Τον πρώτο λόγο ο Φλάουτο στο Ηνιόχου, ισχυρές βάσεις οι Φάστνετ Μονσούν, Παναθήναια και δυνατό σύστημα για Σκορ 6

Κοινοποίηση:

Στην χτεσινή μέρα επικράτησαν κατά βάση φαβορί, αλλά παρ’ όλα αυτά και χωρίς την μεγάλη έκπληξη το Σκορ 6 πλήρωσε πάνω από 2500 ευρώ. Το σημερινό πρόγραμμα δείχνει πιο βατό και τα φαβορί πιο ξεκάθαρα. Πάντως μεγάλο φαβορί όπως χτες η Γουίντερ Ρόουζ δεν υπάρχει. Πάμε να αναλύσουμε και να εκτιμήσουμε τις έξι διαδρομές και στο τέλος όπως πάντα το σύστημα για Σκορ 6 που πιστεύουμε ότι θα μας πάει ταμείο.

Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία θα πάμε με το πιο… σίγουρο και σταθερό ίππο της κούρσας. Είναι ο ΦΑΣΤΝΕΤ ΜΟΝΣΟΥΝ(1) που σε ότι απόσταση και να τρέξει είναι στην άφιξη. Αυτό πιστεύουμε ότι θα γίνει και σήμερα και βέβαια κατ’ εμάς έχει την πρώτη τύχη. Με… πίεση μέχρι και στάνταρ τον βάζουμε, αλλά δεν υπάρχει λόγος αφού μπορούμε να καλυφτούμε. Θα το κάνουμε πρωτίστως με τον ΜΑΣΤΕΡ ΜΙΡΑΣΟΛ(3) που τελευταία τρέχει σταθερά στις ψηλές θέσεις της άφιξης και δείχνει ότι έχει συνηθίσει σε μεγάλο βαθμό την άμμο. Πιο πίσω ο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(4) που διέρχεται περίοδο φόρμας, ξεκινάει καλά από την αφετηρία και ο όμιλος δεν είναι σπουδαίος. Κάθε άλλο μάλιστα. Τέταρτη επιλογή ο ΣΙΝΓΚΛ ΣΑΜΜΙΤ(6), ένας ίππος που πρόσφατα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, δεν έτρεξε άσχημα, κάθε άλλο μάλιστα αφού τερμάτισε τρίτος και ο μόνος ενδοιασμός είναι η σύντομη, κολλητή επανεγγραφή του.  Από σημαντική αποχή επιστρέφει ο ΕΞΕΛΕΝΤ ΑΛΑΜΠΑΪ(2) και θεωρούμε ότι θέλει την κούρσα, ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ(7) τρέχει κάθε εβδομάδα και δείχνει και κατώτερος των περισσότερων αντιπάλων του και τέλος ο ΜΟΥΤΑΓΙΑΜ(5) για την ώρα δείχνει πολύ κατώτερος στον όμιλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΦΑΣΤΝΕΤ ΜΟΝΣΟΥΝ(1) – ΜΑΣΤΕΡ ΜΙΡΑΣΟΛ(3) – ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(4) – ΣΙΝΓΚΛ ΣΑΜΜΙΤ(6)

Τι “σβήνουμε” στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία. Εύκολα τον ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΓΟΥΪΝΓΚ(7) και λιγότερο εύκολα, αλλά λόγω τελευταίας εμφάνισης, τον ΜΠΙΓΚ ΓΟΥΕΪΒ(2). Οι εναπομείναντες πέντε έχουν τις πιθανότητές τους. Ο ΜΟΥΣΤΑΚΙΛ΄(1) “φρεσκαρίστηκε” μετά από δυο “γερές” κούρσες που “τράβηξε” και θεωρούμε ότι θα είναι βασικός πρωταγωνιστής. Ο ΦΑΡΜΑΣΙΟΥΤΙΚΑΛ(4) ήρθε στον ελληνικό ιππόδρομο με δυο νίκες και περγαμηνές από την Αγγλία, αλλά εδώ δεν έχει δικαιώσει αυτό το παλμαρέ. Στην τελευταία συμμετοχή του, στις 31 Μαρτίου και στα 1575 μέτρα ήμασταν αισιόδοξοι για την διαγωγή του, αλλά μας διέψευσε. “Φρεσκαρίστηκε” βέβαια και στις προπονήσεις έδειξε άνοδο, αλλά θα φτάσει. Μπορεί και να φτάσει οπότε θέλει προσοχή. Μπορείς να αφήσεις έξω από το… κάδρο τον ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΑΛΙΜΠΑΪ(6); Όχι βέβαια. Αυτός ο ίππος μετά από το αποτυχημένο ντεμπούτο του “τράβηξε” τέσσερις κούρσες σε μικρό σχετικά διάστημα και σημείωσε 2 νίκες, μια δεύτερη και μια τρίτη θέση. “Φρεσκαρίστηκε” και στιες προπονήσεις φάνηκε ότι αυτό τον ωφέλησε. Πιο πίσω ο ΡΕΝ ΚΑΣΤΛ(5) που τερμάτισε τρίτος σε μια κούρσα 1800 μέτρων πριν από δυο εβδομάδες. Ίσως να ήθελε σήμερα λίγο μεγαλύτερη απόσταση, αλλά ακόμη κι έτσι δεν αγνοείται. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να νικήσει, αλλά για δίδυμο(δύσκολο) και κάτω είναι απόλυτα ικανός. Μεγάλο ερωτηματικό εδώ ο ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(3). Κάπου θα μας αφήσει επί τόπου αυτός ο ίππος, αλλά το πότε δεν το ξέρουμε. Όσο εύκολο είναι να είναι με τους τελευταίους, άλλο τόσο είναι εύκολα να φτάσει στη νίκη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΟΥΣΤΑΚΙΛ(1) -ΦΑΡΜΑΣΙΟΥΤΙΚΑΛ(4) – ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΑΛΙΜΠΑΪ(6) – ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(3)

Στην τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία τον πρώτο λόγο τον έχει δικαιωματικά ο ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(2). “Φρεσκαρίστηκε” μετά την συμμετοχή του στο κύπελλο Ταχύτητος που τερμάτισε τρίτος. Επανέλαβε το τελευταίο διάστημα την εκγύμνασή του και έδειξε ευδιαθεσία. Έχει δείξει ίππος που δεν θέλει και πολλά για να έρθει στη θέση του και βέβαια ιππεύεται από τον γνώριμο αναβάτη του, τον Λαζαρίδη. Η απόσταση ευνοεί τις σπρίντερ ιδιότητές του και θα πρέπει να κάνουν πολλά οι αντίπαλοί του για να τον ξεπεράσουν. Αντίπαλος θα είναι ο ΤΖΙΝ ΤΡΑΠ(1) που το τελευταίο διάστημα δείχνει σε μεγάλη άνοδο και που στην επάνοδό του στις αρχές Απριλίου έμεινε τρίτος του Ατρέιγιου. Ανάμεσά τους σε εκείνη την κούρσα ήταν ο ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(4)που σίγουρα δεν είναι αμελητέος, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να προσπεράσει τους δυο προαναφερόμενους. Στα χαμηλά του βάρη θα στηριχτεί ο ΑΜΠΟΥ ΡΑΧΙ(7) που είναι γρήγορος, πάει μπροστά, αλλά ακόμη δεν είναι τόσο “ψημένος” όσο αρκετοί αντιπαλοί του. Δύσκολα κι αυτός για τη νίκη, αλλά για τα πολύπλοκα παιχνίδια είναι απόλυτα ικανός. Ερωτηματικό ο ΒΑΡΡΑΝ(3) που επιστρέφει από τετράμηνο ρεπό και για να ελπίζει σε διάκριση θα πρέπει να βγει πανέτοιμος. Μπορεί; Δύσκολο κατ εμάς για τη νίκη. Τέλος ο ΡΑΣ ΑΛ ΜΑΛ(5), αλλά και ο ΝΑΣΜΙ(6) για να διακριθούν θα πρέπει να ατυχήσουν κάποιοι από τους προαναφερόμενους. Δύσκολη η αποστολή τους.

ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 6-4-2017 1300 μέτρα με Ατρέιγιου, Λιτό Βίο, Τζιν Τραπ, Αμπού Ράχι, Ρας Αλ Μαλ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(2) – ΤΖΙΝ ΤΡΑΠ(1) – ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(4) –  ΒΑΡΡΑΝ(3)

Στις φοράδες της τέταρτης(κωδ. 04) ιπποδρομίας ξεχωρίζουν τρεις. Θα ξεκινήσουμε με την πρωτοεμφανιζόμενη ΣΚΑΪ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ(7) που αγοράστηκε 16000 γκινέες τον περασμένο Φεβρουάριο και εκτός από την εξαιρετική της ποιότητα έχει να επιδείξει και αγωνιστικές περγαμηνές και μάλιστα σε All Weather στίβους. Νίκησε στις 10 Ιανουαρίου, φέτος, στο Wolverhampton στα 1400 μέτρα, δεύτερη στο Lingfield και στο μίλι μετά από δυο εβδομάδες (25/1) τρίτη την 1η Φεβρουαρίου στο Newcastle στα 1400 μέτρα. Στο στάδιο της προετοιμασίας της άφησε άριστες εντυπώσεις και θεωρούμε ότι αντίπαλο έχει μόνο την απειρία της σε αγωνιστικό επίπεδο στο Μαρκόπουλο. Σαφώς τα πολύ χαμηλά της βάρη θα την βοηθήσουν. Κυριότερη αντίπαλό της θεωρούμε ότι έχει την ομόσταυλη και ομοπροπόνητη ΟΝΟΡΑΜΠΛ(5) που έδειξε μέρος των δυνατοτήτων της στο σχετικά πρόσφατο ντεμπούτο της που νίκησε σαρωτικά. Μάλιστα θεωρούμε ότι αυτή η κούρσα θα την “έφερε” κι άλλο και σήμερα θα είναι ακόμη καλύτερη. Τρίτη επιλογή η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ(4) που μετά την δεύτερη νίκη της ξεκουράστηκε για αρκετό διάστημα και επανέρχεται με καλή διαγωγή στις προπονήσεις. Πιο πίσω η ΒΟΛΒΗ(6) που δεν ήταν άσχημη στο στάδιο της νεώτερης προετοιμασίας της, μετά από την παρθενική της νίκη. Για μια θέση στο Τρικάστ και το Τετραπλό θα παλέψουν οι ΝΟΒΕΜΠΕΡ(2) και ΣΙΝΤΕΡΣ(3) και τελευταία τύχη η ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(1) που “ξύπνησε” λίγο αγωνιστικά στην τελευταία της συμμετοχή, αλλά αυτό δεν φτάνει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΚΑΪ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ(7) – ΟΝΟΡΑΜΠΛ(5) – ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ(4) – ΒΟΛΒΗ(6)

Η πέμπτη(κωδ. 05) ιπποδρομία είναι η ποιοτικότερη του προγράμματος. Αναφερόμαστε στο κύπελλο ΗΝΙΟΧΟΥ που θα το διεκδικήσουν ίπποι που φιλοδοξούν όχι μόνο να δηλώσουν παρόν στο φετινό Ντέρμπι, αλλά και να το κατακτήσουν. Η απόσταση, τα 1575 μέτρα είναι ένα πρώτο ερωτηματικό. Ποιοι θα ανταποκριθούν και πόσο. Πάντως ο ΦΛΑΟΥΤΟ(1) με την πρόσφατη νίκη του στα 1400 μέτρα, την δεύτερη σερί, έδειξε ότι η απόσταση δεν θα είναι πρόβλημα. Νίκησε με ωραίο τρόπο και όπως… ρολάρισε μετά το φίνις άφησε υποσχέσεις ότι σήμερα θα είναι πρωταγωνιστής. Άνοδο περιμένουμε και από τον ΔΑΝΑΟ(2) που ούτως ή άλλως έδειξε πρόοδο στην τελευταία συμμετοχή του στα 1400 μέτρα. Η απόσταση σίγουρα θα ευνοήσει τον ΣΛΕΪΝΣ ΚΑΣΤΛ(6) που δείχνει ίππος για μεγάλες αποστάσεις και βέβαια αναμένουμε πρόοδο και από τον ΕΣΤΙΡΑΑΚ(4) που η μοναδική του νίκη ήταν αγχωτική και κατώτερη απ’ ότι περιμέναμε απ’ αυτό τον ίππο. Πιο πίσω ο ΑΓΓΕΛΟΣ(3) που κι αυτός έχει μια “γερή” κούρσα στα 1400 μέτρα, όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο, αλλά θεωρούμε ότι αυτή την χρονική στιγμή είναι λίγο πιο πίσω των προαναφερόμενων, όπως και ο πρόσφατος νικητής ΟΡΚ(5). Τέλος ο ΣΤΑΝΤΥ(7) “έφαγε” την κούρσα του προ ημερών, δείχνοντας καλά στοιχεία, αλλά φτάνουν αυτά για να πρωταγωνιστήσει σήμερα και με δεδομένο ότι αυτός ο ίππος έμεινε αρκετό διάστημα σε αγωνιστική απραξία λόγω προβλημάτων.

ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 1

ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 2

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΦΛΑΟΥΤΟ(1) – ΔΑΝΑΟΣ(2) – ΣΛΕΪΝΣ ΚΑΣΤΛ(6) – ΕΣΤΙΡΑΑΚ(4)

Τέλος στην έκτη(κωδ. 06) ιπποδρομία υπάρχουν τρεις ίπποι που ξεχωρίζουν. Πρώτος και καλύτερος ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(4) που μπορεί να είναι πλέον 11 ετών, αλλά παραμένει πολύ αξιόμαχος και επιπρόσθετα διαθέτει ποιότητα που δεν υπάρχει στους αντιπάλους του. Έχει γυμναστεί εδώ και καιρό με προσεκτικό τρόπο και από τον αναβάτη που τον ιππεύει σήμερα. Τον Ροδόλφο καλογρίδη που τον  έχει πάρει κατ’ αποκλειστικότητα. Ο ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ(7) ατύχησε πολύ στην τελευταία του συμμετοχή, αλλά στο φίνις του βελτιώθηκε πολύ και έδειξε ότι μπορεί να τρέξει πρωταγωνιστικά σήμερα και χωρίς προβλήματα βέβαια. Σίγουρα τρέχει συχνά, αλλά είναι επίσης γεγονός ότι και ο αμόσταυλός του Βιρμανός, με αυτό τον τρόπο γυμνάζονται. Με κούρσες δηλαδή. Τις άλλες μέρες είναι στο… ξεμούδιασμα. Τρίτη επιλογή ο ΜΠΑΜΟΥΡΡΟΥ(1) που προ ημερών φιγουράρισε τέταρτος μεν, αλλά σε όμιλο που στο σύνολό του είχε καλύτερους αντίπαλους από τους σημερινούς. Πιο πίσω ο ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ(2) που είναι σε καλή κατάσταση και θα στηρίξει την απόδοσή του και στο γεγονός ότι μπορεί να ανοίξει την κούρσα ο ομόσταυλός του ΝΤΑΪΑΜΟΝΤ ΚΛΕΙΤΟΣ(6) που δεν θα ιππευτεί από τον Χάμπντι που ασθένησε, αλλά από τον Γιάννη Ψαραδάκη. Για τους υπόλοιπους διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις και όχι τόσο για τον ΒΙΡΜΑΝΟ(3) και τον πολύ μέτριο ΠΛΕΞΟΛΙΝΙ(5), όσο για τον πολύ μέτριο σχετικά πρόσφατα ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΓΚΟΛΝΤ ΓΟΥΕΪ(8).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(4) – ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ(7) – ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ(2) – ΜΠΑΜΟΥΡΡΟΥ(1)

ΣΚΟΡ 6: 01-02-03-04-05-06
ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-3 / 1-3-4-6 / 1-2 / 4-5-7 / 1-2-4-6 / 2-4-7
ΣΤΗΛΕΣ: 576 στήλες
ΚΟΣΤΟΣ: 288 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα