Σύγκρουση κορυφαίων στο κύπελλο Ταχύτητος, χωρίς τεράστιο φαβορί οι κούρσες, δυνατό σύστημα για Σκορ 6

Κοινοποίηση:

Η τελευταία ελληνική συγκέντρωση πριν από την Ανάσταση έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θεωρούμε βέβαιο ότι οι περισσότερες ιπποδρομίες θα πληρώσουν. Μπορεί να ξεχωρίζουν κάποιοι ίπποι, αλλά σε καμία δεν υπάρχει το μεγάλο, το άχαστο φαβορί. ‘Άρα για να υπάρξει εφικτή κάλυψη στο Σκορ 6 θα πρέπει να “σπαταληθούν” πολλές στήλες. Πάμε να αναλύσουμε τις σημερινές ιπποδρομίες και στο τέλος υπάρχει και σύστημα για ΣΚΟΡ 6. Λίγο ακριβό μεν, αλλά αξίζει τα λεφτά του δε.

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ:
1η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
: Νο 6 ΤΟΡΚ ΜΑΟΥΝΤΕΝ
3η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ : Νο 2 ΙΝΧΕΡΕΝΤ ΒΑΪΣ
6η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ : Νο 2 ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ

Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία ο ΓΟΥΙ ΣΑΝ ΡΙΤΕΡΝ(2) θεωρούμε ότι έχει τον πρώτο λόγο. Έτρεξε πρωταγωνιστικά, προ ημερών, τερματίζοντας  δεύτερος και σε κούρσα που νίκησε ομοπροπόνητος μεν ίππος, αλλά και πολύ ισχυρός δε. Μάλιστα τερμάτισε καθαρά μπροστά από τον ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(1) που για πολλοστή φορά δεν ξεκίνησε καλά που “κατρακύλησε” στην ευθεία και που σήμερα θα είναι ο αντίπαλός του. Ο ΕΣΧΑΑΝ(3) έτρεξε διακριτικά στο ντεμπούτο του και σήμερα αναμένεται σίγουρα πιο καλός και σίγουρα πιο έμπειρος. Οι υπόλοιποι δεν έχουν δείξει ότι μπορούν να συναγωνιστούν και θα έχουν ελπίδες μόνο αν κάποιος από την φαβορί τριάδα ατυχήσει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΟΥΙ ΣΑΛ ΡΙΤΕΡΝ(2) – ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(1) – ΕΣΧΑΑΝ(3)

Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία υπάρχει φαβορί που δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο. Είναι η ΠΟΣΤΜΠΑΓΚ(3) που είναι αήττητη σε δυο συμμετοχές στην Ελλάδα και προέρχεται από νίκη και σε κλασική διαδρομή. Ξεκουράστηκε επαρκώς, έδειξε ευδιαθεσία στις προπονήσεις και όπως προαναφέραμε, έχει τον πρώτο λόγο. Με λίγη… πίεση κι αν δεν βγαίνει το Σκορ 6 από πλευράς στηλών, αυτή την φοράδα την “περνάτε” στάνταρ. Η ΡΙΟ ΝΤΕΒΑ(2) δεν έτρεξε άσχημα στο ντεμπούτο της τερματίζοντας τέταρτη, αλλά δεν έδειξε και την φοράδα που είχε σημειώσει δυο νίκες στην Αγγλία. Ίσως να της έλλειπε η κούρσα για να ολοκληρώσει την προετοιμασία της και ίσως σήμερα να την δούμε δυνατή και πρωταγωνίστρια. Έχει το προφ’ίλ για να το κάνει. Η ΚΛΥΤΑΜΝΗΣΤΡΑ(1) έτρεξε δυνατά σε καλύτερο όμιλο στην τελευταία συμμετοχή της. Σίγουρα δεν είναι η φοράδα που έχει προβάδιοσμα για τη νίκη, όμως δεν μπορείς να την “σβήσεις” από το Τρικάστ, πόσο μάλλον το Τετραπλό. Η ΔΕ ΤΣΑΖ(4) έτρεξε πολύ δυνατά και για πρώτη φορά, στην τελευταία συμμετοχή της. Δεν είναι φοράδα που εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά δεν αγνοείται κι εύκολα. Δύσκολα για τη νίκη, εύκολα μπορεί σε Τρικάστ και Τετραπλό. Υπό προϋποθέσεις και στο δίδυμο. Η ΤΡΟΪΚΑ(5) και μόνο ότι ανατέθηκε στο Δημητσάνη δεν αγνοείται. Άλλαξε προπόνηση και ιδιοκτησία, γυμνάστηκε καλά, για τη νίκη και το δίδυμο τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά για τρίτη, τέταρτη θέση, μπορεί. Τέλος η ΣΕΤΑΪ(6) έχει πολλά προβλήματα και η ΑΣΑΦΟΕΤΙΔΑ(7) ήταν εξαιρετικά μέτρια στις δυο έως τώρα συμμετοχές της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΟΣΤΜΠΑΓΚ(3) – ΡΙΟ ΝΤΕΒΑ(2) – ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ(1) – ΤΡΟΪΚΑ(5)

Στην τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία ο ΝΤΑΪΒΕΡΤΙΝΤΟ(3) έρχεται από νίκη δείχνοντας ότι περισσότερο τρέχτηκε “μαλακά”, παρά ότι πιέστηκε. Σήμερα ο όμιλος είναι κάπως καλύτερος, αλλά κι αυτός δείχνει πιο “λυμένος” αγωνιστικά. Ο ΠΛΑΝΤΕΪΣΟΝ(3) απέτυχε στην τελευταία συμμετοχή του, αλλά σε ανώτερο όμιλο όπου δεν έδειξε ούτε καν την αρχική ταχύτητα που είχε αποκαλύψει στις προηγούμενες συμμετοχές του. Σήμερα επιστρέφει σε κούρσα κλάσης και στις προπονήσεις δείχνει σε καλή κατάσταση. Ανάμεσα στους δυο ή και να τους προσπεράσει μπορεί να μπει η πρωτοεμφανιζόμενη ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΡΟΟΥΖ(6). Η συγκεκριμένη φοράδα είναι ακριβοαγορασμένη για τα ελληνικά δεδομένα, διαθέτει ισχυρή γενεαλογία, έχει νικήσει στην Αγγλία στα 1400 μέτρα και έχει κι άλλες διακρίσεις σε δεύτερη, τρίτη θέση. Στις προπονήσεις έχει πάει πολύ καλά το τελευταίο κυρίως διάστημα που εντατικοποίησε την προετοιμασία της. Έδειξε ότι διαθέτει και αρχική ταχύτητα και θεωρούμε ότι είναι σίγουρα ο τρίτος πόλος της κούρσας Η ΣΑΜΕΡ ΜΙΟΥΖΙΚ(7) τρέχει τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Είναι σε φόρμα, στο Τρικάστ μπορεί να μπει, αλλά για να ελπίζει σε κάτι παραπάνω θα πρέπει να ατυχήσει η προαναφερόμενη τριάδα. Ο ΤΙΟΥΝΤΟΡ ΑΪΚΟΝ(4) μπορεί να τρέξει δυνατά, αλλά η απόσταση δεν είναι της απολύτου αρεσκείας του. Τέλος ο ΡΑΝ ΡΙΟ ΡΑΝ(1) ήταν απογοητευτικός στις δυο έως τώρα συμμετοχές του δείχνοντας ότι ταλαιπωρείται από προβλήματα. Έχει δείξει γρηγοράδα, αλλά έως εκεί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΝΤΑΪΒΕΡΤΙΝΤΟ(5) – ΠΛΑΝΤΕΪΣΟΝ(3) – ΤΙΟΥΝΤΟΡ ΑΪΚΟΝ(4)

Στην τέταρτη(κωδ.014) ιπποδρομία ο ΣΑΣΣΟΦΕΡΡΑΤΟ(5) τρέχει πρώτη φορά. Πρόσφατα ήρθε στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο, έχει δυνατό γενεαλογικό προφίλ, έχει τρέξει και διακριθεί σε κούρσες στην Αγγλία από 1400 έως 1700 μέτρα και έχει πάει αρκετά δυνατά στις εδώ προπονήσεις. Πρόκειται για έμπειρο ίππο με οκτώ συμμετοχές στο ενεργητικό του, που ο σημερινός όμιλος δεν είναι πολύ δυνατός και παρά την μικρή απόσταση μπορεί να πρωταγωνιστήσει αμέσως. Ο ΕΪΝΤΖΕΛ ΠΡΙΝΣ(2), επίσης τρέχει για πρώτη φορά. Άργησε να τρέξει, αφού στην Ελλάδα ήρθε τον περασμένο Ιούλιο και πιθανότητα κάποια προβλήματα τον άφησαν πίσω από την προετοιμασία του. Πάντως το τελευταίο διάστημα δείχνει σε καλή κατάσταση, “άνοιξε” σε κάποιες δοκιμές και ικανοποίησε και θεωρούμε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Πιο πίσω ο πρωτοεμφανιζόμενος ΦΙΝΙΣΙΝΓΚ ΤΑΤΣ(7), που είναι σωματώδης ίππος και που θα τρέξει για πρώτη φορά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας… τρέλανε στις προπονήσεις, αλλά ίσως πάνω στην κούρσα να εμφανιστεί καλύτερος, όπως η… μάνα του. Ωραίο πουλάρι είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος ΝΕΣΤΟΡΑΣ(4). Μας άρεσε και στην προετοιμασία και η ανάθεσή του στον Δημητσάνη σημαίνει ότι ο “κύκλος” του θέλει αμέσως να τον δει με καλό αναβάτη. Πρωτοεμφανιζόμενος στην Ελλάδα ο ΤΑΟΥΑΛΗΦ(6) που δεν έδειξε τίποτα στις δυο κούρσες του στην Αγγλία, ούτε έχει εντυπωσιάσει και στις εδώ προπονήσεις, αλλά μια θέση στο τετραπλό μπορεί να την καταλάβει.Τέλος ο ΖΕΜΠΥ ΣΙΖ(3) επιστρέφει ως εκτομίας και ο ΓΚΟΛΝΤ ΠΑΤΣ(1) είναι πολύ κατώτερος στον όμιλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΑΣΣΟΦΕΡΡΑΤΟ(5) – ΕΪΝΤΖΕΛ ΠΡΙΝΣ(2) – ΝΕΣΤΟΡΑΣ(4) – ΦΙΝΙΣΙΝΓΚ ΤΑΤΣ(7)

Στην πέμπτη(κωδ.05 θα τρέξει για πρώτη φορά ο ΑΠΓΚΡΕΪΝΤ(3). Είναι ακριβοαγορασμένος ίππος, ήρθε τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα ,και στις συμμετοχές του στην Αγγλία έχει δείξει τόσο στη νίκη του στο μίλι στην Αγγλία, όσο και στις άλλες διακρίσεις του ότι αναφερόμαστε σε ένα πολύ δυνατό από κάθε πλευρά ίππο. Στην προετοιμασία του πήγε εξαιρετικά και πιστεύουμε ότι θα είναι ίσως ο βασικότερος διεκδικητής της νίκης. Εύκολος νικητής ήταν στο ντεμπούτο του ο ΦΙΛΑΝΤΕΡΕΡ(6), γρήγορος και με την αναμενόμενη εξέλιξη δείχνει ο βασικότερος αντίπαλός του προαναφερόμενου και ο πρώτος που θα επωφεληθεί αν δεν πιάσει αυτός το μάξιμουμ της απόδοσή του. Ο προερχόμενος από δυο σερί νίκες ΑΤΤΙΛΑΣ(2) είναι σε πλήρη φόρμα, αυτή την φορά δεν τον ιππεύει ο Δημητσάνης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στερείται τύχης. Κυρίως αν δημιουργηθούν συνθήκες για να οδηγήσει. Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Δεν στερείται τύχης και ο πρωτοεμφανιζόμενος ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ(7) που επίσης πήγε αρκετά καλά στις προπονήσεις και δεν γίνεται λόγος ότι η ποιότητά του είναι εξαιρετική. Η νίκη του ήταν στο μίλι στην Αγγλία, όπως και οι διακρίσεις του σε δεύτερη και τρίτη θέση στην ίδια απόσταση. Εντάξει τρέχει σήμερα σε λίγο μικρότερη απόσταση, αλλά οι απαιτήσεις στην Ελλάδα είναι σαφώς μικρότερες, οπότε δεν μπορεί να αποκλειστεί πρωταγωνιστική εμφάνιση. Σίγουρα ο έμπειρος, δυνατός και φορμαρισμένος ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(1) δεν μπορεί να αποκλειστεί, κυρίως από τα πολύπλοκα παιχνίδια, όμως από την άλλη έφτασε να χαρίζει κιλά σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Από τους εναπομείναντες ο ΔΑΝΑΟΣ(4) είναι ο ένας από τους τριετείς που δεν στερείται τύχη, ενώ ο ΑΓΓΕΛΟΣ(6) για την ώρα τουλάχιστον, δείχνει ότι υπολείπεται των άλλων.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΠΓΚΡΕΪΝΤ(3) – ΦΙΛΑΝΤΕΡΕΡ(5) – ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ(7) – ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(1)

Στο κλασικό κύπελλο ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ, στην έκτη(κωδ.06) ιπποδρομία, θεωρούμε ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΜΠΑΜΠΟΥΡ(5). Η απόσταση είναι μικρή για τις ιδιότητές του και όπως έχει δείξει έως τώρα αρέσκεται σε μεγαλύτερες, όμως είναι στο ζενίθ της φόρμας του, όπως έδειξε στην πρόσφατη νίκη του σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση της σημερινής και βέβαια αν επιταχυνθεί λίγο ο ρυθμός, χωρίς αυτό να είναι πανάκεια, σίγουρα θα είναι ο βασικότερος διεκδικητής της νίκης. Άλλαξε προπόνηση ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(4) δεν άλλαξε όμως… συνήθεια στις προπονήσεις που σημειώνει εκπληκτικές δοκιμές. Αν καταφέρει ο αναβάτης του να του κάνει σωστή κατανομή δυνάμεων, τότε είναι βέβαιο ότι θα είναι κι αυτός βασικός διεκδικητής της νίκης. Από μικρή ξεκούραση επανέρχεται ο ΧΙΛΑΛΣ ΓΚΟΛΝΤ(7) που αναμένεται να οδηγήσει, πραγματοποιώντας μορφή κούρσας που του αρέσει και έχει και τον Δημητσάνη στη σέλα του. Επίσης δεν αγνοείται ο ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(1) που προέρχεται από τρεις σερί νίκες, είναι στο ζενίθ της φόρμας του, αλλά δεν παραγνωρίζουμε ότι για πρώτη φορά κοντράρεται με τόσο δυνατούς αντιπάλους.Πάντως είναι “σκληρός” ίππος που αν κάνει την προσφιλή του διαδρομή, υπό συνεχή πίεση από τον αναβάτη του, τότε είναι σίγουρο ότι θα… ανοίξει ο ρυθμός, άρα και η κούρσα και όποιος αντέξει. Πιο πίσω ο ΔΟΛΑΡΙΟΥΛΗΣ(3). Τι θα κάνει αυτός; Έχει εξωτερικό σταρτ κι αν ξεκινήσει καλά με το μεγάλο του βήμα μπορεί να βάλει δύσκολα σε όλους. Τελευταίος, αλλά όχι αμελητέος ο ΧΑΟΥΣ ΚΑΠΤΑΙΝ(6) που κι αυτός είναι πολύ “σκληρός” ίππος και που αν ανοίξει ο ρυθμός, δεν ορκιζόμαστε για τίποτα. Εν κατακλείδι είναι μια κούρσα που κανένας, μα κανένας  δεν αγνοείται.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΠΑΜΠΟΥΡ(5) – ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(4) – ΔΟΛΑΡΙΟΥΛΗΣ(3)

Τέλος, η έβδομη(κωδ.07) ιπποδρομία είναι η πιο “ανοικτή” από πλευράς προγνωστικών. Ο ΓΚΑΤΣΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝ(3) επιστρέφει από τραυματισμό και στις προπονήσεις πήγε δυνατά. Συνήθως τρέχει καλά “φρέσκος” και δεν είναι καθόλου απίθανο, κάθε άλλο μάλιστα, να οδηγήσει. Ο ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ ΡΟΚ(4) διακρίνεται με κάθε μορφή κούρσας και ο όμιλος είναι στα μέτρα του. Μάλιστα ο ρυθμός της κούρσας που δείχνει  ότι θα “ανοίξει”, σίγουρα θα τον ευνοήσει. Ο ΦΙΛΙΠ(2) είναι σε φόρμα, το έδειξε στην τελευταία του συμμετοχή που τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Γκάμπυ και ίσως και αυτόν να τον ευνοήσει λίγο ο ρυθμός. Ο πρόσφατος νικητής ΓΚΑΜΠΥ(1), επίσης είναι σε φόρμα κι αν επιταχυνθεί ο ρυθμός πάλι μπορεί να πρωταγωνιστήσει με το φίνις του. Βέβαια αυτός ο ίππος δεν μας έχει συνηθίσει σε μεγάλη σταθερότητα, αλλά δεν μπορεί να αγνοηθεί. Πιο πίσω οι υπόλοιποι που πιστεύουμε ότι κανένας δεν μπορεί να φτάσει στη νίκη.Γιατί στα πολύπλοκα παιχνίδια και σε μια τέτοια κούρσα όλοι μπορούν να μπουν, όπως έχει γίνει και στις δυο τελευταίες κούρσες σε παρόμοιους ομίλους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΚΑΤΣΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝ(3) – ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ ΡΟΚ(4) – ΦΙΛΙΠ(2) – ΓΚΑΜΠΥ(1)

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 3 / 3-5-6 / 2-4-5 / 2-3-5-7 / 3-4-5-7 / 1-2-3-4
ΣΤΗΛΕΣ: 576
ΚΟΣΤΟΣ: 288 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα