ΚΡΙΤΙΚΟΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Κοινοποίηση:

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται,όπως λέει ο θυμόσοφος λαός και οι ιπποδρομίες από την αρχή προδιαθέτουν για το τι θα συμβεί. Με εκπλήξη ξεκίνησαν, έκπληξη και λίγο παρακάτω, “εσπασε” λόγω χωλότητας το μεγάλο φαβορί στην τελευταία κούρσα και το ΣΚΟΡ 6 πλήρωσε μόνο έναν, στον Πειραιά. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
Στην πρώτη ιπποδρομία ποιός πίστευε τον ΚΑΛΛΙΣΤΟ(2); Ελάχιστοι. Ήταν και ο μικρότερος ηλικιακά. Αυτός όμως έφυγε υπέροχα απο την αφετηρία(πολλά οφείλει στην ίππευση του Μιχάλη Ξυνού γι’αυτό), οδήγησε και άντεξε στις επιθέσεις τόσο της βελτιωμένης ΜΠΙΟΥΤΙΦΟΥΛ ΣΤΟΡΥ(5), όσο και του ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΠ(1) που δεν έφυγε και με τον καλύτερο τρόπο από το σταρτ.
Στην δεύτερη ιπποδρομία η ΜΠΛΑΚ ΣΟΥΓΚΑΡ(1) έκανε… βόλτα. Είχε και τον Παναγιώτη Κεράτσα στη σέλα που βοήθησε πολύ σε αυτό. Την “πέταξε΄’ καλά από την αφετηρία και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι νίκες για τον Παναγιώτη Θεολόγου. Σε απόσταση η πρωτοεμφανιζόμενη ΣΑΤΟΥΡΕΓΙΑ(7) και τρίτη η ΤΡΟΠΙΚΑΛ ΜΙΣΤ(2) που δεν ξεκίνησε ιδανικά έτσι ώστε να δείξει την καλή της φόρμα με πρωταγωνιστική εμφάνιση. Θα το κάνει προσεχώς. Από τις υπόλοιπες η πρωτοεμφανιζόμενη ΣΥΝΝΕΦΙΑ( έδειξε σημαντική αρχική ταχύτητα, αλλά και έλλειψη αντοχής και σχετική απειρία. Σαφώς στην επόμενη συμμετοχή της θα είναι καλύτερη.
Στην τρίτη ιπποδρομία το φαβορί δίδυμο έγινε, με την ΡΗΓΚΑΛ ΦΑΛΚΟΝ(3) να υπερισχύει πάνω στον τερματισμό της ΚΑΛΑΜΙΤΥ ΤΖΕΪΝ(1). Τα έδωσε όλα ο Γιώργος Μερσινιάς με την νικήτρια για να φτάσει στη νίκη, αλλά και ο Δημήτρης Δρόσος που έμεινε δεύτερος, επίσης έκανε πολύ δυνατή ίππευση. Τρίτη, λίγο πίσω, η ΡΟΝΤΑ(7) που δεν… φτάνουν τα 1200 μέτρα για τις ιδιότητές της, όμως είναι φιλότιμη και αυτή την εποχή σε φόρμα. Από τις υπόλοιπες τίποτα το άξιο λόγου και δεύτερη νίκη για τον Παναγιώτη Θεολόγου που έκανε το σύνθετο και ως προπονητής, αλλά και ως ιδιοκτήτης.
Στην τέταρτη ιπποδρομία λίγοι περίμεναν την ΑΝΝΥ ΓΚΟΓΚ(6). Έλα όμως που η φοράδα παρουσιάστηκε πολύ ευδιάθετη και σε σχέση με τις τελευταίες εμφανίσεις της, ιππεύτηκε ολόσωστα από τον Γιώργο Συρινίδη και έφτασε στη νίκη αποκρούοντας τις επιθέσεις της πάντα αξιόμαχης και διαρκώς φορμαρισμένης ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(3) που επίσης έτυχε καλής ίππευσης από τον Κώστα Μαστοράκη. Απλά καλή η ΣΟΣΥ ΚΑΤ(2) που επανήλθε από “φρεσκάρισμα” και η γρήγορη στην αρχή διαδρομής ΣΙΜΕΡΙΝΓΚ ΣΑΛ “έκατσε” λίγο στο τέλος με αποτέλεσμα να μείνει τέταρτη. Μάλλον προτιμάει πιο “γλυκειά” κούρσα στην αρχή.
Στην πέμπτη ιπποδρομία ο ΜΟΥΡΙΝΝΓΚ ΜΑΣΤ(3) έκανε… βόλτα. Αναφερόμαστε σε πολύ δυνατό ίππο που θα έχει πολύ δυνατή πορεία στην Ελλάδα. Από το Πάντοκ έδειχνε… διπλάσιος των αντιπάλων του και έτσι ήταν και πάνω στην κούρσα. Εκεί που του “μίλησε”ο Παναγιώτης Δημητσάνης ξεκίνησε και νίκησε δια περιπάτου. Σε απόσταση ο ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(4) έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του που είναι πολύ μεγαλύτερες και θα τις δούμε στο προσεχές μέλλον και ακολούθησαν ο ΕΪΝΜΙΡ(2) που ρινορράγησε και ο ΑΝΑΝΤΑΡΚΟ(1) που οδήγησε, αλλά “΄εκατσε” στην ευθεία ίσως και λόγω του τραυματισμού του στα πίσω πίσω, ίσως και λόγω των συχνών συμμετοχών του.
Στην έκτη ιπποδρομία “χτύπησε”για τρίτη φορά ο προπονητής Παναγιώτης Θεολόγου. Αυτή την φορά με τον ΜΠΑΜΠΟΥΡ(5), στο ΤΡΟΠΑΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ. Ιππεύτηκε πολύ σωστά από τον Ροδόλφο Καλογρίδη που δεν τον έτρεχε στην εσωτερική, αλλά σχεδόν…πέμπτη ρόδα απ’ έξω, για να μην “τρώει” άμμο και στην ευθεία…άλλαξε ταχύτητες. Δυνατός, πολύ δυνατός, φορμαρισμένος και αξιόμαχος και με υψηλά βάρη ο ΧΙΛΑΛΣ ΓΟΛΝΤ(1) που το πάλεψε όσδο μπορούσε, ενώ ο τρίτος στην άφιξη ΖΑΡΚΟ(8) είναι ίππος που πρέπει να προσεχθεί πολύ στο μέλλον και στις κούρσες των τριετών που έρχονται. Ο φιλότιμος ΣΟΤΓΚΑΝ ΣΤΑΡΤ(4) πάλι “χώθηκε” στα λεφτά και πέμπτος ο ΧΑΪΤΑΪΜ ΧΙΡΟΟΥ(6) ελάχιστα πίσω του.
Για το τέλος είδαμε τον ΑΡΜΙΤΖΕΡ(2) να τυχαίνει πολύ δυνατής ίππευσης από τον Παναγιώτη Δημητσάνη, να φτάνει στη νίκη κλείνοντας το… καρέ νικών του προπονητή Παναγιώτη Θεολόγου, αλλά… λυπηθήκαμε κιόλας όχι γιατί ηττήθηκε ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ(6), ο νικητής του Ντερμπυ του 2013, αλλά γιατί επέστρεψε με χωλότητα. Από τους υπόλοιπους ο ΜΑΣΤΕΡ ΠΕΡΦΕΚΤ(5) κράτησε βήμα μέχρι τέλους και έμεινε τρίτος και ο ΦΛΑΪ ΟΝ ΜΠΑΪ(7) με φίνις τέταρτος και προσοχή σε προσεχή συμμετοχή του.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα