Τον πρώτο λόγο η Μαίρη Ριντ, ο Αρκάνο Γκολντ για ρεπετισιόν και σύστημα Σκορ 6 για υψηλά κέρδη

Κοινοποίηση:

Ο καιρός φαίνεται ότι θέλει να… παίζει με τις ελληνικές ιπποδρομίες. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά το γεγονός ότι κάθε Πέμπτη, εδώ και τρεις εβδομάδες, βρέχει και την άλλη μέρα ο στίβος είναι λίγο, πολύ ή πάρα πολύ βρεγμένος. Αυτό θα συμβεί και αύριο, ελέω των σημερινών βροχοπτώσεων.
Ο βρεγμένος στίβος ασφαλώς θα παίξει ρόλο και θα διαμορφώσει τα αποτελέσματα. Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε τις επτά αναμετρήσεις, να κάνουμε τις εκτιμήσεις μας και βέβαια αν τα δεδομένα αλλάξουν, σαφώς θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως και θα κάνουμε και τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

09 Στην πρώτη ιπποδρομία και στα 1575 μέτρα, ο πρωτοεμφανιζόμενος ΕΝΣΑΪΝ(2) έχει το προφίλ για να φτάσει κατευθείαν στη νίκη. Διαθέτει ισχυρή γενεαλογία, αγοράστηκε 8000 γκινέες και στις έξι συμμετοχές του, όλες σε μεγάλες αποστάσεις, έχει διακρίσεις και σε ισχυρότατους ομίλους. Η εδώ προετοιμασία του ήταν καλή, ο όμιλος που συμμετέχει μέτριος και θεωρούμε ότι αμέσως μπορεί να φτάσει στη νίκη. Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ(5) πριν από λίγες μέρες επανήλθε από δίμηνη αποχή, έτρεξε ικανοποιητικά, τερματίζοντας δεύτερος, είναι ίππος που έχει τρέξει σε μεγάλη απόσταση(Ντέρμπι) και θεωρούμε ότι στον μέτριο όμιλο μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Αυτό μπορεί να κάνει και ο ΕΛΑ ΤΟΝΥ ΜΟΥ(1) αρκεί να ιππευτεί με υπομονή και κάνοντας κούρσα καθαρά αναμονής, όπως και ο ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ(6) που βρίσκει απόσταση της αρεσκείας του, έτσι ώστε να αναπτύξει το φίνις του. Λίγες οι πιθανότητες για τον στάσιμο ΤΣΑΡΛΥ ΜΠΙΑΡ ΠΑΝΤ(7) και μηδαμινές για τον αρνητικό στην πρόσφατη συμμετοχή του, ΜΙΟΥΖΑΧΕΡ(3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΕΝΣΑΪΝ(2) – ΝΕΣΤΟΡΑΣ(5) – ΕΛΑ ΤΟΝΥ ΜΟΥ(1)

10 Στην δεύτερη ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, τα ερωτηματικά είναι πολλά όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω. Η πρωτοεμφανιζόμενη ΜΙΣ ΠΕΪΣΑΝΣ(4) έχει τρέξει μόλις πέντε φορές στην Αγγλία, όλες σε αποστάσεις από 1200 έως 1400 μέτρα και έχει να επιδείξει μια τρίτη θέση στα 1200 μέτρα στο Newmarket. Στην εδώ προετοιμασία της πήγε απλά καλά, όπως όλοι οι ίπποι αυτής της ιδιοκτησίας και προπόνησης που συνήθως στην πρώτη τους κούρσα τρέχουν “μαλακά”. Βέβαια ο όμιλος είναι μέτριος και θεωρούμε ότι αμέσως μπορεί να πρωταγωνιστήσει.
Η μικρή απόσταση είναι σημαντικό συν για την σταθερή ΣΤΟΡΜΚΑΤΤΕΡ(7) που κυρίως αν καταφέρει να οδηγήσει, θα πολλαπλασιάσει τις πιθανότητές της. Από εξάμηνο ρεπό επιστρέφει η ΑΣΤΥΔΑΜΕΙΑ(1) που γυμνάστηκε δυνατά και έδειξε πρόοδο και εξέλιξη, σε  σχέση με το παρελθόν. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την ΟΛΙΑΝΝΑ(6) που επανέρχεται σε νέα προπόνηση και που οι δοκιμές της κυμάνθηκαν στα επίπεδα που απαιτεί η σημερινή αναμέτρηση. Αν μάλιστα καταφέρει να πάει με τις πρώτες, τότε μπορεί ακόμη και να πρωταγωνιστήσει. Ερωτηματικό η ΜΙΣ ΣΑΓΙΦ(5) που ταλαιπωρείται από ρινορραγία και δεν μπορεί να δείξει τις πολλές δυνατότητες που έχει για ομίλους όπως ο σημερινός. Από τις υπόλοιπες φοράδες η ΓΟΥΪΕΣΜΠΟΥΣΜΠΑΣ(2) τρέχει σε απόσταση που σαφώς της ταιριάζει κι αν συναντήσει ιδανικές συνθήκες μπορεί να “φιγουράρει” στην άφιξη. Τέλος η ΦΛΟΥΟΡΕΣΕΝΤ ΡΟΚ(8) δείχνει κατώτερη και η απόσταση είναι μικρή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΙΣ ΠΕΪΣΑΝΣ(4) – ΣΤΟΡΜΚΑΤΤΕΡ(7) – ΑΣΤΥΔΑΜΕΙΑ(1) – ΟΛΙΑΝΝΑ(6)

11
 Η τρίτη ιπποδρομία στα 1200 μέτρα, είναι η πιο αποδυναμωμένη. Αφού από τους αρχικά δέκα απέμειναν έξι με την πιο πρόσφατη διαγραφή του Λιουάμυ(3), λόγω χωλότητας. Εδώ έχουμε τον ΧΑΪΤΑΜ ΧΙΡΟΟΥ(1) που έχει τρέξει σε ομίλους που δεν έχουν καμιά σχέση με τον σημερινό. Σαφώς μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και την πολύμηνη αποχή του δεν επανήλθε στην ίδια δυναμικότητα, “τράβηξε” δυο κούρσες που για τα δεδομένα του σημερινού ομίλου επαρκούν κι αν πάει μπροστά, θεωρούμε ότι θα ηττηθεί δύσκολα. Ούτως ή άλλως κυριότερος αντίπαλός του προβάλλει ο ομόσταυλος ΑΤΤΙΛΑΣ(4) που είναι σε  τοπ φόρμα το τελευταίο διάστημα και που μπορεί και να οδηγήσει. Από τους υπόλοιπους κι αν κάποιος από τους δυο πάνω δεν πιάσει την αναμενόμενη απόδοση, τότε μπορεί να “χωθεί” στο δίδυμο. Μέχρι εκεί. Οι υπόλοιποι μειονεκτούν και μόνο για μια θέση στο Τρικάστ ελπίζουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΧΑΪΤΑΪΜ ΧΙΡΟΟΥ(1) – ΑΤΤΙΛΑΣ(4) – ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ(2)

12 Στην τετάρτη ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, υπάρχει ακόμη ένα δυνατό δίδυμο. Το απαρτίζουν η ΜΑΙΡΗ ΡΙΝΤ(7) και η ΟΥΪΣΠΕΡΙΝΓΚ ΣΤΑΡ(1). Η πρώτη μετά την αποτυχημένη τελευταία συμμετοχή της και επιστρέφοντας από αποχή, μπήκε σε μικρό ρεπό, πήγε δυνατά στις προπονήσεις και θεωρούμε ότι έχει τον πρώτο λόγο. Η δεύτερη “βοήθησε” να κλείσουν κάποιες διαδρομές για κάποιους ομοπροπόνητους, κυρίως για τον Φαρμασιούτικαλ, αλλά δεν έτρεξε και άσχημα. Δείχνει ότι οι παθήσεις της είναι σε ύφεση αυτό το διάστημα και βέβαια από ποιότητα υπερτερεί πολύ. Πίσω από το παραπάνω δίδυμο μπορούν να μπουν όλες ανεξαιρέτως και να επωφεληθούν αν κάποια από αυτές ατυχήσει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΑΙΡΗ ΡΙΝΤ(7) – ΟΥΪΣΠΕΡΙΝΓΚ ΣΤΑΡ(1) – ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(2) – ΕΛΙΑΝΝΑ(5)

13 Στην πέμπτη ιπποδρομία και στα 1575 μέτρα, στην καλύτερη κούρσα της ημέρας ο ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ(1) θέλει να ανοίξει με νίκη την χρονιά, αλλά να πάρει και ρεβάνς από τον Ατρέιγιου(3) για την ήττα του στην τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση και σε μικρότερη απόσταση στο Winter Challenge των τετραετών. Έναντι του κυριότερου αντιπάλου του έχει ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα. Πλεονεκτεί στην απόσταση και μειονεκτεί στο ότι του “χαρίζει” εννέα κιλά. Ο ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(3) βέβαια έχει και κάτι άλλο υπέρ του. Το γεγονός ότι μπορεί να βρεθεί με τους πρώτους, όχι απαραίτητα στο κεφάλι και να επωφεληθεί και από τον βρεγμένο στίβο. Τρίτη επιλογή ο ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(4) που έρχεται από νίκη και είναι στο ζενίθ της φόρμας του. Κι αυτός μπορεί να πάει μπροστά και μάλιστα τρέχει και καλά σε βρεγμένη πίστα. Δεν μπορεί να αγνοηθεί ο ΔΟΛΑΡΙΟΥΛΗΣ(5), παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα δεν είναι στα καλύτερα του και μεγάλο ερωτηματικό είναι ο ΡΕΜΙΝΙΣ(6). Σαφώς δεν είναι ο ίππος του παρελθόντος, όμως με τα χαμηλά του βάρη μπορεί να πάει στο κεφάλι κι αν δεν πιεστεί, μπορεί να κάνει την έκπληξη. Από τους υπόλοιπους ο ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ(8) τρέχει καλά σε βρεγμένο στίβο και με τα χαμηλά του βάρη μπορεί να βρεθεί σε μια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδι, κυρίως στο Τετραπλό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(3) – ΣΙΛΑΣ ΤΡΙΤ(1) – ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(4) – ΡΕΜΙΝΙΣ(6)

14 Στην έκτη ιπποδρομία και στα 1575 μέτρα, οι ομόσταυλοι ΛΑΚΝΑΟΥ(3) και ΜΑΚΚΑΑΡ(4) δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο πρώτος έρχεται από νίκη ουδόλως αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων του και κυρίως της γενεαλογίας του που παραπέμπει σε ίππο για μεγάλες αποστάσεις. Το περίπου… μίλι σήμερα ίσως τον “βολέψει” περισσότερο και οι δοκιμές του δείχνουν άνοδο. Βέβαια υπάρχει ένας μικρός ενδοιασμός για τον στίβο, αφού ο συγκεκριμένος ίππος δείχνει ότι είναι για γκαζόν και όχι για άμμο. Όμως η βρεγμένη πίστα ίσως σε αυτό να τον βοηθήσει. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον δεύτερο, τον Μακκάαρ που έρχεται με μια νίκη στα 1400 μέτρα από την Αγγλία το Φθινόπωρο του 2016 στο γκαζόν του Newmarket. Μετά μπήκε σε αποχή και εμφανίστηκε την Άνοιξη του επόμενου χρόνου. “Τράβηξε” δυο ανεπιτυχείς συμμετοχές και ο προπονητής του, ο Mark Johnston έκρινε ότι δεν είναι γι’ αυτό που φανταζόταν και τον έβγαλε προς πώληση. Καλή διαγωγή έχει στις προπονήσεις, αλλά η κούρσα είναι άλλο πράγμα και με δεδομένο ότι οι ίπποι αυτής της προπόνησης τρέχουν σχεδόν πάντα “μαλακά” στην πρώτη συμμετοχή τους. Πάντως αμφότεροι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Παρόμοιες συνθήκες με τη νίκη του, δηλαδή βρεγμένο στίβο, θα βρει ο ΖΙΓΓΥ ΣΤΑΡΜΑΝ(7) που δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο να πρωταγωνιστήσει και σήμερα. Αν μάλιστα πάει και στο κεφάλι, κάτι καθόλου δύσκολο, τότε ίσως κάνει την έκπληξη. Καλή περίπτωση αποτελεί και ο ΦΑΟΥΣΤΟ(1) που επιστρέφει από δυόμισι μήνες αποχή, αλλά έχει γυμναστεί εδώ και καιρό μεθοδικά και είναι ίππος με ποιότητα. Από τους υπόλοιπους ο ΚΟΥΪΝΤΕΟ(2) τρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έχει μια νίκη στην Αγγλία και στα 1400 μέτρα, αλλά και ένα πλασάρισμα, δείχνοντας καταλληλότητα σε αμμώδεις επιφάνειες. Δεν έχει εντατικοποιήσει την προετοιμασία του, αλλά δεν “σβήνει” και εύκολα, κυρίως για τα πολύπλοκα παιχνίδια. Οι εναπομείναντες ΕΣΤΙΡΑΑΚ(6) και ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ(8) μόνο για μια θέση στο Τετραπλό μπορούν να ελπίζουν. Δύσκολα θεωρούμε για παραπάνω.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΛΑΚΝΑΟΥ(3) – ΖΙΓΓΥ ΣΤΑΡΜΑΝ(7) – ΜΑΚΚΑΑΡ(4) – ΦΑΟΥΣΤΟ(1)

15 Τέλος στην έβδομη ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, ο ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(1) έρχεται από νίκη, προ μηνός και στην ίδια με σήμερα απόσταση, η φόρμα του δείχνει αμείωτη και θεωρούμε σήμερα έχει σχεδόν άριστες πιθανότητες στο να φτάσει στην ρεπετισιόν αφού ο όμιλος που αντιμετωπίζει είναι υποδεέστερος αυτού που νίκησε. Ο ΜΙΣΤΕΡ ΠΑΡΗΣ(5) είναι σε συνεχή φόρμα και είτε με κεφάλι, είτε με ημιαναμονή ξέρει να εμφανίζεται πρωταγωνιστής στην άφιξη. Προσοχή θέλει ο ΜΠΛΕΪΜ ΛΑΒ(4) που είχε ατυχίες στην τελευταία του συμμετοχή και σε κάποια διαστήματα έτρεχε… ακυβέρνητος. Είναι ίππος που μπορεί να κάνει την έκπληξη. Ο ΒΕΤΕΡ(6) έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του στις τελευταίες συμμετοχές του και μπορεί να εμφανιστεί στην άφιξη, όπως και ο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(3), αρκεί να ξεκινήσει καλά από την αφετηρία. Τέλος ο ΝΤΡΟΜΚΟΥΣ(2) μπορεί να μην είναι στα καλύτερά του αυτό το διάστημα, αλλά μια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδια μπορεί να την καταλάβει και θέλει την προσοχή του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(1) – ΜΠΛΕΪΜ ΛΑΒ(4) – ΜΙΣΤΕΡ ΠΑΡΗΣ(5) – ΒΕΤΕΡ(6)

ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-4-6-7 / 1-4 / 7 / 1-3-4-6 / 1-3-4-7 / 1-4-5-6
ΣΤΗΛΕΣ: 512
ΚΟΣΤΟΣ: 256 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα