Για την Τζέϊμυ ο Maureb τη Δευτέρα

Κοινοποίηση:

013 FLAMINGO PARK 3 – 14:20 > 2 MODJADJI **

Αυτή η 4ετής κόρη του Rebel King έτρεχε -και μάλιστα ανταγωνιστικά- στο Γιοχάνεσμπουργκ, μια πόλη “ιπποδρομιακά” πολύ ανώτερη από το Κίμπερλυ, όπου εδώ και λίγους μήνες έχει μετακομίσει. Έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο Flamingo Park στις 26 Ιουνίου και ικανοποίησε απόλυτα, καθώς νίκησε με παρατεταμένο φίνις-καίτοι είχε να διαγωνισθεί από τις 10 Ιανουαρίου. Έδειξε λοιπόν απόλυτα προσαρμοσμένη στο νέο περιβάλλον και η εκτίμηση είναι πως με τον Μπουμελέλο Μγιόκα και πάλι στη σέλα-έχει τεράστια πιθανότητα για “ρεπετισιόν” καθώς τώρα και έχει προσθέσει την εμπειρία του ιπποδρομίου και η κούρσα είναι αξίας R50.000, η νίκη της ήταν σε ανώτερο (R53.000) όμιλο. Προπονητής και αναβάτης μαζί: 16Σ=4Ν-3Δ.

025 AYR 5 – 18:10 > 7 ROYAL ICON *

Πάνω από 72 λίρες κέρδος αποφέρει το ποσοστό επιτυχίας που έχει ο προπονητής Κέβιν Ράϊαν όταν βάζει παραγνάθια στα άλογά του για 1η φορά, και αυτό θα πράξει αύριο Δευτέρα με την 3ετή κόρη του Sixties Icon. Η Royal Icon επιπρόσθετα -και καθότι 3ετής- εξασφαλίζει και καλό ισοζυγισμό, γιατί με 62 ρέϊτ που έχει-θα έπρεπε “κανονικά” να είναι 4 κιλά βαρύτερη στη σέλα αλλά τα “γλιτώνει” λόγω ηλικίας.

033 BEVERLEY 3 – 21:25 > 11 MAUREB ***

Η Τζέίμυ Κερρ πέθανε από επιπλοκές στο ήπαρ πριν 2 χρόνια, 1 βδομάδα πριν γιορτάσει τα 39της γενέθλια. Αυτή η κούρσα είναι στη μνήμη της, και το Μπέβερλυ ήταν το αγαπημένο της ιπποδρόμιο. Ο σύντροφός της ζωής της προπονητής Τόνυ Κόϊλ για τον οποίο η Τζέϊμυ εργαζόταν ως βοηθός-κι έτσι γνωρίστηκαν κιόλας-προσπάθησε και πέρσι να την κατακτήσει αυτή την κούρσα με τον Maureb αλλά τερμάτισε 3ος. Πάντως στον Maureb θα έχει τον βασικό του αναβάτη, τον -πρωταθλητή ερασιτεχνών το 2005-και αργότερα επαγγελματία αναβάτη- Μπάρρυ Μακ Χιού. Όλη η οικογένεια της Τζέϊμυ (μητέρα, πατέρας, αδερφός) θα παραβρίσκεται στην πίστα. “Θα ήθελα να κατεβάσω 5 άλογα αύριο στην κούρσα, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ με 2 φορμαρισμένα που έχω και που πετούν στις προπονήσεις” δήλωσε ο προπονητής, ο οποίος θα ρίξει στην μάχη και τον 9ετή Thatcherite(13).

035 BEVERLEY 4 – 21:25 > 4 KATEBIRD *

Με δύο νίκες τα τελευταία 7 έτη σε αυτή την κούρσα ο Μαρκ Τζόνστον είναι και o πολυνίκης προπονητής, και αυτός με την καλύτερη παράδοση εδώ. Συν τοις άλλοις καταγράφει πολύ καλό ποσοστό (23%) νίκης σε αυτό το ιπποδρόμιο που απέχει πολύ λίγα χιλιόμετρα από τον τόπο γέννησής του. Θα ρίξει στη μάχη μια κόρη του Dark Angel που θα την ιππεύσει ο βασικός του αναβάτης, Τζόε Φάννινγκ. Η Katebird γλιτώνει 4.5 κιλά στον ισοζυγισμό καθότι 3ετής. Είναι (παρότι μόλις 3 ετών) ήδη νικήτρια 3 ιπποδρομιών. Και είναι το μόνο άλογο στη διαδρομή που να έχει νίκη εδώ+στα μέτρα+με τον αναβάτη και το μόνο άλογο με 2 νίκες στην απόσταση (επί συνόλου 5 συμμετοχών σε αυτήν=40%).

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα