτερου σχολιασμού.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(2) -ΤΖΙΝ ΤΡΑΠ(3) –  ΚΑΣΤΟΝΤΙΑΛ(4) – ΧΙΛΑΛΣ ΓΚΟΛΝΤ(1)

Η τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία έχει πολλά ερωτηματικά. Ξεκινάμε με τον ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(1) που παρενοχλήθηκε σοβαρά στην τελευταία συμμετοχή του και έχασε μια βέβαιη νίκη. Σήμερα έχει να αντιμετωπίσει δυνατούς αντιπάλους που τους χαρίζει από αρκετά έως πολλά κιλά, όμως επιστρέφει σε πολύ δυνατή φόρμα και με το εξωτερικό σταρτ εκκίνησης είναι σίγουρο ότι αυτή την φορά δεν θα κλειστεί, αν θελήσει βέβαια να οδηγήσει. Βέβαια δεν είναι εύκολο να οδηγήσει με τους αρκετούς σπρίντερ που διαθέτει η κούρσα και που με τα χαμηλά τους βάρη θα προσπαθήσουν να του βάλλουν δύσκολα. Όπως και να έχει όμως, έχει την πρώτη τύχη.
Ο ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(3) είναι ο πιο αξιόπιστος σπρίντερ από τους υπόλοιπους και δεν λείπει από την άφιξη σε καμία από τις αρκετές τελευταίες συμμετοχές του. Δύσκολο να οδηγήσει, αλλά ξέρουμε ότι μπορεί να διακριθεί και με ημιαναμονή.
Ο ΦΛΑΟΥΤΟ(7) είναι ο μικρότερος και πλέον άπειρος του ομίλου. Δεν έχει δείξει ότι διαθέτει την σπριντάδα για να οδηγήσει, όμως μπορεί να κάτσει πίσω από τους σπρίντερ, κάτι εξαιρετικάπιθανό και να στηρίξει τις ελπίδες του στο φίνις και στην “φρεσκάδα” του. Ο ΒΑΡΡΑΝ(2) είναι ένας ίππος που έτρεξε καλά στην τελευταία συμμετοχή του και επιστρέφοντας από ρεπό. Βέβαια είναι ένας ίππος με παθήσεις, κάτι που δεν μας δίνει την δυνατότητα να τον κρίνουμε σωστά. Ήταν σε κινητικότητα στο στίβο, το τελευταίο διάστημα, διαθέτει αρχική ταχύτητα και πολλά θα κριθούν από την εκκίνηση. Δεν τον έχουμε ικανό για τη νίκη, αλλά σε Τρικάστ και Τετραπλό, μπορεί.
Ο ΙΝΧΕΡΕΝΤ ΒΑΪΣ(5) προέρχεται από ωραία νίκη και σήμερα αναμένεται στην ίδια καλή κατάσταση., Βέβαια προβληματίζουν δυο πράγματα. Πρώτον οι χρόνιες παθήσεις του που ποτέ κανείς δεν ξέρει πότε θα εκδηλωθούν, αν και αυτή την περίοδο δείχνουν σε ύφεση και δεύτερον οι αρκετοί σπρίντερ της κούρσας που ίσως δεν του επιτρέψουν να γκαλοπάρει σε τέμπο της αρεσκείας του, κάτι που του αρέσει. Αν όμως δημιουργηθούν συνθήκες εύνοιάς του κατά την διαδρομή, τότε είναι ικανός για όλα γιατί διαθέτει υψηλή ποιότητα για ομίλους όπως ο σημερινός.
Ο ΓΚΑΤΣΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝ(4) είναι από τους πρεσβύτερος του ομίλου. Είναι σε καλή κατάσταση, αλλά είναι και “ιδιόρρυθμος” ίππος που το τελευταίο διάστημα το δείχνει με τις μέτριες εμφανίσεις του. Ο ΑΤΤΙΛΑΣ(8) θα στηριχτεί στην υψηλή αρχική του ταχύτητα, όμως επειδή είναι μεγαλόσωμος ίππος η μικρή απόσταση δεν τον βοηθάει να στρώνει βήμα, κάτι που ίσως να είναι καθοριστικό, ο ΝΑΣΜΙ(9) θεωρούμε ότι για να αποκτήσει τύχη, για παρουσία στα πολύπλοκα παιχνίδια και μέχρι εκεί, θα πρέπει να “σκοτωθούν” αρκετοί σπρίντερ και τέλος ο ίππος που μπορεί να βρεθεί στην άφιξη, αλλά στα πολύπλοκα παιχνίδια και μόνο, είναι ο ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(6) που δεν μπορεί να οδηγήσει και υποχρεωτικά ο αναβάτης του θα τον υποβάλει σε συντηρητική διαδρομή και ότι κάνει στην ευθεία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(1) –  ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(3) –  ΦΛΑΟΥΤΟ(7) – ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(6)

Πολλά τα ερωτηματικά και στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία όπου η κούρσα θα διεξαχθεί στα 1000 μέτρα και με την χρήση πλέον του δεύτερου φωτο φίνις στο ύψος των 100 μέτρων στην ευθεία. Ο ΣΑΣΣΟΦΕΡΡΑΤΟ(7) πραγματοποίησε το ντεμπούτο του προ διμήνου περίπου και παρά την τρίτη θέση που κατέλαβε στα 1200 μέτρα έδειξε φανερά ανέτοιμος. Σήμερα δείχνει σαφώς πιο έτοιμος κι αν ρεπριζάρει γρήγορα η μικρή απόσταση θα τον βοηθήσει. Κάτι ανάλογο αναμένουμε και από τον ΠΙΣ ΟΦ ΑΚΣΙΟΝ(5) που επίσης στο ντεμπούτο του έδειξε ανέτοιμος και αναμένουμε καλύτερους τόσο τον ΡΕΪΝΜΠΟΟΥ ΛΑΪΚ(6) που στην τελευταία συμμετοχή του έδειξε “πεσμένος” αγωνιστικά και το μικρό ¨φρεσκάρισμα” έδειξε ότι τον ωφέλησε, όσο και τον ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ(4) που ίσως θα ήθελε λίγο μεγαλύτερη απόσταση και πολλά θα κριθούν από την εκκίνηση.
Δεν μας έχει εντυπωσιάσει ο πρωτοεμφανιζόμενος ΤΣΗΦ ΟΦ ΣΤΑΦ(8) μέτριος έως τώρα ο ΓΟΥΕΪΣΜΠΟΥΣΜΠΑΣ(9), μειωμένων δυνατοτήτων έως τώρα οι ΓΚΟΛΝΤ ΠΑΤΣ(1) και ΖΙΒΟΥΒΑΣ(3) και μόνο με καλή εκκίνηση θα ελπίζει σε μια διάκριση, το πολύ στο Τετραπλό, ο ΖΕΜΠΥ ΣΙΖ(2). Ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ(10) διεγράφη από τους κτηνιάτρους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΑΣΣΟΦΕΡΡΑΤΟ(7) –  ΠΙΣ ΟΦ ΑΚΣΙΟΝ(5) – ΡΕΪΝΜΠΟΟΥ ΛΑΪΚ(6) – ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ(4)

Στην πέμπτη(κωδ. 05) ιπποδρομία τον πρώτο λόγο έχει η ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΡΟΟΥΖ(5) Στις δυο έως τώρα συμμετοχές της έδειξε πολύ δυνατή φοράδα, κόντραρε τον Νταϊβερτίντο στο ντεμπούτο της και στην επόμενη συμμετοχή της νίκησε δια περιπάτου. Μάλιστα στις νεώτερες δοκιμές της έδειξε περαιτέρω άνοδο, κάτι που επιβεβαίωσε με κάποιες εξαιρετικές δοκιμές της. Μάλιστα διαθέτει σημαντική αρχική ταχύτητα και μπορεί να οδηγήσει απ’ άκρου εις άκρον. Η ΟΝΟΡΑΜΠΛ(6) κόντραρε πολύ την “ιπτάμενη” Πρίνσες Μομόκα, στην τελευταία συμμετοχή της και σε μικρότερη απόσταση. Σήμερα και στα 1400 μέτρα αν πάει λίγο πιο συντηρητικά μπορεί να επιζητήσει και πάλι την διάκριση και γιατί όχι και τη νίκη. Η ΤΡΑΝΚΟΥΪΛ ΤΑΪΜ(4) μετά την τελευταία πολύ δυνατή εμφάνισή της σε μεγαλύτερη απόσταση όπου έχασε τη νίκη στις λεπτομέρειες, “φρεσκαρίστηκε”, επιβεβαίωσε την μεγάλη άνοδό της και θεωρούμε ότι θα είναι πολύ δυνατή αντίπαλος των δυο προαναφερόμενων. Αν ανοίξει ο ρυθμός της κούρσας, κάτι που μπορεί να κάνει η Ονοράμπλ, τότε η ομόσταυλή της ΡΙΟΦΑΛΤΖΕΝΣ(3) δεν πρέπει να αγνοηθεί, γιατί στο φίνις είναι δυνατή και βέβαια δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ(7) που από πρώτη ματιά είναι… δύσκολη για τη νίκη, αλλά για τα πολύπλοκα παιχνίδια είναι ότι πρέπει.
Η ΝΤΡΗΜΙΝΓΚ ΟΦ ΠΑΡΙΣ(8) τρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διαθέτει εξαιρετική γενεαλογία, αλλά θεωρούμε ότι θέλει την κούρσα για να έρθει στη θέση της, και σαφώς πιο πίσω τοποθετούνται η ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(2) και η ΕΛΘΑΜ(1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΡΟΟΥΖ(5) – ΟΝΟΡΑΜΠΛ(6) – ΤΡΑΝΚΟΥΪΛ ΤΑΪΜ(4) –  ΡΙΦΑΛΤΖΕΝΣ(3)

Στην έκτη(κωδ.06) ιπποδρομία έχουμε το ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΡΙΕΤΩΝ. Μια αναμέτρηση που συγκέντρωσε έξι συμμετοχές. Η σύνθεση της  διαδρομής ευνοεί τον ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ(1) που προσφάτως επανήλθε από σημαντική αποχή, αλλά ήταν καταπληκτικός. Πήρε το κεφάλι σε κούρσα 1400 μέτρων και… χάθηκε. Μάλιστα στην ευθεία έδωσε την εντύπωση ότι και τα περισσότερα μέτρα, την σημερινή απόσταση των 1575 μέτρων δηλαδή, θα την βγάλει ευχάριστα. Επειδή λείπουν οι κλασικοί σπρίντερ, μπορεί και πάλι να πάει μπροστά και να θέσει πρώτη υποψηφιότητα για την σπουδαία νίκη. Ο ΔΑΝΑΟΣ(2) προέρχεται από νίκη, προ μηνός, στο κύπελλο Ηνιόχου και στην ίδια απόσταση με την σημερινή. Η επίδοση που πέτυχε τότε είναι ενδεικτική και για σήμερα και θα είναι κι αυτός πρωταγωνιστής, πόσω μάλλον αν για οποιονδήποτε λόγο δημιουργηθούν συνθήκες επιτάχυνσης του ρυθμού. Δύσκολο αυτό, αλλά όλα πρέπει να συνυπολογίζονται. Ο ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ(4) προέρχεται από τη νίκη στο Κριτήριο Διετών και μάλιστα με σαρωτικό τρόπο στα 1400 μέτρα. Έκτοτε πέρασαν 5 1/2 μήνες και ο μόνος προβληματισμός για σήμερα είναι το ρεπό του. Ο ΣΤΑΝΤΥ(6) έδειξε “σκληρός” ίππος στις δυο έως τώρα συμμετοχές του που “φιγουράρισε” σε δυνατούς ομίλους. μας είναι δύσκολο να τον δούμε νικητή, όμως δεν αποκλείουμε εκ νέου διάκρισή του. Δύσκολα μπορούμε να δούμε πρωταγωνιστή τον ΡΟΚ ΕΝ ΤΟΝΙΚ(5) που υπολείπεται εμπειρίας των αντιπάλων του και τρέχει με μόλις μια συμμετοχή, έστω και νικηφόρα, στα 1100 μέτρα. Τέλος ο ΕΣΤΙΡΑΑΚ(3) μπορεί να δοκιμάστηκε το τελευταίο διάστημα σε μεγάλες αποστάσεις, όμως σε καμία δεν έδειξε ανταγωνιστικός και δυσκολευόμαστε να βρούμε πως θα βελτιωθεί σήμερα και μετά την πλήρως αποτυχημένη εμφάνισή του πριν από δυο εβδομάδες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ(1) – ΔΑΝΑΟΣ(2) – ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ(4)

Τέλος στην έβδομη(κωδ.07) ιπποδρομία τα ερωτηματικά πολλά και μάλιστα εδώ κλείνει και το Σκορ 6. Ο ΝΤΑΪΒΕΡΤΙΝΤΟ(1) έρχεται από δυο σερί νίκες, ξεκουράστηκε ικανό χρονικό διάστημα και στις προπονήσεις έδειξε πολύ δυνατός. Βέβαια δεν θα μπορέσει να βρει εύκολα το κεφάλι και με εξωτερικό σταρτ εκκίνησης, αλλά αν καταφέρει γρήγορα να πλασαριστεί με τους πρώτους, τότε θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ο ΓΟΥΕΣΤΜΠΟΥΡΝ ΓΚΡΟΟΥΒ(10) έδειξε και διστακτικότητα στην εκκίνηση και έλλειψη αντοχής στο ντεμπούτο του, προ εικοσαημέρου. Σήμερα δείχνει σαφώς πιο έτοιμος και θεωρούμε ότι ,μπορεί να κάνει πολλά. Μάλιστα αν φύγει καλά και οδηγήσει εύκολα, είναι ικανός για όλα. Ο ΒΕΡΤΙΚΑΛ(7) τερμάτισε δεύτερος, προ εικοσαημέρου και έδειξε φόρμα. Αν δείξει την ίδια φόρμα και δεν ενοχληθεί από την οσφυαλγία που τον ταλαιπώρησε στο παρελθόν, τότε μπορεί να διακριθεί. Μας άρεσε ο ΠΛΑΝΤΕΪΣΟΝ(5) με σχεδόν αναμονή στην τελευταία συμμετοχή του στα 1100 μέτρα. Βελτιώθηκε πολύ στο φίνις και ίσως με παρόμοια διαδρομή σήμερα διακριθεί εκ νέου. Μάλλον θα προτιμούσε λίγο μεγαλύτερη απόσταση ο ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(8) που επανέρχεται επαρκώς “φρεσκαρισμένος. Αν ανοίξει, έστω και λίγο, ο ρυθμός της κούρσας, τον θεωρούμε βέβαιο πρωταγωνιστή, χωρίς να τον αγνοούμε και με διαφορετικές συνθήκες. Ο ΜΠΡΟΤΟΝΣ ΒΙΖΙΟΝ(6) δεν είναι ο ίππος που περιμέναμε και σύμφωνα με τις δυνατές συμμετοχές του στην Αγγλία. Δεν τρέχει άσχημα, αλλά δείχνει ότι κάτι του λείπει για να πρωταγωνιστήσει. Μάλιστα ο σημερινός όμιλος διαθέτει αρκετούς σπρίντερ, κάτι που όπως έχουμε δει έως τώρα, δεν του αρέσει. Πιο πίσω θα κατατάξουμε τον ευρισκόμενο μεν σε άνοδο ΣΕΦΕΡΝΤΣ ΜΠΟΥΣ(9), αλλά και κάπως κατώτερο στον όμιλο, τον ΚΡΙΕΤΙΒ ΤΖΙΝΙΟΥΣ(11) και τους ΤΙΟΥΝΤΟΡ ΑΪΚΟΝ(2) , ΜΠΑΖΟΥΛΑ(3) και ΕΞΕΛΕΝΤ ΑΛΑΜΠΑΪ(4).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΝΤΑΪΒΕΡΤΙΝΤΟ(1) – ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(8) – ΓΟΥΕΣΤΜΠΟΥΡΝ ΓΚΡΟΟΥΒ(10) – ΜΠΡΟΤΟΝΣ ΒΙΖΙΟΝ(6)

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 2 / 1-3-7 / 4-5-6-7 / 4-5-6 / 1-2-4 / 1-6-8-10
ΣΤΗΛΕΣ: 432
ΚΟΣΤΟΣ: 216 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα