Απόλυτο φαβορί του 70ου Ελληνικού Ντέρμπι ο Μέντωρ, βεβαιότητα ο Μέσμερισμ, μεγάλο φαβορί ο Δολαριούλης και δυνατά συστήματα σε Σκορ 6 & Σκορ 4

Κοινοποίηση:

Φιέστα με εκπλήξεις και happenings ετοίμασε σήμερα ο ΟΠΑΠ και η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ για το 70ο Ελληνικό Ντέρμπι. Όσοι θέλετε να το ζήσετε από κοντά, αξίζει να το κάνετε. Οι υπόλοιποι από τα πρακτορεία ή από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV. Εμείς πάμε να δούμε τι αξίζει σήμερα να στοιχηματίσετε. Από πρώτη ματιά η μέρα «δείχνει» φαβορί, αλλά οι τελευταίες συγκεντρώσεις έχουν αποδείξει ότι τα φαβορί είναι σε… κρίση.
Στην φωτογραφία ο νικητής του 69ου Ελληνικού Ντέρμπι, του περσινού δηλαδή, ο ΣΤΑΡΓΩΡ με αναβάτη τον Μιχάλη Ξυνό, προπονητή τον Αλέκο Γιατρά και ιδιοκτησίας του Ιπποφορβείου Ελιάς, του Γιάννη Μυτιληναίου. Αυτή η τριάδα φιλοδοξεί φέτος με τον ΜΕΝΤΩΡ να κάνει… ρεπετισιόν

Ξεκινώντας, στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία υπάρχει απόλυτο φαβορί. Είναι ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(1). Πως θα χάσει αυτός ο… πύραυλος που πληροφορίες λένε ότι θα πάει να τρέξει στην Τουρκία; Λογικά δεν χάνει. Είναι μακράν καλύτερος και είναι έτοιμος για την τρίτη… βόλτα της ζωής του. Πιο πίσω ο γρήγορος ΜΕΤΑΒΟΣ(3) και ΤΑΡΑΓΚΟΝ(2) που στην τελευταία του συμμετοχή τερμάτισε δεύτερος του Μέσμερισμ, θα παλέψουν για την δεύτερη θέση. ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΣ(5) και ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ(4) πιο πίσω και οι ΛΕΪΝΤΥ ΤΖΕΜΙΝΙ(6) και ΑΛΑΝΤΙΝΑ(7) σαφώς κατώτερες και απλά συμπληρώνουν την κούρσα. ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 3 (01-02-03)

Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία δεν υπάρχει ίππος που δεν μπορεί να διακριθεί. Ο ΜΑΡΒΕΛΙΝΟ(6) είναι γρήγορος, στην τελευταία του συμμετοχή και σε μεγαλύτερη απόσταση οδήγησε μέχρι τα τελευταία 250-300 μέτρα. Σήμερα τα 1200 μέτρα κρίνονται πιο ιδανικά και μπορεί να διακριθεί έντονα. Ο ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ(3) είναι γρήγορος, δεν έτρεξε προ ημερών, από αποχή τρέχει καλά και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Μεγάλη προσοχή θέλει ο ΠΕΡΣΕΑΣ(2) που πρόσφατε επανήλθε από σημαντική απόχή και δεν έτρεξε άσχημα. Στην σημερινή απόσταση μπορεί να κάνει την έκπληξη. Ο ΝΤΑΪΑΜΟΝΤ ΛΕΙΤΟΣ(4) αν καταφέρει να πάει μπροστά, έχει μερτικό, γιατί είναι σκληρός ίππος και ο ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΓΚΟΛΝΤ ΓΟΥΕΪ(7) προ ημερών διακρίθηκε με τα… πίσω σε μεγαλύτερη απόσταση δείχνοντας την φόρμα του. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ο ΑΛΝΑΑΧΗ(1) που αν «ανοίξουν» την κούρσα οι σπρίντερ μπορεί να κάνει πολλά στο φίνις και λίγο πίσω απ’ όλους ο ΜΑΣΤΕΡ ΠΕΡΦΕΚΤ(5) που στην τελευταία του συμμετοχή τον είδαμε σε φανερή πτώση φόρμας. ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6 (02-03-04-05-06-07)

Τρεις είναι οι υποψήφιοι στην τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία. Ο ΧΑΪΤΑΪΜ ΧΙΡΟΟΥ(6) προέρχεται από νίκη, θα ευνοηθεί από την απόλυτα ιδανική απόσταση των 1200 μέτρων και στα χαμηλά του βάρη εξασφάλισε τον καλύτερο αναβάτη που θα μπορούσε να βρει για να διεκδικήσει με ακέραιες πιθανότητες ακόμη μια νίκη. Κυριότερος αντίπαλος ο ΤΖΙΝ ΤΡΑΠ(1), που ξεκοιυράστηκε για μοκρό διάστημα και θα έχει νταζαβατάζ τα υψηλά του βάρη.Τρίτη επιλογή ο ΓΚΑΤΣΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝ(5) που αυτή την εποχή είναι σε τρομερή κατάσταση και μάλιστα στην τελευταία του συμμετοχή διακρίθηκε και με τα…πίσω. Από τους υπόλοιπους ο ΝΑΣΜΙ(7) τρέχει σε ανώτερο όμιλο, αλλά τελευταία είναι σε φόρμα και μπορεί εκ νέου να διακριθεί. ο ΡΕΝΤ ΡΑΜΕΣΙΣ(4) επιστρέφει σε προσφιλή απόσταση όμως τον βλέπουμε να «πέφτει» σε απόδοση και μετά τις συνεχόμενες κούρσες που «έφαγε». Τέλος οι ΚΛΑΜ ΤΣΑΟΥΝΤΕΡ(2) και ΓΚΑΜΠΟ ΛΕΪΝΤΥ(3) είναι εδώ και καιρό εκτός φόρμας.

Ματς ανάμεσα σε δυο φοράδες δείχνει να είναι η τέταρτη(κωδ.014) ιπποδρομία. Ανεβασμένη αγωνιστικά και προερχόμενη από νίκη, στην ίδια με σήμερα απόσταση, η ΚΑΣΤΟΝΤΙΑΛ(2). Αν την αφήσει να… ανασάνει στην πρωτοπορία η ΚΕΕΛΑ(1) που της χαρίζει και οκτώ κιλά, τότε μπορεί να την βγάλει. Η δεύτερη, η Κεέλα δηλαδή, είναι σε τρομερή κατάσταση από την αρχή του έτους και μπορεί να φτάσει στη νίκη. Αν υπάρχει τρίτη επιλογή, αυτή είναι η ΝΟΒΕΜΠΕΡ(6). Φέρει πολύ χαμηλά βάρη, είναι σε άνοδο και αν συνενοηθεί με τον αναβάτη τηςκαι δεν παρασυρθεί σε γρήγορη διαδρομή, μπορεί να διακριθεί έντονα. Η ΛΑΪΤ ΟΓ ΔΕ ΓΟΥΟΡΛΝΤ(3) αυτή την περίοδο είναι σε φόρμα, πρωταγωνιστεί(προέρχεται από δυο διακρίσεις στην δεύτερη θέση και με την τελευταία πίσω από την Καστόντιαλ) και θεωρούμε ότι και πάλι θα τρέξει δυνατά. Πιο πίσω θα κατατάξουμε την ΛΑΟΥΡΑ ΜΠΙ(5) και την ΜΑΡΙΣΙΑ(4). ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (πατήστε εδώ)
ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4 (04-05-06-07)

Εξαιρετική η πέμπτη(κωδ.05) ιπποδρομία. Ξεκινάμε με έναν δυνατό ίππο, τον ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(5)που το έχει δείξει όμως στην… Αγγλία. Εκεί έχει σημειώσει δυο νίκες στο γκαζόν και διακρίθηκε και αρκετές φορές. Είναι ίππος με περγαμηνές που το έδειξε και στις προπονήσεις και η μόνη ένσταση που υπάρχει είναι η συμπεριφορά του στην άμμο. Αν ανταποκριθεί με επιτυχία, τότε θα πρωταγωνιστήσει αμέσως και θα διεκδικήσει με μεγάλες πιθανότητες τη νίκη.  Ισχυροί βέβαια συνδιεκδικητές της νίκης ο ΜΠΑΜΠΟΥΡ(1) και ο ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(4).Ο πρώτος μπορεί να ηττήθηκε από τον δεύτερο στην τελευταία συμμετοχή τους, αλλά τώρα μπορεί να πάρει την ρεβάνς έναντι αυτού και σε απόσταση που ο δεύτερος μπορεί να συναντήσει πρόβλημα. Γιατί αν δεν συναντήσει πρόβλημα μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Άποχή μας βέβαια ότι ακόμη δεν είναι έτοιμος για τόσα μέτρα, γι’ αυτό και του δώσαμε την τρίτη θέση. Μετά τους προαναφερόμενους έρχεται ο ΣΟΤΓΚΑΝ ΣΤΑΡΤ(3) που είναι δοκιμασμένος και με επιτυχία σε μεγάλες αποστάσεις και που αν αυτοί ατυχήσουν, τότε καθόλου παράξενο να τον δούμε με υψηλές απαιτήσεις στην άφιξη. Πιο πίσω ο ΖΑΡΚΟ(7) που ναι μεν διαγωνίζεται με χαμηλά βάρη, αλλά η απόσταση δεν είναι εύκολη. Θεωρούμε ότι κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για τον ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(6) που όμως και υπό προϋποθέσεις μια θέση στο Τετραπλό μπορεί να εξασφαλίσει και τελευταία επιλογή μας ο ΠΟΝΤΥ ΓΚΡΙΤΖΙΟ(2) που επανέρχεται σε νέα προπόνηση και ιδιοκτησία, αλλά δεν έδειξε και τίποτα στις προπονήσεις. ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (πατήστε εδώ)

Η έκτη (κωδ.06) ιπποδρομία είναι το 70ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΥ και ο ΜΕΝΤΩΡ(3) είναι το απόλυτο φαβορί. Ο ίππος του Αλέκου Γιατρά δεν έτρεξε στο Κριτήριο Τριετών που θα κατακτούσε εύκολα, έτρεξε στην συνέχεια σε μια κούρσα πρόβας τζενεράλε για την σημερινή αναμέτρηση και σήμερα θεωρούμε ότι θα χαρίσει ακόμη ένα Ντέρμπι στον ιδιοκτήτη του, τον Γιάννη Μυτιληναίο και στο Ιπποφορβείο Ελιάς.  Για το δίδυμο τις περισσότερες πιθανότητες έχει ο ΠΑΤΡΙΟΤ ΓΚΕΪΜ(4) ομοπροπόνητος του προαναφερόμενου και σε ένα Ντέρμπι που οι υπόλοιποι τρεις ίπποι, ο ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(2), ο ΧΑΒ Ε ΘΙΝΓΚ(5) και ο ΑΔΩΝΙΣ(1) που συμμετέχουν είναι πολύ υποδεέστεροι. Είναι το «φτωχότερο» Ντέρμπι της ιστορίας, αλλά ίσως και το τελευταίο με τόσες συμμετοχές αφού στον ΟΠΑΠ , αλλά στις Ιπποδρομίες ΑΕ θέλουν πολύ να επανέλθουν οι ιπποδρομίες στην αίγλη του παρελθόντος και είναι γεγονός ότι εργάζονται σκληρά γι’ αυτό.

Στην έβδομη (κωδ.07) ιπποδρομία όλα δείχνουν ΔΟΛΑΡΙΟΥΛΗ(1). Ο ίππος του Γιάννη Μυκονιάτη και του ιπποπαραγωγού του, του Κώστα Βάλβη ξεκουράστηκε για κάποιο διάστημα και μετά τις πολύ δυνατές κούρσες που «τράβηξε», γυμνάστηκε συστηματικά και επανέρχεται πανέτοιμος. Η απόσταση (1575 μέτρα) του αρέσει, αν και λίγο μεγαλύτερη δεν θα τον… χάλαγε, κάθε άλλο μάλιστα, και με το μεγάλο του βήμα μπορεί να τους διαλύσει όλους. Αν μάλιστα βγει στο κεφάλι, τότε θα βάλει πολύ δύσκολα σε όλους τους αντιπάλους του. Απ’αυτούς ο ΑΛ ΜΠΑΑΧΙ(2) σε περιόδους φόρμας έχει δείξει πλήρως ανταγωνιστικός, αλλά το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται πίσω από τον παλιό καλό εαυτό του και ο ΣΗΚΡΕΤ ΡΕΜΠΕΛ(4) μπορεί να τον κοντράρει, αν παρουσιαστεί έτοιμος με το μικρό «φρεσκάρισμα» και πάει και στο κεφάλι, όπως του αρέσει.Οι υπόλοιποι είναι πιο πίσω. Ο ΣΟΜΟΥΝΤ(5) είναι «ροκ» ίππος που δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και η απόσταση δεν του πολυαρέσει, ο ΒΕΛΒΕΤ ΑΝΤΕΡΓΚΡΑΟΥΝΤ(2) επιστρέφει από μεγάλη αποχή και δεν τον είδαμε και στα φόρτε του στην προπόνηση, ο ΜΑΣΟΥΕΡΤΕ(6) είναι ίππος που «πάει» τα μέτρα και μια θέση μέχρι το Τρικάστ μπορεί να την πάρει, έστω και με την βία και ο ΑΓΟΥΟΡΝΤ ΣΕΡΕΜΟΝΥ(7) απλά συμπληρώνει την κούρσα και τίποτα άλλο.|

Τέλος στην όγδοη (κωδ.08) ιπποδρομία τρέχουν οι συνήθεις… ύποπτες φοράδες και στις οποίες από την προηγούμενη συμμετοχή προστέθηκε και η ΦΟΥΛΝΕΫ(5). Η συγκεκριμένη φοράδα «έφαγε» προ ημερών την κούρσα της σε μικρότερη απόσταση, θεωρούμε ότι η σημερινή (1575 μέτρα) είναι πιο ιδανική και πιθανολογούμε ότι θα είναι η μια από τις διεκδικήτριες της νίκης. Η έτερη υποψήφια είναι η  ΑΝΝΥ ΓΚΟΓΚ(3).Εντάξει, τα κιλά της έχουν ανέβει μετά τις πρόσφατες επιτυχίες της και τις τρεις σερί νίκες, όμως η φοράδα είναι σε τοπ φόρμα, πάει περίφημα στο χέρι του Μαστοράκη και δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν και σήμερα διεκδικήσει τη νίκη και το καρέ των συνεχών επιτυχιών. Τρίτη επιλογή η ΣΙΜΕΡΙΝΓΚ ΣΑΛ(1) που έτρεξε πολύ καλά προ ημερών σε απόσταση που δεν της ταιριάζει απόλυτα, πιο μικρή της σημερινής δηλαδή, έδειξε άνοδο φόρμας και σήμερα τα βάρη της είναι απόλυτα μετρημένα με αυτά των βασικών της αντιπάλων. Έπεται στις προτιμήσεις μας η ΣΟΣΥ ΚΑΤ(2) που πάντα πρέπει να υπολογίζεται σε αυτό τον όμιλο, όχι πρωτίστως για τη νίκη, αλλά για τα πολύπλοκα παιχνίδια. Έπεται η ΕΝΤΓΟΥΪΝΤ(6), αν και προ ημερών και σε νέα προπόνηση και ιδιοκτησία απογοήτευσε. Η ανάθεσή της πάλι στον Δημητσάνη ίσως κάτι να… λέει. Ίσως και τίποτα βέβαια. Την τελευταία τύχη μοιράζονται η εκτός φόρμας ΜΠΙΟΥΤΙΦΟΥΛ ΚΑΠΛΑΝΙ(4) και η με πολλές παθήσεις και σε ακατάλληλη απόσταση, ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ(7). ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (πατήστε εδώ)

ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 6 (02-03-04-05-06-07)

ΣΚΟΡ 6: 1-2-3-4-6-7 / 1-5-6 / 1-2 / 1-4-5 / 3 / 1
ΣΤΗΛΕΣ: 108
ΚΟΣΤΟΣ: 54 ευρώ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 6 (02-03-04-05-06-07)

ΣΚΟΡ 6: 1-2-3-4-6-7 / 1-5-6 / 1-2-6 /1-4-5-7 / 3 / 1-2-4
ΣΤΗΛΕΣ: 768
ΚΟΣΤΟΣ: 384 ευρώ

ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (04-05-06-07)

ΣΚΟΡ 4: 1-2-6 / 1-4-5-7 / 3-4 / 1-2-4
ΣΤΗΛΕΣ: 72
ΚΟΣΤΟΣ: 36 ευρώ

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα