Οι Godolphin κορυφαίος στάβλος στη Γαλλία για το 2018

Κοινοποίηση:

Οι αριθμοί “μίλησαν” σχετικά με τους κορυφαίους ιδιοκτήτες στην Γαλλία για το 2018.
Οι στάβλοι Godolphin του Sheikh Mohammed al Maktoum κυριάρχησαν με συνολικά κέρδη ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς επίσης και περίπου 200.000 € τύπου πριμ καθώς τα περισσότερα άλογα της ομάδας αυτής παραδοσιακά εκτρέφονται στο εξωτερικό και δεν εξομοιώνονται με τα γαλλικά.

Ο πρίγκηπας, Khalid Abdullah, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με € 3,5 εκατομμύρια και λιγότερα από € 3,000 σε μπόνους! Φυσικά, για την ομάδα του πρίγκηπα, η νικήτρια του Qatar Prix de l’Arc de Triomphe (Gr1), η περίφημη, Enable έκανε την μεγάλη διαφορά αφού η σπουδαία νίκη της της απέφερε € 2,8 εκατομμύρια και τα οποία αντιπροσωπεύουν το 83% του συνολικών κερδών για τον στάβλο του στη Γαλλία και για το 2018.

Η τρίτη θέση πήγε στους αδερφούς Wertheimer & Frère με € 2,3 εκατομμύρια, αλλά και € 976,884 σε πριμ για τους ιδιοκτήτες, χάρη στο σύστημα αφομοίωσης των ίππων που εκτρέφονται εκτός Γαλλίας αλλά εισάγονται  σε αυτή από μικρή ηλικία. Σημειώνουμε επίσης ότι όλα τα άλογα των Wertheimers προπονούνται στη Γαλλία και οι 101 ίπποι τους με τα μπλε και λευκά  είναι στη δεύτερη θέση των προμηθευτών αγωνιστικών αλόγων στο γαλλικό πρόγραμμα πίσω από τον Gérard Augustin-Normand και τους 150 ίππους του.
Wertheimer & Frère κατέχουν επίσης την τρίτη θέση σε αριθμό συμμετοχών με 364 εκκινήσεις, ακριβώς πίσω από τις 638 συμμετοχές και την δεύτερη θέση του Gérard Augustin-Normand.  Πρώτος και πιο μπροστά απ’ όλους σε ευμμετοχές είναι οι στάβλοι του Cédric Boutin , του οποίου 79 άλογα έτρεξαν συνολικά 729 φορές το 2018. Αυτό αντιπροσωπεύει έναν μέσο όρο από 9 αγώνες ανά έτος και ανά άλογο, δηλαδή μία κάθε έξι εβδομάδες περίπου!

Ο καλύτερος, ο πιο αποδοτικός,  ίππος των Godolphin των αλόγων, που έτρεξε στη Γαλλία το 2018 ήταν ο Cloth of Stars. Αποκόμισε κέρδη σχεδόν € 695.000 χωρίς ποτέ να κερδίσει έναν αγώνα! Τερμάτισε πέντε φορές στην άφιξη, αλλά ποτέ πρώτος. Πάντως ο εκπρόσωπος των Godolphin έδωσε και την είδηση ότι ο παραπάνω ίππος θα παραμείνει στην Γαλλία ως επιβήτορας.
Η Enable ήταν η ο καλύτερη εκπρόσωπος του Khalid Abdullah , ενώ για τους Wertheimers η τριετής Polydream έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα κέρδη το 2018 μόνο σε τέσσερις κούρσες, αλλά με δύο νίκες συμπεριλαμβανομένου του LARC Prix Maurice de Gheest (Gr1). Έκανε σχεδόν € 330 000 την περασμένη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους.

Για τον Gerard Augustin-Normand, ο Neufbosc είναι ο πλουσιότερος με € 325.000, κυρίως χάρη στη δεύτερη θέση του στο Grand Prix de Juddmonte de Paris (Gr1).

Σημειώνουμε επίσης ότι οι τέσσερις πρώτοι ιδιοκτήτες στη Γαλλία είναι και αυτοί που έχουν κερδίσει τις πιο δημοφιλείς  ιπποδρομίες της France Galop. Μετράνε 37 νίκες για ένα διαθέσιμο πρόγραμμα 200 σημαντικών ιπποδρομιών, κάτι που μεταφράζεται σε 19%. Σημειώστε επίσης ότι οι τέσσερις παραπάνω ιδιοκτήτες κατέχουν στην ιδιοκτησία τους μόνο τους έξι από τους είκοσι κατόχους υψηλότερης αξιολόγησης (rating).

Στη λίστα με τα καλύτερα άλογα της σεζόν του 2018 στη Γαλλία, σημειώστε ότι τρία από τα πρώτα τέσσερα είναι φοράδες. Οι δυο πρώτες φοράδες στο Qatar Prix de l’Arc de Triomphe (Gr1), δηλαδή η Enable και η Sea Of Class , αλλά και την υπέροχη Laurens, την νικήτρια τόσο του Coolmore Prix Saint -Alary, όσο και του Prix de Diane Longines. Τέλος, δεκατρία από τα είκοσι καλύτερα άλογα προπονούνται στη Γαλλία και τρία από τα δέκα πρώτα γεννήθηκαν στη Γαλλία: Είναι οι Recoletos (καλύτερο rating για το 2018 μεταξύ των γαλλικών), Laurens και Holdthasigreen.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα