Χωρίς “άχαστο” φαβορί, αλλά με ισχυρές δυάδες, πανίσχυρες τριάδες και “δεμένα” συστήματα σε Σκορ 4 & 6

Κοινοποίηση:

Οι σημερινές ιπποδρομίες είναι επτά, αλλά στην κυριολεξία έχουμε έξι αφού το κύπελλο Ιπποπαραγωγών προσέλκυσε τέσσερις συμμετοχές και στην κυριολεξία τρέχει μόνο ένας ίππος. Για άλλη μια συγκέντρωση δεν υπάρχουν “άχαστα” φαβορί. Αυτή την φορά όμως έχουμε κάποιες καλές βάσεις και ορισμένες πολύ ισχυρές δυάδες. Διαβάστε τις αναλύσεις παρακάτω και βέβαια στο τέλος τα προτεινόμενα συστήματα για τα ΣΚΟΡ.

Η πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία λοιπόν είναι η σπουδαιότερη του προγράμματος, αλλά μόνο στα… χαρτιά. Είναι το κύπελλο Ιπποπαραγωγών και θα νικήσει ο ΜΕΝΤΩΡ(3), ο νικητής του φετινού Ντέρμπι και ο οποίος είναι τουλάχιστον δυο κλάσεις καλύτερος των ίππων που συναγωνίζεται.Κατά πάσα πιθανότητα ο ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(2) θα είναι ο δεύτερος και πιο πίσω οι ΑΔΩΝΙΣ(1) και ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ(4).

Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία τον πρώτο λόγο έχει ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(3). Είναι ίππος με τεράστια δύναμη και που αν καταφέρει να πάει μπροστά και εύκολα, θεωρούμε ότι δύσκολα θα αντιμετωπιστεί από τους αντιπάλους του. Αν κάποιος μάλιστα τον κοντράρει στο κεφάλι, θεωρούμε ότι θα διαλυθεί, όπως έγινε με κάποιους ίππους σε προηγούμενες συμμετοχές. Σίγουρα έχει πολλές δυνατότητες ο ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(2), τις έχει δείξει στο παρελθόν και  μπορεί να διακριθεί είτε με κούρσα με τους πρώτους, είτε με ημιαναμονή. Θεωρούμε ότι η ημιαναμονή του ταιριάζει περισσότερο. Παρά τα υψηλά του βάρη ο ΧΙΛΑΛΣ ΓΚΟΛΝΤ(1) που επίσης μπορεί να πάει με τους πρώτους, δεν στερείται ελπίδων διάκρισης, ακόμη και τη νίκη υπό προϋποθέσεις, και πιο πίσω σε φόρμα διατηρείται ο ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(6) που διαγωνίζεται σε ιδανική απόσταση και εξασφάλισε και τον Δημητσάνη. Δεν είναι ίππος που εύκολα λες ότι θα νικήσει, αλλά για τα πολύπλοκα παιχνίδια και ίσως(δύσκολα αλλά μπορεί) και στο δίδυμο. Μεγάλο ερωτηματικό ο ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(5) που στις τρεις μέχρι τώρα συμμετοχές του δείχνει ότι δεν «πάει» τον αμμώδη στίβο στο Μαρκόπουλο. Χαμηλά τα βάρη του μεν, καλά προπονημένος και σε συνεχή κίνηση, όπως τον βλέπουμε, αλλά χωρίς ρεπρίζ στα πρώτα μέτρα και με την αίσθηση που μας αφήνει και θα το επαναλάβουμε, ότι δεν του αρέσει η άμμος. Να τον δούμε και σήμερα. Ο ΓΚΑΤΣΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝ(4) είναι ο ίππος που τρέχει ανελλιπώς εδώ και μεγάλο διάστημα, είναι στην αριβέ, αλλά θεωρούμε ότι εκτός από κούραση θα έχει και δυνατούς αντιπάλους και οι ΧΑΡΝΤ ΜΠΡΕΪΚΙΝΓΚ(7) είναι κατώτερος στον όμιλο.

Μια από τα… ίδια στην τρίτη(κωδ.03). Σχεδόν κάθε εβδομάδα, κάθε δεύτερη εβδομάδα μαζεύονται οι γνωστές λίγες φοράδες και «φτιάχνουν» την ίδια κούρσα, αλλά σε άλλη απόσταση. Αυτή τη φορά η απόσταση σίγουρα θα ευνοήσει την ΣΟΣΥ ΚΑΤ(2) που σε αυτό έχει τον πρώτο λόγο. Συνηγορούν η φόρμα, η ανάβαση, αλλά και η απόσταση. Κυρίωςε η φόρμα αφού η συγκεκριμένη φοράδα τρέχει καλά σε κάθε απόσταση το τελευταίο διάστημα. Χαμηλά τα βάρη διαθέτρει η προερχόμενη από νίκη σε μικρότερη απόσταση και φορμαρισμένη ΑΟΥΡ ΣΟΥΪΤ ΑΡΤ(6). Πάλι βρήκε τον καταλληλότερο αναβάτη στα χαμηλά βάρη και θεωρούμε ότι θα τρέξει πολύ δυνατά. Όπως λέει και ο προπονητής της αυτή η φοράδα είναι… κουμπαράς. Όλο στην άφιξη δηλαδή. Σε ιδανική απόσταση διαγωνίζεται η ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(1) και την αναμένουμε ψηλά στην άφιξη και πρωταγωνίστρια. Η ΣΙΛΚΕΛΥ(7) μπορεί  και σήμερα να είναι στην άφιξη. Ούτε κεφάλι χρειάζεται, ούτε τίποτα, είναι σε φόρμα και έχει και κατάλληλο αναβάτη στα χαμηλά κιλά. Τέλος η ΕΛΙΑΚΑ(4) έχει δείξει ότι αυτή την εποχή είναι εκτός φόρμας, κάτι παρόμοιο ισχύει και για την ΑΝΝΥ ΓΚΟΓΚ(3) και η δεν περιμένουμε τίποτα από την ΜΠΙΟΥΤΙΦΟΥΛ ΚΑΠΛΑΝΙ(5)

Στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία θα ξεκινήσουμε από τον πρωτοεμφανιζόμενο ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ(7). Εϊναι ίππος ποιότητος, κοντά στα 800.000 ευρώ αγοράστηκε στην Αγγλία, δεν έδειξε αυτά που περίμενε ο “κύκλος” του, πωλήθηκε και ήρθε στην Ελλάδα. Εδώ δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς την προετοιμασία του, αλλά σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει. Τρέχει απευθείας στα 1575 μέτρα αλλά απ’ αυτά που έχουμε δει εμείς στις προπονήσεις μπορούμε να πούμε ότι αν εμφανιστεί στο 60% της ποιότητας και των δυνατοτήτων που πιστεύουμε ότι εχει, τότε θα κάνει… βόλτα. Εκτίμηση βέβαια με ρίσκο, αλλά εδώ διαβάζετε αυτά που πιστεύουμε και βλέπουμε και όχι αυτά που φανταζόμαστε. Και όσα και όπως τα διαβάζετε δεν υπάρχουν πουθενά. Άνοδο φόρμας και σημαντική έχει δείξει και ο ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝΑΛ(6) που στο ντεμπούτο του στα 1100 μέτρα έτρεξε δοκιμαστικά. Θυμόμαστε ότι όταν ανέβηκε και έκανε φίνις η κούρσα είχε κριθεί. Στην μετέπειτα προετοιμασία του έδειξε καλά στοιχεία και αρκετός κόσμος τον θεωρεί “άχαστο”. Μπορεί μνα είναι κι έτσι. Πάντως το παραπάνω δίδυμο θα είναι και δνατό σε πιθανότητες και “φτηνό” σε αποδόσεις. Στάσιμος είναι ο ΒΕΣΤΑΒΙΑΝ(1), γενικά τα παιδιά του Arcano, όλα αρσενικά, δεν δείχνουν να “πηγαίνουν” την άμμο. Η σημερινή απόσταση ίσως να του «πέσει» και λίγο μεγάλη και παρά τον όχι σπουδαίο όμιλο θα του δώσουμε την τρίτη τύχη και παρά επίσης που τον ιππεύει και ο Δημητσάνης. Θεωρούμε ότι θέλει να «φάει» την κούρσα ο πρωτοεμφανιζόμενος ΝΤΡΗΜ ΤΡΕΪΝΤΕΡ(4) για να τον δεί και ο “κύκλος” του για προσεχή συμμετοχή και ο… πρώτος αναβάτης του στάβλου πήγε στον ΡΑΣ ΑΛ ΜΑΛ(5) που είναι σταθερός μεν σε τερματισμούς ψηλά(δεύτερος, τρίτος) στην άφιξη, αλλά και μετρημένος ότι δεν είναι για πολλά. Ο ΕΪΣ ΡΕΜΠΕΛ(3) δεν έδειξε τίποτα στις δυο έως τώρα συμμετοχές του και ο ΒΕΤΕΡ(2) απλά συμπληρώνει την κούρσα. Έως τώρα έχει δείξει πολύ κατώτερος.

Η πέμπτη(κωδ.05) ιπποδρομία έχει αρκετά έως πολλά ερωτηματικά. Ο ΛΟΡΝΤ ΚΛΑΪΝΤ(4) είναι ο πιο σταθερός στον όμιλο, κυρίως το τελευταίο διάστημα. Θα είναι και σήμερα ή θα δείξει την αστάθεια του παρελθόντος. Καλό εχέγγυο είναι η καλή φόρμα που διέρχονται οι ίπποι του Αλέξκου Γιατρά. Σημαντικό αυτό. Παρακάτω ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ(1) είναι σε φόρμα και σε ομίλους όπως ο σημερινός πρέπει πάντα να υπολογίζεται γιατί μπορεί να νικήσει με οποιαδήποτε διαδρομή.  Προσοχή θέλει ο «φρεσκαρισμένος» ΜΕΪΚΙΝ Ε ΣΤΕΪΤΜΕΝΤ(5) που δεν έχει δείξει κάποιο σπουδαίο άλογο έως τώρα, αλλά ο όμιλος δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο. Μεγαλύτερη προσοχή θέλει ο ΤΑΡΑΓΚΟΝ(3) που ήταν άκρως προειδοποιητικός στην πρόσφατη συμμετοχή του και σε μεγαλύτερη απόσταση. Όσοι θυμόσαστε, πήγε μπροστά και έδειξε μετά από καιρό άνοδο, κάτι που μπορεί να εξαργυρώσει πρωταγωνιστικά στην μικρότερη σημερινή απόσταση. Ο ΚΡΟΥΣΕΪΝΤΙΝΓΚ(2) διαθέτει ποιότητα και τον Δημητσάνη, αλλά και πάρα πολλά παθολογικά προβλήματα. Θυμίζουμε ότι το ΜΕΔΕΝ του το πήγε κόντρα στον Μπόμπυς Φλάιερ και μάλιστα με εύνοια. Να εμφανιστεί από τότε έως σήμερα μεταμορφωμένος; Να το δούμε κι αυτό; Μπορεί. Αλλά η λογική λέει ότι δεν ανήκει στην πρώτη γραμμή των φαβορί. Ο ΤΖΟΕΪ ΜΠΛΑΚ(6) δεν μπορούμε να πούμε τι θα κάνει μετά την τελευταία και πρόσφατη αποκαρδιωτική του εμφάνιση. να είναι σήμερα… άλλο άλογο; Κι εδώ θα πάμε στο “όχι”. Δύσκολα μεταμορφώνονται οι ίπποι, αλλά δεν βάζουμε και το χέρι στην φωτιά. Υπάρχει τέλος και ο ΣΑΡΠ ΛΟΥΚΑΟΥΤ(7) που τρέχει από την αρχή του χρόνου συνεχώς με μόνη διακοπή τις… διακοπές του Αυγούστου. Στα τελευταία τρεξίματά του δείχνει κουρασμένος πολύ. Πάρα πολύ.

Δυο φοράδες ξεχωρίζουν στην έκτη(κωδ.06) ιπποδρομία που αν το… τραβήξουμε λίγο, γίνονται τρεις. Η ΜΠΛΟΥ ΜΟΥΝ ΡΑΪΖΙΝΓΚ(6) νίκησε δια περιπάτου στο ντεμπούτο της και έδειξε ότι έχει κι άλλο μέσα της. Και για την παρεμφερή σε απόσταση, αλλά σίγουρα καλύτερη ποιοτικά κούρσα. Είναι γρήγορη και μπορεί να πρωταγωνιδτήσει. Ωραία φοράδα έδειξε και η ΡΙΦΑΛΤΖΕΝΣ(8) στη νίκη της. Σίγουρα σήμερα θα έχει την εμπειρία υπέρ της και σημειώστε ότι αυτο φάνηκε και στην προπόνηση. Πολύ πιθανό να κάνουν και το δίδυμο οι παραπάνω. Τρίτη επιλογή η ΜΑΤΖΙΚΑΛ ΠΑΘ(5) που μας έχει απογοητεύσει και σε σχέση με τις εμφανίσεις της στην Αγγλία. Μας δίνει την εντύπωση ότι δεν της αρέσει η άμμος είτε πάει μπροστά, είτε μένει πίσω. Εκτός κι αν την ενοχλεί κάτι άλλο γιατί όταν ήρθε από την Αγγλία είχαμε την εντύπωση ότι θα βλέπαμε μια εξαιρετικά δυνατή φοράδα. Δύσκολα τη νίκη, αλλά καλή περίπτωση η ΝΤΙΠΙΝΓΚΕΝΤΝΤΑΪΒΙΝΓΚ(2) για τα πολύπλοκα παιχνίδια. Την είδαμε ευδιάθετη στις τελετυαίες προπονήσεις και θέλει την προσοχή της με όσα σημειώσαμε πιο πάνω. Η ΝΟΒΕΜΠΕΡ(7) είναι μια καλή φοράδα, αλλά για τα πολύπλοκα παιχνίδια. Δεν δείχνει ότι θα κάνει υψηλή καριέρα και σε ομίλους που όπως ο σημερινός που υπάρχουν δυο, τρεις καλές φοράδες. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να δείξει εξέλιξη, αλλά προς το παρόν η θέση της είναι στα πολύπλοκα. Η ΕΛΙΑΝΝΑ(4) είναι μια φοράδα φιλότιμη που βέβαια πλέον τρέχει σε δυνατούς ομίλους και με φοράδες που υπερτερούν. Μια θέση στο Τετραπλό μπορεί να την καταλάβει, αλλά θεωρούμε ότι μέχρι εκεί. Το Τρικαστ γι΄αυτή σήμερα θα είναι επιτυχία. Η ΤΡΟΪΚΑ(9) μετά την μεγάλη αποτυχία στην τελευταία συμμετοχή της και σε κλασική κούρσα μπήκε σε ρεπό, επιστρέφει μεν, αλλά δεν έχουμε δει και τίποτα το ουσιαστικό. Η ΕΛΕΝΗ(1) με μαθητευόμενο και σε μέτρια φόρμα αυτή την εποχή δεν έχει σε τίποτα να ελπίζει και τέλος η ΠΕΝΙΝΑ(10) είναι εδώ και καιρό εκτός αφίξεων.|

Στην έβδομη(κωδ.07) ιπποδρομία ο ΚΑΛΑΝΟΣ(4) έτρεξε πολύ καλά, προ ημερών και επιστρέφοντας από μεγάλη αποχή. Θυμίζουμε ότι σε μεγαλύτερη απόσταση δεν πίεσε για την πρωτοπορία, ακολούθησε το νικητή Μπουστάουν Μπόυ και προς το τέλος έχασε την δεύτερη θέση από τον Χάους Κάπταιν. Σήμερα θα είναι πιο έτοιμος, η απόσταση μικρότερη και μπορεί να οδηγήσει απ’ άκρου εις άκρον. Διαθέτει τον αναβάτη που τον ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο. Σίγουρα ο πρόσφατος νικητής ΜΠΟΥΣΤΑΟΥΝ ΜΠΟΫ(2) θα είναι ο κυρότερος αντίπαλός του. Αυτή τη φορά ίσως δεν οδηγήσει, αλλά “βγαίνει” και με ημιαναμονή  και βέβαια αν, αν ξαναγράφουμε,  οι δυο προαναφερόμενοι «ανοίξουν» την κούρσα, θα έρθει δυνατά ο ΧΑΟΥΣ ΚΑΠΤΑΙΝ(5) και μπορεί να τους σκεπάσει. Μετά αυτή την τριάδα υπάρχει ο φορμαρισμένος ΡΟΥΣΛΑΝΤ(7) Εντάξει, μικρή η απόσταση, έχει φτάσει επτά ετών, έχει χάσει την ρεπρίζ του παρελθόντος, όμως είναι πολύ μαχητικός και δεν καταλαβαίνει από τίποτα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΠ(1) που κι αυτός τρέχει συνεχώς το τελευταίο διάστημα και σε κάθε απόσταση. Ο ΒΕΛΒΕΤ ΑΝΤΕΡΓΚΡΑΟΥΝΤ(3) θεωρούμε ότι θέλει την κούρσα για να έρθει στη θέση του και η ΚΕΕΛΑ(6) δεν μπορεί να αγνοηθεί πλήρως και παρά την πλήρως αποτυχημένη εμφάνισή της κόντρα στους περισσότερους σημερινούς αντιπάλους της.

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-2-3 / 1-2-6 / 6-7 / 1-3-4 / 5-6-8 / 2-4-5
ΣΤΗΛΕΣ: 486
ΚΟΣΤΟΣ: 243 ευρώ

ΣΚΟΡ 4: 04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 6-7 / 1-3-4 / 5-6-8 / 2-4-5
ΣΤΗΛΕΣ: 81
ΚΟΣΤΟΣ: 40,5 ευρώ

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα