Υπερέχει η Ντοντ Τελ Χερ, δυνατοί οι Ματζικαλ Παθ και Τοπ Κόουτ και συστήματα για Σκορ 6 & 4

Κοινοποίηση:

Πάντα τέτοια εποχή, λίγο πάνω, λίγο κάτω όλοι “ψάχνονται” με τις ελληνικές ιπποδρομίες. Βλέπετε η επανεκκίνηση εμπεριέχει ρίσκο γιατί η αποχή δεν ήταν η ίδια για όλους. Άλλοι προπονητές πήγαν διακοπές, λίγο, άλλοι περισσότερο, άλλοι καθόλου. Φέτος ήταν και τα έργα στο στίβο και σήμερα τα ερωτηματικά είναι πολλά. Ερωτηματικά που γίνονται περισσότερα αν αναλογιστούμε ότι όλες οι διαδρομές διεξάγονται σε μικρές αποστάσεις. Ασφαλώς και δεν είναι όλοι οι ίπποι σπρίντερ, ασφαλώς κάποιοι θα ευνοηθούν και όλα αυτά κάνουν καλό μόνο σε ένα τομέα. Στο στοίχημα. Στους φιλίππους αντίθετα ο… πονοκέφαλος μεγαλώνει.
Πάμε όμως να τα πάρουμε από την αρχή για να δούμε τι θα… βρούμε.
Η πρώτη ελληνική και ένατη(κωδ.κωδ.01) κατά σειρά ιπποδρομία είναι η πιο ολιγομελής. Σε αυτή ο ΣΗΚΡΕΤ ΡΕΜΠΕΛ(4) έχει προβάδισμα, διαθέτει και τον Δημητσάνη στη σέλα του. Με καλή εκκίνηση δύσκολα θα τον προλάβουν οι υπόλοιποι και κυρίως ο ΑΛ ΜΠΑΑΧΙ(2) που επίσης διαθέτει γρηγοράδα και θα τον ακολουθήσει από κοντά. Από τους υπόλοιπους ο δεκαετής ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΠ(1) διαθέτει ποιότητα αλλά η απόσταση είναι μικρή και θεωρούμε ότι μόνο αν ατυχήσει κάποιος από τους προαναφερόμενους θα «χωθεί» στην άφιξη.Οι άλλοι δυο, ο ΒΙΡΙΝΤΟΥΛΟΥΜ(3) και κυρίως η ΜΠΙΟΥΤΙΦΟΥΛ ΚΑΠΛΑΝΙ(5) είναι κατώτεροι και απλά συμπληρώνουν την κούρσα.

Πολλά τα ερωτηματικά στην δεύτερη και συνολικά δέκατη(κωδ.02) ιπποδρομία. Η ΜΑΙΡΗ ΡΙΝΤ(6) διαγωνίζεται για πρώτη φορά, αλλά στις προπονήσεις πήγε καλά, πολύ καλά θα λέγαμε, ο “κύκλος” της την έχει… άχαστη και μάλιστα έδειξε και μεγάλη αρχική ταχύτητα. Το θέμα είναι αν θα ξεκινήσει καλά, γιατί είναι άπειρη κι αν θα καταφέρει να πάρει το κεφάλι από τον Στρονγκ Τάκη. Αν τα καταφέρει αυτά, τότε σίγουρα θα έχει τον πρώτο λόγο. Ο ΜΠΟΜΠΥΣ ΦΛΑΪΕΡ(1) δεν σταμάτησε να γυμνάζεται από την τελευταία συμμετοχή του που τερμάτισε δεύτερος και σήμερα τον περιμένουμε ακόμη καλύτερο. Αν δεν βιαστεί στην αρχή ο αναβάτης του και μείνει πίσω από τους σπρίντερ μπορεί στην ευθεία να τους “καθαρίσει”. Ο ΣΤΡΟΝΓΚ ΤΑΚΗΣ(3) είναι παθημένος και «κόβει» στα τελευταία μέτρα. Το είδαμε και στις δυο έως τώρα συμμετοχές του, όμως η απόσταση είναι μικρή, είναι καθαρόαιμος σπρίντερ που μπορεί να πάει μπροστά και να… επιπλεύσει. Από τους άλλους ο ΡΕΝΤ ΚΑΣΤΛ(4) είχε καλή συμπεριφορά στις προπονήσεις, είναι γρήγορος και αναμένεται πολύ καλύτερος από το ντεμπούτο του που τερμάτισε τέταρτος. Ο ΚΡΙΕΤΙΒ ΤΖΙΝΙΟΥΣ(2) δεν στερείται τύχης και είναι ο πιο έμπειρος στον όμιλο, ενώ ο ΛΗΟ(5) και μόνο το γεγονός ότι ιππεύεται από τον Δημητσάνη δεν μπορεί να… σβήσει. Δεν είδαμε σοβαρή εξέλιξη, αλλά έχει ποιότητα και ίσως “χωθεί” στο Τρικάτ. Δύσκολο, αλλά γίνεται.

Στην τρίτη και συνολικά ενδέκατη(κωδ.03) ιπποδρομία θεωρούμε ότι η ΝΤΟΝΤ ΤΕΛ ΧΕΡ(5) τα έχει όλα υπέρ της έτσι ώστε να σπάσει τη γκίνια της και μετά από τρεις σερί τερματισμούς στην δεύτερη θέση, σήμερα να φτάσει στην διαφεύγουσα νίκη . Ανανεωμένη δείχνει η ΧΑΡΡΥΑΝΑΣ ΣΗΚΡΕΤ(7) που στην τελευταία της συμμετοχή έδειξε άνοδο και στο διάστημα που μεσολάβησε έδειξε περαιτέρω πρόοδο. Βέβαια για να ελπίζει στη νίκη θα πρέπει να ποντάρει σε ατυχία της πρώτης και σαφή πρόοδο της ίδιας. Δύσκολα πράγματα. Η ΜΙΣΙΣ ΜΠΟΤΖΑΝΓΚΛΣ(3) έχει την τρίτη τύχη απλά γιατί κάποια έπρεπε να βάλουμε σε αυτή την θέση. Μέτρια έως τώρα και σαφώς υπολείπεται των δυο προαναφερόμενων. Η ΒΡΙΣΗΙΔΑ(1) θα έρθει με φίνις, αλλά τα μέτρα είναι λίγα και δεν θεωρούμε ότι θα τις προλάβει όλες. Μια θέση στο Τρικάστ μπορεί να την καταλάβει, όπως και η ομοπροπόνητη ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ(6). Η ΜΠΑΛΚΙΣ(4) δείχνει μια μικρή πρόοδο, αλλά μέχρι εκεί και η πρωτοεμφανιζόμενη ΚΡΑΣ ΜΠΑΝΓΚ ΓΟΥΟΛΟΠ(2) προς το παρόν δεν δείχνει τίποτα, όπως δεν έδειξε και στις τέσσερις συμμετοχές της στην Βρετανία.

Η τέταρτη και συνολικά δωδέκατη(κωδ.04) ιπποδρομία, επίσης είναι μια κούρσα με αρκετά έως πολλά ερωτηματικά. Η ΜΙΣ ΜΠΑΜΠΛΣ(4) είναι μια καλή και ποιοτική φοράδα. Έχει «γράψει» μια νίκη στο εξωτερικό και γενικά στις προπονήσεις μας έδωσε την εντύπωση σοβαρής φοράδας που μπορεί αμέσως να πρωταγωνιστήσει. Η ΕΠΙΚ ΦΑΪΝΤ(3) αν ξεκινήσει καλά από το σταρτ είναι ικανή για τα πάντα, ακόμη και τη νίκη. Σημειώστε εδώ ότι την ΕΠΙΚ ΦΑΪΝΤ σύμφωνα με πληροφορίες μας θα ιππεύσει ο αναβάτης ΧΑΛΙΑΣΟΣ αντί του Μερσινιά που δεν μπορεί να κάνει τα 50,5 κιλά που είναι δηλωμένος στο επίσημο πρόγραμμα. Προσοχή θέλει η ΤΖΑΛΕΜΠΙ(7) που δεν μας… έβγαλε τα μάτια στις προπονήσεις, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι και με λίγες «δουλειές» έρχεται στη θέση της. Ιππεύσει εδώ ο Βαγγέλης Κρητικός που επέστρεψε από την Αγγλία όπου γύμναζε ίππους και έχει να ιππεύσει σε επίσημη κούρσα πάρα πολύ καιρό. Αυτό μπορεί να λέει πολλά, αλλά και τίποτα αφού στα χαμηλά βάρη της φοράδας οι επιλογές αναβατών ήταν ελάχιστες.
Η ΚΑΛΑΜΙΤΥ ΤΖΕΪΝ(2) είναι καθαρόαιμη σπρίντερ και αν καταφέρει να οδηγήσει σε τέμπο της αρεσκείας της, μπορεί και να μην την προλάβει καμία αντίπαλός της. Θα “κόψει” στο τέλος, αλλά η απόσταση είναι 1100 μέτρα, μην το ξεχνάτε αυτό.Σταθερή στον υπερθετικό βαθμό η ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(1), αλλά η απόσταση πολύ μικρή για τις ιδιότητές της. Μπορεί να χωθεί μέχρι το δίδυμο. Δύσκολα, αλλά μπορεί. Χωρίς καμία εμπιστοσύνη η ΜΠΛΟΥΜΣΜΠΕΡΥ ΣΤΑΡ(6) και θεωρούμε ότι προς το παρόν η ΣΤΑΡ ΣΑΪΝ(5) είναι κατώτερη στον όμιλο.

Αν η προηγούμενη κούρσα είχε ερωτηματικά, αυτή η πέμπτη και συνολικά δέκατη τρίτη(κωδ.05) ιπποδρομία έχει περισσότερα. Η ΜΑΤΖΙΚΑΛ ΠΑΘ(6) είναι επιμελώς προπονημένη και την θεωρούμε έτοιμη να μας δείξει τα πλούσια προσόντα που είχε αποκαλύψει στην Αγγλία όπου είχε σημειώσει και μια νίκη. Στο πρώτο τρέξιμό της στο Μαρκόπουλο ήταν μέτρια, αλλά σήμερα την αναμένουμε πανέτοιμη. Η ΚΑΣΤΟΝΤΙΑΛ(1) είναι μια σοβαρή φοράδα που παρά τα υψηλά της βάρη μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Αν μάλιστα δημιουργηθούν συνθήκες για να οδηγήσει, τότε θα είναι πάρα πολύ δυνατή. Ξεκουράστηκε η ΑΖΕΡΕΛ(8) που στο τελευταίο τρέξιμό της δεν μας έδειξε ούτε την μεγάλη αρχική της ταχύτητα, ούτε τίποτα, αλλά σήμερα μπορεί να το κάνει. Το εξωτερικό σταρτ εκκίνησης είναι ένα μείον και για να έχει τύχη θα πρέπει να βρει αμέσως επίκαιρη θέση. Θα την βρει; Υπάρχει η ΣΑΝ ΕΛΥΖΕ(7) που είναι φοράδα σοβαρή, γρήγορη και ακόμη δεν έχει δείξει όλο το εύρος των δυνατοτήτων της. Η ΝΤΙΠΙΝΓΚΕΝΤΝΤΑΪΒΙΝΓΚ(3) είναι σε καλή κατάσταση, αλλά ο όμιλος είναι δυνατός και μόνο μια θέση στο Τετραπλό της δίνουμε, η ΕΛΕΝΗ(2) πάντα σταθερή και… σίγουρη ότι μπορεί να χωθεί κάπου, αλλά όχι στο δίδυμο και πάνω, η ΣΟΥΙΤ ΠΡΑΛΙΝ(9) έρχεται από νίκη, αλλά ο όμιλος έχει άλλες απαιτήσεις, κάτι αναλογο θεωρούμε ότι ισχύει και για την ΛΑΒΙΝΙΑ ΡΟΟΥΖ(5) και η πρωτοεμφανιζόμενη ΔΕ ΤΣΑΖ(4) δεν απασχολεί προς το παρόν.

Η έκτη και συνολικά δέκατη τέταρτη(κωδ.06) ιπποδρομία είναι η καλύτερη, η ποιοτικότερη του προγράμματος και ο ρυθμός των σπρίντερ θα παίξει μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος. Ο ΧΑΪΤΑΪΜ ΧΙΡΟΟΥ(5) είναι καθαρόαιμος σπρίντερ και θα πάει μπροστά όπως κάνει πάντα. Ο ΤΖΙΑΡΙΝΟ(4) με τον Μάριο στη σέλα έχει εσωτερικό σταρτ και αν πεταχτεί καλά από την αφετηρία μπορεί να πάει αυτός στο κεφάλι. Δυσκολότερο έργο ο ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(7) που επανέρχεται μετά από σημαντική αποχή, είναι δυνατά προετοιμασμένος, αλλά το έξω σταρτ εκκίνησης ίσως του δημιουργήσει προβλήματα στο να βρει αμέσως και χωρίς μεγάλη πίεση καλή θέση.Οι παραπάνω τρεις και όχι μόνο αν ανοίξουν το ρυθμό, τότε ο ΤΖΙΝ ΤΡΑΠ(1) που φέρει μεν υψηλά βάρη, αλλά διαγωνίζεται σε απόσταση της απολύτου αρεσκείας του μπορεί να τους… καταπιεί στην ευθεία. Αν όμως δεν ανοίξει ο ρυθμός τότε θα είναι αυτοί που θα πρωταγωνιστήσουν και με την σειρά που τους αναφέραμε. Από τους υπόλοιπους ο ΧΙΛΑΛΣ ΓΚΟΛΝΤ(3) είναι πάντα υπολογίσιμος και διαθέτει ποιότητα και προσόντα να πρωταγωνιστήσει, ο ΓΚΑΤΣΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝ(6) άλλαξε προπόνηση, περιμένουμε να δούμε την συμπεριφορά του, αλλά με τα χαμηλά του βάρη δεν μπορεί να αγνοηθεί και σίγουρα οι ΜΑΡΒΕΛΙΝΟ(8) και ΚΛΑΜ ΤΣΑΟΥΝΤΕΡ(2) έχουν πολύ περιορισμένη τύχη.

Η έβδομη και συνολικά δέκατη πέμπτη(κωδ.07) ιπποδρομία διαθέτει ένα δυνατό δίδυμο. Ο ΣΑΡΠ ΛΟΥΚΑΟΥΤ(2) από την ώρα που ο προπονητής του βρήκε το… κουμπί του και για την πάθησή του, δεν έλειψε από την άφιξη με μια νίκη και δυο δευτεριές. Θα πάει μπροστά και ο όμιλος δεν διαθέτει άλλο σπρίντερ για να τον κοντράρει. Αν επιβάλει τον ρυθμό του, δύσκολα θα ηττηθεί. Αυτός που μπορεί να τον νικήσει είναι ο ΚΕΪΠ ΡΑΘ(1) που αναμένεται να ακολουθεί σε επίκαιρη θέση και που θα προσπαθήσει να τον νικήσει εκ νέου. Από εκεί και πέρα η ΣΑΝΤΑΟΥΡΑ(7) είναι φοράδα με δυνατότητες, αλλά έπεται των δυο προαναφερόμενων και ο πρωτοεμφανιζόμενος ΗΛΙΧΡΥΣΣΟΣ(6) δεν αγνοείται παρά το γεγονός ότι πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στα πέντε του χρόνια.Διαθέτει και ποιότητα και αξιόλογη ταχύτητα, όπως είδαμε στις προπονήσεις. Δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει, αλλά μια θέση στο Τρικάστ, Τετραπλό μπορεί να την καταλάβει. Ο ΧΑΝΤΥ ΤΣΑΤ(4) “κακοκέφαλος” , αλλά με δυνατότητες στη μέρα του, αλλά πότε είναι η μέρα τοιυ και ο ΑΡΤΟΡΟ(5) για την ώρα κατώτερος, όπως και ο ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΓΟΥΪΝΓΚ που μάλλον γράφτηκε για να κλείσει η κούρσα για τον Σαρτ Λουκάουτ.

Τέλος στην όγδοη και συνολικά δέκατη έκτη(κωδ.08) ιπποδρομία τον πρώτο λόγο έχει ο ΤΟΠΚΟΟΥΤ(7) παρά το γεγονός ότι άλλαξε ανάβαση την τελευταία στιγμή και που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν θα ιππευτεί από τον Βαγγέλη Κρητικό, αλλά από τον Αλέξη ΧΑΛΙΑΣΟ. Αυτός ο ίππος έδειξε σε μεγάλη φόρμα, στις προπονήσεις και φέρει και ιδανικά βάρη έτσι ώστε να φτάσει στη νίκη. Δυνατός και με χαμηλά βάρη ο ΟΜΠΛΙΤΕΡΕΪΤ(8) που γυμνάστηκε καλά το τελευταίο διάστημα, δέκα ετών, αλλά πάντα αξιόμαχος ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(5) που διαθέτει την γνωστή ανάβαση του Μάριου και παντός καιρού και απόστασης ο ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ ΡΟΚ(4). Εντάξει δεν είναι το φόρτε του τα 1200 μέτρα, αλλά αν ανοίξει η κούρσα τότε θα τον δείτε στην άφιξη σίγουρα. Ο ΣΕΡ ΣΩΚΡΑΤΕΣ(3) επανέρχεται από μεγάλη αποχή και παρά την μικρή απόσταση θεωρούμε ότι θέλει να “φάει” αυτή την κούρσα για να έρθει στη θέση του, ο ΡΕΝΤ ΡΑΜΕΣΙΣ(2) ξεκουράστηκε, αλλά θεωρούμε ότι η σύνθεση του ομίλου δεν τον ευνοεί, ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(1) τρέχει σε νέα προπόνηση και τα υψηλά του βάρη είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και ο ΣΤΕΠΤΕΡΝ(6) πήγε καλά στις προπονήσεις, αλλά δεν τον έχουμε ικανό για να πρωταγωνιστήσει. Για μια θέση στο Τρικάστ ή το Τετραπλό, ναι, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα πάει μπροστά. Δύσκολο μεν, αλλά όχι και αδύνατο.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 6 (02-03-04-05-06-07)

ΣΚΟΡ 6: 1-3-6 / 5 / 2-3-4-7 / 1-6-8 / 1-4-5-7 / 1-2
ΣΤΗΛΕΣ: 288
ΚΟΣΤΟΣ: 144 ευρώ

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 4 (01-02-03-04)

ΣΚΟΡ 4: 2-4 / 1-3-4-6 / 5-7 / 2-3-4-7
ΣΤΗΛΕΣ: 64
ΚΟΣΤΟΣ: 32 ευρώ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 4 (05-06-07-08)

ΣΚΟΡ 4: 1-6-7-8 / 1-3-4-5-7 / 1-2-7 / 7-8
ΣΤΗΛΕΣ: 120
ΚΟΣΤΟΣ: 60 ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα