Τον πρώτο λόγο στο Grand Prix o Σίλας Τρητ, στο Καρυάτιδων η Πρίνσες Μομόκα και ισχυρά συστήματα στο Σκορ 6 που “υπόσχονται” καλά κέρδη

Κοινοποίηση:

Δυνατό το σημερινό πρόγραμμα που εμπεριέχει μόνο έξι ελληνικές ιπποδρομίες, αλλά οι δυο είναι κλασικές. Δεσπόζουν το Grand Prix της 28ης Οκτωβρίου και το κύπελλο Καρυάτιδων, αλλά και οι άλλες διαδρομές δεν στερούνται ενδιαφέροντος και δη, στοιχηματικού ενδιαφέροντος. Βέβαια όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, υπάρχουν στηρίγματα, αλλά το ερώτημα είναι αν και πόσα θα περάσουν.
Πάμε να αναλύσουμε και να εκτιμήσουμε τις έξι διαδρομές. 

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 01-02-03-04-05-06

274 Στην πρώτη (κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, ο ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΚΟΣ(6) “φρεσκαρίστηκε” μετά τις σχεδόν συνεχόμενες συμμετοχές του και θεωρούμε ότι σήμερα θα τον δούμε δυνατό. Μάλιστα έχει και το προσόν της αρχικής ταχύτητας, άρα αναμένουμε να οδηγήσει και μάλιστα εύκολα. Ο ΠΙΣ ΟΦ ΑΚΣΙΟΝ(4) μετράει… ΠΕΝΤΕ σερί τερματισμούς στην δεύτερη θέση, είναι σε σταθερά καλή φόρμα, αλλά όλο… πέφτει στην περίπτωση. Θεωρούμε ότι και σήμερα θα είναι πρωταγωνιστής και δεν θα μας φανεί παράξενο αν καταφέρει και “σπάσει” την γκίνια σας. Ο ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΠΛΕΪΣ(3) αν φύγει καλά από την αφετηρία μπορεί να πάει με τους πρώτους και να τρέξει δυνατά, όπως συνέβη στην προ τελευταία συμμετοχή του. Μια καλή εμφάνιση έκανε ο ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ(1), μετά επέστρεψε στην μετριότητα και σαφώς στις προπονήσεις δεν μας έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Μέτριος ίππος ο ΤΣΑΡΛΥ ΜΠΙΑΡ ΠΑΝΤ(5) που κι αυτός είναι δύσκολο να εκτιμηθεί τι θα κάνει. Ο ΖΕΜΠΥ ΣΙΖ(2) το τελευταίο διάστημα δείχνει μικρή βελτίωση, αλλά αυτή δεν δείχνει ικανή για να τον φέρει με απαιτήσεις στην άφιξη και τέλος ο πρωτοεμφανιζόμενος, ΜΠΟΥΡΟΥ(7) δεν μας έδειξε κάτι το αξιόλογο στις προπονήσεις, έτσι ώστε να τον θεωρήσουμε ικανό να πρωταγωνιστήσει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΚΟΣ(6) – ΠΙΣ ΟΦ ΑΚΣΙΟΝ(4) – ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΠΛΕΪΣ(3) – ΜΠΟΥΡΟΥ(7)

275 Στην δεύτερη (κωδ.02) ιπποδρομία και στα 1000 μέτρα, η ΓΟΥΑΪΛΝΤ ΜΠΛΟΥΜ(3) επανέρχεται από σχεδόν πεντάμηνη αποχή, γυμνάστηκε δυνατά, κυρίως το τελευταίο διάστημα, είναι ίσως η ποιοτικότερη στον όμιλο και μπορεί να τρέξει πρωταγωνιστικά. Η ΕΛΕΝΑ ΚΑΡ(2) με τον Δημητσάνη στη σέλα της έχει ένα έξτρα πλεονέκτημα και σε μια απόσταση που της αρέσει και στην οποία πρωταγωνίστησε στην πιο πρόσφατη συμμετοχή της. Σε μεγάλη φόρμα και η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ(1) που πρωταγωνίστησε και στην σημερινή απόσταση(λίγο πίσω από την Έλενα Καρ), αλλά και σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση, την περασμένη εβδομάδα. Από τις υπόλοιπες η ΚΡΑΣ ΜΠΑΝΓΚ ΓΟΥΟΛΟΠ(4) μπορεί να διακριθεί σε απόσταση που της αρέσει. Μάλιστα στην τελευταία προπόνηση έδειξε και άνοδο στην ευδιαθεσία της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΟΥΑΪΛΝΤ ΜΠΛΟΥΜ(3) – ΕΛΕΝΑ ΚΑΡ(2) – ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ(1) – ΚΡΑΣ ΜΠΑΝΓΚ ΓΟΥΟΛΟΠ(4)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 03-04-05-06

276 Στην τρίτη (κωδ.03) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, πολλοί είναι οι υποψήφιοι για τη νίκη. Ο σταθερός και φορμαρισμένος ΦΑΟΥΣΤΟ(4) για ακόμη μια φορά θα είναι ανάμεσα στα φαβορί. Έχει πρωταγωνιστήσει στις δυο πρόσφατες συμμετοχές του, αλλά συνάμα έδειξε ότι και κάτι του έλλειπε για να πάρει τη νίκη. Ο ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ(7) επιστρέφει από ρινορραγία που εκδήλωσε στην τελευταία από τις τρεις πλήρως αποτυχημένες εμφανίσεις του στην Ελλάδα. Στην προετοιμασία του έχει πάει πολύ δυνατά, σημειώνοντας δοκιμές που αν τις επιβεβαιώσει είναι σίγουρο ότι θα πρωταγωνιστήσει. Αλλά θα το κάνει και δεν θα ρινορραγήσει; Ερωτήματα που προβληματίζουν. Ο ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(3) είναι ο πιο σταθερός στον όμιλο. Πριν από δυο εβδομάδες επανήλθε από επαρκές ρεπό και έτρεξε καλά σε μεγαλύτερη απόσταση. Μάλιστα στην συνέχεια έδειξε ευδιαθεσία στις προπονήσεις και πιθανολογούμε ότι σήμερα θα τον δούμε πρωταγωνιστή. Προσοχή και μεγάλη μάλιστα, θέλει ο ΚΑΖΜΕΡ(1) που στην πρώτη, προ δυο εβδομάδων, συμμετοχή του στην Ελλάδα, οδήγησε για μεγάλο διάστημα και σε μεγαλύτερη απόσταση, αλλά στο τελευταίο τμήμα της κούρσας “έκοψε” μάλλον φυσιολογικά. Σήμερα τον αναμένουμε πιο έτοιμο και βέβαια αν πάει σχετικά εύκολα μπροστά, τότε μπορεί να κάνει πολλά. Από τους υπόλοιπους προσοχή θέλει ο ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(5) που το τελευταίο διάστημα δείχνει σταθερή φόρμα. Αν μάλιστα “ανοίξει” ο ρυθμός, τότε δεν θα στερηθεί ελπίδων διάκρισης.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΦΑΟΥΣΤΟ(4) –  ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(3) – ΚΑΖΜΕΡ(1) –  ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ(7)

277 Στην τέταρτη (κωδ.04) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, υπάρχει μια τριπλέτα που μπορεί να γίνει κάλλιστα και τετράδα. Ο ΦΑΡΜΑΣΙΟΥΤΙΚΑΛ(4) με το εξωτερικό σταρτ εκκίνησης μπορεί με καλή εκκίνηση να πάει μπροστά και να μας δείξει την πολύ καλή φόρμα που διατηρείται και η οποία αποτυπώθηκε πλήρως και στις τελευταίες προπονήσεις. Σε συνεχή εξέλιξη ο αήττητος σε δυο συμμετοχές στην Ελλάδα, ΕΛΕΓΚΑΝΤΛΥ ΜΠΑΟΥΝΤ(7). Του αρέσει να τρέχει με… παρέα και συναγωνισμό και αυτό μπορεί να το βρει και σήμερα, ίσως και συγκαλπάζοντας με τον Φαρμασιούτικαλ. Μεγάλο ερωτηματικό ο πρωτοεμφανιζόμενος στην Ελλάδα, ΣΑΓΙΕΜ(2). Είναι ίππος που έχει σημειώσει 3 νίκες στην Αγγλία, αλλά και 2 φορές τερμάτισε δεύτερος και σε μόλις 8 συμμετοχές! Έφτασε μάλιστα το 89 rate. Όλες οι νίκες του στο γκαζόν κι αυτό είναι ένα από τα ερωτηματικά. Το δεύτερο είναι το πως θα συμπεριφερθεί στο στίβο στο Μαρκόπουλο. Πάντως στις προπονήσεις έχει πάει καλά, όχι εξαιρετικά. Έχει την ποιότητα κι αν την δείξει, σαφώς και μπορεί να φτάσει στη νίκη. Τέταρτος σε προτίμηση ο ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(3) που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και παρά το γεγονός ότι άλλαξε προπόνηση δεν πρέπει να αγνοηθεί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΦΑΡΜΑΣΙΟΥΤΙΚΑΛ(4) – ΕΛΕΓΚΑΝΤΛΥ ΜΠΑΟΥΝΤ(7) – ΣΑΓΙΕΜ(2) – ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(3)

278 Στην πέμπτη (κωδ.05) ιπποδρομία, στο GRAND PRIX 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και στα 2100 μέτρα, σαφώς τον πρώτο λόγο έχει ο ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ(2). Σίγουρα δεν βρίσκεται στην “θηριώδη” κατάσταση των προ των θερινών διακοπών συμμετοχών του. Αιτία ο τραυματισμός του τον Αύγουστο που δεν του επέτρεψε να πάει και να τρέξει στην Τουρκία. Η προετοιμασία του ήταν συστηματική, αλλά δεν μας έδειξε ότι έφτασε στο ανώτατο σημείο. Βέβαια ακόμη κι έτσι έχει πλεονέκτημα και βέβαια θα του δώσουμε την πρώτη τύχη. Ο ΡΟΓΙΑΛ ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ(6) νίκησε πέρσι στην κλασική κούρσα και φέτος θα προσπαθήσει να το επαναλάβει. Προ δυο εβδομάδων σε κούρσα 1200 μέτρων επανήλθε από 7 1/2 μήνες αποχή και μάλιστα τεστάρησε τις δυνάμεις του ενόψει της σημερινής αναμέτρησης αφού σε εκείνη την κούρσα ο Δημητσάνης που τον ιππεύει και σήμερα, τον πίεσε μετά τον τερματισμό και για αρκετό διάστημα! Θεωρούμε ότι θα τον δούμε έτοιμο και βέβαια έχει το προφίλ να επικρατήσει και πάλι. Σε μεγάλη φόρμα διατηρείται ο ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(7) που τα χαμηλά του βάρη σίγουρα θα τον βοηθήσουν στην τελική του προώθηση. Αν ο ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(5) καταφέρει να οδηγήσει σε τέμπο της αρεσκείας του, κάτι που δείχνει πολύ πιθανό, τότε μπορεί να διακριθεί και με δεδομένο ότι ο αναβάτης του θα κάνει σωστή κατανομή δυνάμεων. Βέβαια προβληματίζει το γεγονός ότι θα τρέξει για πρώτη φορά την απόσταση, αλλά και το ότι έχει “τραβήξει” δυο δυνατές κούρσες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν αγνοείται ο ΜΕΝΤΩΡ(4) που ήταν εξαιρετικός σε μια δοκιμή του και σίγουρα “πάει” την απόσταση. Δύσκολα για τη νίκη, αλλά καθόλου δύσκολα για Τρικάστ ή Τετραπλό. Το αυτό ισχύει τόσο για τον με χαμηλά βάρη ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(8), όσο και τον με υψηλά βάρη, αλλά σε προσφιλή απόσταση ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ(1). Τέλος ο ΜΟΛΟΤΩΦ(3) μπορεί να είναι σε μεγάλη φόρμα, αλλά “χαρίζει” πολλά χρόνια σε πανίσχυρους αντιπάλους και θεωρούμε ότι και μόνο παρουσία του στο Τετραπλό θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ(2) – ΡΟΓΙΑΛ ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ(6) – ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(7) – ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(5)

279 Στην έκτη (κωδ.06) ιπποδρομία, στο κύπελλο ΚΑΡΥΑΤΙΔΩΝ και στα 1800 μέτρα, η ΠΡΙΝΣΕΣ ΜΟΜΟΚΑ(3) έχει τον πρώτο λόγο. Ήταν να πάει στην Γαλλία για να συνεχίσει την καριέρα της, όμως ο “κύκλος” της και μετά την εύκολη νίκη της προ δυο εβδομάδων και μάλιστα με υψηλά βάρη, αποφάσισε να την αφήσει να τρέξει στην κλασική κούρσα. Είναι ταχύτερη, μπορεί να πάει αμέσως στο κεφάλι και βέβαια μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Η ΠΥΤΖΑΜΑΡΑΜΑ(7) έδειξε μέρος των προσόντων της στην σαρωτική της νίκη, προ τριών εβδομάδων, στα 1300 μέτρα και σε πολύ κατώτερο όμιλο. Το γεγονός ότι της… άρεσε ο στίβος στο Μαρκόπουλο, καθώς και του ότι ήταν πολύ ενθαρρυντική στην ενδιάμεσα προετοιμασία της, μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι σήμερα θα βγει πανέτοιμη να κοντράρει την Πρίνσες Μομόκα. Μάλιστα αν ο ρυθμός δεν ανοίξει, τότε οι δυο προαναφερόμενες δείχνουν ικανές να κάνουν και το δίδυμο. Αν ανοίξει κάπως ο ρυθμός τότε αναμένουμε τόσο την φορμαρισμένη ΝΤΡΗΜΙΝΓΚ ΟΦ ΠΑΡΙΣ(5) που ναι μεν τερμάτισε πολύ πίσω από την Πρίνσες Μομόκα σε μικρότερη απόσταση, όμως έδειξε ότι είναι φοράδα με φίνις που έχει διάρκεια. Η απόσταση σαφώς και ευνοεί την επταετή ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(2) που θα έρθει δυνατά στο τέλος και με οποιοδήποτε ρυθμό της κούρσας και κάτι ανάλογο μπορεί να πράξει και η ΡΙΦΑΛΤΖΕΝΣ(4) που ήταν κάπως βελτιωμένη στις προπονήσεις και αρκεί βέβαια να θυμηθεί τον παλιό της εαυτό. Μην αποκλείσετε την ΤΗ ΑΤ ΔΕ ΡΙΤΖ(8) που μπορεί να τρέχει για πρώτη φορά στη σημερινή απόσταση και σε τόσο απαιτητικό όμιλο, όμως προ δυο εβδομάδων έτρεξε ενθαρρυντικά σε αρκετές από τις σημερινές αντίπαλές της, δείχνοντας ότι σήμερα και στη μεγαλύτερη απόσταση με το μεγάλο της βήμα, μπορεί και να τερματίσει μπροστά τους. Τέλος θεωρούμε ότι δύσκολο έργο θα έχουν τόσο η ΚΕΕΛΑ(!), όσο και η ΟΝ ΟΡΑΜΠΛ(6).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΡΙΝΣΕΣ ΜΟΜΟΚΑ(3) – ΠΥΤΖΑΜΑΡΑΜΑ(7) – ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(2) – ΝΤΡΗΜΙΝΓΚ ΟΦ ΠΑΡΙΣ(5)

ΣΚΟΡ 6: 01-02-03-04-05-06
ΦΤΗΝΟ” ΣΥΣΤΗΜΑ: 4-6 / 1-2-3-4 / 1-3-4-7 / 2-4-7 / 2 / 3-7
ΣΤΗΛΕΣ: 192
ΚΟΣΤΟΣ: 96 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

ΣΚΟΡ 6: 01-02-03-04-05-06
ΟΜΑΔΙΚΟ” ΣΥΣΤΗΜΑ: 4-6 / 1-2-3-4 / 1-3-4-5-7 / 2-4-7 / 2-6 / 3-7
ΣΤΗΛΕΣ: 480
ΚΟΣΤΟΣ: 240 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

 

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα