Μεγάλο φαβορί στο Grand Prix ο Ρόγιαλ Μαχόγκανυ, φανερά ανώτερη η Επικ Φάιντ και συστήματα για Σκορ 6 & 4

Κοινοποίηση:

Πέντε ελληνικές και μια κούρσα από τη Νότιο Αφρική απαρτίζουν την σημερινή ελληνική συγκέντρωση που έχει μόνο μια διαδρομή που ξεχωρίζει και αυτή δεν είναι άλλη από το Grand Prix της 28ης Οκτωβρίου όπου διαγωνίζονται άκρωες ποιοτικοί εγνωσμένης αξίας ίπποι, αλλά και κάποιοι άλλοι άκρως εξελίξιμοι. Τα φαβορί δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο, αν δεν έχουμε βροχόπτωση έτσι ώστε να αλλάξουν οι συνθήκες του στίβου, θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα αουτσάιντερ.
Στην πρώτη (κωδ.01) ιπποδρομία τον πρώτο λόγο τον έχει σαφώς η ΕΠΙΚ ΦΑΪΝΤ(1). Για να ηττηθεί αυτή η φοράδα θα πρέπει να γίνουν πάμπολλα και κυρίως να επηρεαστεί από τις παθήσεις της. Η ΜΠΛΟΥΜΣΜΠΕΡΥ ΣΤΑΡ(2) πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα και θεωρούμε ότι θα είναι η κυριότερη αντίπαλος της προαναφερόμενης. Η ΒΕΝΕΡΑ(7) δεν έχει διακρίσεις, αλλά είναι μεγαλόσωμη φοράδα και θεωρούμε ότι θα πάει την απόσταση. Από τις υπόλοιπες η ΠΑΜΠΟΛΑ(5) έχει πάει καλά στις προπονήσεις, αλλά οι παθήσεις της όπως και το όνομά της. Πάμπολλες δηλαδή. Δύσκολα θα διακριθεί η ΙΟΝΙΟΣ και σε αυτή την απόσταση και το ίδιο ισχύει και για την με τεράστια σκαμπανεβάσματα, ΕΜΠΟΡΙΟΥΜ(6).
Στην δεύτερη (κωδ.02) ιπποδρομία η ΜΠΛΟΥ ΜΟΥΝ ΡΑΪΖ(5) τρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχει πάει καλά στις προπονήσεις, πολύ καλά θα λέγαμε για τις απαιτήσεις της κούρσας, όμως σε συνθήκες κούρσας θα τρέξει για πρώτη φορά σε αμμώση στίβο αφού και οι πέντε συμμετοχές της στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στο χορτάρι.
Η ΟΛΙΑΝΝΑ(7) είναι το πρώτο διετές που τρέχει μέσα στο 2016 και αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός, κάτι που το εκτίμησε και η Ιπποδρομίες ΑΕ και θα υπάρξει σχετική βράβευση στον ιδιοκτήτη της. Η συγκεκριμένη φοράδα διαθέτει αξιόλογη γενεαλογία, την έχουμε παρακολουθήσει από την πρώτη μέρα που έκανε την εμφάνισή της στο στίβο, έχει ανέβει προοδευτικά, όπως πρέπει να γίνεται στα πουλάρια και θεωρούμε ότι σε αυτή την κούρσα δεν θα είναι απόλυτα έτοιμη, είναι και διετής, για να συναγωνιστεί κυρίως την προναφερόμενη τριετή. Πάντως επειδή δείχνει “ψυχρή” φοράδα μπορεί να διακριθεί έντονα. Είναι γρήγορη και δεν θα μας κάνει και εντύπωση αν πάει στο κεφάλι.
Η ΙΝΤΥ ΜΙΟΥΖΙΚ(2) σίγουρα θα είναι καλύτερη στην δεύτερη συμμετοχή της στην Ελλάδα. Το ότι διάλεξε την Μπλου Μουν Ράιζ ο Δημητσάνης που τις προπονεπι και τις δυο, δείχνει ότι ακόμη θέλει δουλειά, αλλά αυτό δεν την αποκλείει από πρωταγωνιστική εμφάνιση. Οι υπόλοιπες φοράδες δείχνουν πιο πίσω. Η ΚΡΑΣ ΜΠΑΝΓΚ ΓΟΥΟΛΟΠ(4) είναι γρηγορή, αλλά χωρίς αντοχή έως τώρα, την ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ(3) θέλουμε να την δούμε και σήμερα στην δεύτερη συμμετοχή της, γιατί στην πρώτη έδειξε πίσω από δουλειά και η ΒΡΙΣΗΪΔΑ(1) προ εβδομάδοςέτρεξε με αρσενικούς στη λάσπη, ξεκίνησε υποφερτά από την αφετηρία, αλλά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.
Η τρίτη (κωδ.03) ιπποδρομία έχει πάμπολλα ερωτηματικά. ο ΛΗΟ(6) δείχνει σε άνοδο και εξέλιξη και έχει τον πρώτο λόγο. Απλά ξεχωρίζει λίγο. Ο ΜΠΟΜΠΥΣ ΦΛΑΪΕΡ(1) είναι φορμαρισμένος, σταθερός σε φόρμα και επιδόσεις, όμως η απόσταση είναι μικρή και ίσως δεν προλάβει, αν κάποιος ξεφύγει μπροστά. Ο ΙΒΑΝ ΓΚΡΟΖΝΙΥ(3) επιστρέφει από σημαντικό ρεπό και επιμελώς προετοιμασμένος, ο ΚΡΙΕΤΙΒ ΤΖΙΝΙΟΥΣ(2) βρίσκει μικρή απόσταση για τις σπρίντερ ιδιότητές του. Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ(4) “έφαγε” την κούρσα του, προ ημερών, μετά από μεγάλο ρεπό και αν πάει μπροστά μπορεί να τον δούμε να πρωταγωνιστεί, ο ΗΛΙΧΡΥΣΣΟΣ(7) είναι στάσιμος και ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ(5) επιστρέφει από σημαντική αποχή και χωρίς να έχει δείξει κάτι το αξιομνημόνευτο.
Για την τέταρτη (κωδ.04) ιπποδρομία από το Vaal και τη Νότιο Αφρική πρώτη τύχη ο CHARMING CHARLIE(5) που έχει πρωταγωνιστήσει και στις τρεις συμμετοχές του και είναι ένας ίππος του Mike de Kock . Αυτός ο ίππος δεν πρέπει να λείψει από κανένα Σκορ 6. Είναι η βάση. Έπονται οι YOURS AND MINE(2), RED RENEGADE(8) και θέλουν μεγάλη προσοχή οι STOOL PIGEON(7) και RUSSIAN SPIRIT(11).
Στην πέμπτη (κωδ.05) ιπποδρομία, στο Grand Prix της 28ης Οκτωβρίου τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΡΟΓΙΑΛ ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ(3) και δικαίως αφού έχει δείξει ραγδαία εξέλιξη εδώ και ένα μήνα και φτάνει να “χτυπάει” το κύπελλο κόντρα σε έμπειρους και “ψημένους” σε μεγάλες αποστάσεις. Ο ΜΠΑΜΠΟΥΡ(1) είναι ο πιο “ψημένος” σε τέτοιες κούρσες, έχει γράψει μεγάλες νίκες, δεν γίνεται λόγος ότι θα παρουσιαστεί πανέτοιμος και παρά το γεγονός ότι χαρίζει κιλά, κυρίως στον Ρόγιαλ Μαχόγκανυ, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αγνοηθεί. Την απόσταση την “πάει” ο ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(2) που είναι σταθερός, φιλότιμος, αλλά και ικανός ίππος και περιμένουμε να δούμε τον ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(6) που έκανε μια τρομερή πρόβα στην… περίπου σημερινή απόσταση την περασμένη εβδομάδα. Ο ΑΝΑΝΤΑΡΚΟ(4) κοντράρει πολύ δυνατούς αντιπάλους, αλλά είναι σε άνοδο και ο ΠΑΤΡΙΟΤ ΓΚΕΪΜ(6) προ ημερών που επανήλθε από ρεπό έδειξε φανερά επηρεασμένος. Αν τον “έφερε” εκείνη η κούρσα, τότε μπορει να εμφανιστεί στην άφιξη, αλλά όχι πάνω από την τρίτη θέση.
Στην εκτη (κωδ.06) ιπποδρομία ο ΣΕΪΝΣΑΤΣΤ(6) αν δεν ενοχληθει από τις παθήσεις του, έχει τον πρώτο λόγο. Θεωρούμε ότι η κούρσα που “τράβηξε” προ ημερών στη νέα του προπόνηση πρέπει να τον “έφερε”απόλυτα. Ο ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ ΡΟΚ(2) ειναι παντός καιρού και απόστασης, έχει τον γνώριμό του, Δημητσάνη, στη σέλα του και θα είναι στην άφιξη. Ο δεκαετής ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(4) είναι υπόδειγμα ίππου, προέρχεται από πρωταγωνιστική εμφάνιση και η απόσταση δεν τον ενοχλεί. Κάθε άλλα μάλιστα και αν καταφέρει να πάει και στο κεφάλι, τότε θα είναι ακόμη πιο δυνατός. ο ΛΟΡΝΤ ΝΑΝΤΙ(5) αρέσκεται σε μεγάλες αποστάσεις, μεγαλύτερες και της σημερινής, είναι σε καλή κατάσταση, αλλά έχει ένα μεγάλο μείον. Έχει… ένα βήμα, δεν το αλλάζει με τίποτα πάνω στην κούρσα και όπου έρθει. Συνήθως τερματίζει μέσα στην τετράδα και σε ομίλους όπως ο σημερινός. ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(1) ίσως μπορέσει να οδηγήσει, αλλά χαρίζει πολλά κικλά στους αντιπάλους του και θα έχει δύσκολο έργο, ο ΓΚΑΜΠΥ(3) είναι με αναλαμπές το τελευταίο διάστημα και ο ΜΑΣΤΕΡ ΠΕΡΦΕΚΤ(7) δεν μας δειχνει κάτι σημαντικό το τελευταίο διάστημα.

ΣΚΟΡ 6: (01-02-03-04-05-06)

ΣΥΣΤΗΜΑ: 1 / 5-7 / 1-2-3-4-6 / 1-2-3-5-7-8-11 / 3 / 2-4-6
ΣΤΗΛΕΣ: 210
ΚΟΣΤΟΣ: 105 ευρώ

 

ΣΚΟΡ 4: (02-03-04-05)

ΣΥΣΤΗΜΑ: 2-5-7 / 1-2-4-6 / 1-2-3-5-7-8-11 / 3
ΣΤΗΛΕΣ: 84
ΚΟΣΤΟΣ: 42 ευρώ

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα