Γλυκά, Σάμμερ και Στόουνμπόουτ Μπιλ

Κοινοποίηση:

[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_animation=”tada” data_animation_delay=”250″][cmsmasters_text]

summer-st-claire-8888888

 Τεράστια γιορτή που λες για τα ζαχαροπλαστεία, η “Κωνσταντίνου & Ελένης” . Γιατί δε φτάνει που από μόνα τους τα ονόματα Κώστας, Κωνσταντίνα, Ελένη μαζεύουν μαζί περίπου 500.000 πληθυσμού, είναι ειδικά η περίοδος του Έτους που την καθιστά κρίσιμη: Μετά από αυτή τη μέρα, τα ζαχαροπλαστεία “κάθονται” καθώς έρχεται το καλοκαίρι που ο κόσμος φεύγει και επίσης δεν υπάρχουν και “τρομερές” εορτές κατά τη διάρκειά του. Τον 15Αύγουστο που είναι η θεωρητικά η “σούπερ” ονομαστική γιορτή, καταρχάς “σπάνε¨ οι Μαρίες σε 2 κομμάτια (οι μισές γιορτάζουν τον Νοέμβρη) και εξάλλου δεν είμαστε συνήθως στις πόλεις και συνεπώς δεν μετρά σαν “εισπρακτική” μέρα για τους ζαχαροπλάστες. Πρέπει λοιπόν το μαγαζί που πουλά γλυκά να φορτσάρει και να τζιράρει ό,τι μπορεί περισσότερο για να καλύψει το ΤΕΒΕ και τα ρεύματα και τα παρελκόμενα τριών μηνών, από Ιούνη έως Σεπτέμβρη. Γιατί από “Αλεξάνδρου” στις 30 Αυγούστου, αρχίζεις και “ψιλοτσουλάς” πάλι. Είναι λοιπόν έτοιμες από τις αρχές του Μάη οι  παραγγελίες πρώτων υλικών, οι οποίες θυμίζουν -σε ποσότητες- αυτές του Δεκέμβρη: Παίρνεις 3πλάσιο αλεύρι και βούτυρο, 5πλάσια ζάχαρη κ.ο.κ. Γιατί σκοπός σου είναι να αδειάσεις και να ξαναγεμίσεις τη “βιτρίνα” σου τουλάχιστον 4-5 φορές μέσα στη διάρκεια της ημέρας εκείνης. Αν στραβώσει κάτι και μείνεις πίσω, π.χ αν ένας υπάλληλος βουτήξει 10 κιλά βούτυρο για πάρτη του, η αν στραβώσει η μέρα για χ,ψ λόγο και δεν “αλλάξεις βιτρίνα” 4 φορές τουλάχιστον, την γ*μησες. Μετά, και με μηδενική κίνηση για 3 μήνες έχεις να καλύψεις τρέχοντα κόστη και βάρη που μόνο αν πουλήσεις καλά στις 21 Μαΐου θα τα “σηκώσεις” . Δεν θα μιλάς σε μαγαζάτορα ζαχαροπλαστείου 2 φορές το χρόνο: Τα Χριστούγεννα και Κωνσταντίνου & Ελένης. Δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να σου απαντήσει-κι αν το κάνει μάλλον καντήλια θα είναι, για να τον αφήσεις ήσυχο. Πρέπει να έχει όχι 400, 402 μάτια πρέπει να ‘χει για να τα ελέγχει όλα. Η βιασύνη της ημέρας και το άγχος, ίσως οδηγήσουν σε “κακοτεχνίες” σε κάποια γλυκά, αλλά αυτό είναι κάτι το τελείως ασήμαντο μπροστά στη φρεσκάδα τους. Φεύγουν κι έρχονται οι λαμαρίνες σαν τραίνα, εκείνη τη μέρα. Συνεπώς δεν προλαβαίνει να μπαγιατέψει κάτι. Όσοι είναι ξύπνιοι πάνε κι αγοράζουν γλυκά στάνταρ στις 21 Μαΐου κι ας μην είναι/έχουν εορτάζοντες. Αν είσαι ξύπνιο παιδί και ‘συ, αυτό να κάνεις. Τρώγε όσα γλυκά θες τα Χριστούγεννα και 21 Μαΐου. Και σε 2η φάση στις άλλες μεγάλες γιορτές. Και απόφευγε τα πολλά γλυκά από 22 Μαΐου έως και 29 Αυγούστου γιατί όχι μόνο υπάρχουν αναδουλειές και η βιτρίνα δεν “ανανεώνεται” γρήγορα αλλά κυρίως τα υλικά -όσο “ΑΑ” και να ‘ναι- το καλοκαίρι “ζορίζονται” στη συντήρηση όταν κάνει 40 βαθμούς έξω.  “Δεν με νοιάζουν αυτά που λες, δεν τρώω γλυκά εγώ” , “εγώ θέλω μόνο τα Καλύτερα Άλογα για το Κουπόνι Ιπποδρομιών Τετάρτης 24 Μαΐου 2017” , μου είπε η Σάμμερ. Σοβαρά? Και τότε τι τρως τις νύχτες, γλυκειά μου? Φάε μια παστούλα-να δεις πως θα πας μετά για ύπνο, σαν πουλάκι θα κοιμηθείς. Εκεί, πάνω στο τραπέζι φάτην…..την πάστα, εννοώ. Βασικά-ποιά πάστα, μια βιτρίνα πάστες θα πάρεις αν μας κάτσουν τα καλύτερα της Ημέρας, γράφε ποιά είναι αυτά: Στην Ν. Αφρική στην 012 το 11 STORM RACER  και στην Γαλλία στην 016 το 1 DARBUZAN. Εγώ τέλος θα έχω την καραμπίνα μου στραμμένη στην 032 στο 4 STONEBOAT BILL. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο καιρό τον κυνηγώ αυτόν τον Λούστη και δε μου κάθεται!

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα