Μείωση επάθλων 60% από την Δευτέρα 13 Ιουλίου (Ανακοίνωση της εταιρίας Ιπποδρομίες ΑΕ)

Κοινοποίηση:

Η Ιπποδρομίες Α.Ε. ανακοινώνει την εφαρμογή νέας πολιτικής επάθλων για τις ελληνικές ιπποδρομίες, με ισχύ από την ιπποδρομιακή συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου 2020.

Όπως είναι γνωστό, τα αναγκαστικά μέτρα αναστολής δραστηριοτήτων και περιορισμού της μετάδοσης της νόσου COVID-19, κατά την περίοδο Μάρτιος-Ιούνιος 2020, εξάλειψαν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου τα έσοδα από το ιπποδρομιακό στοίχημα, που αποτελούν βασική πηγή χρηματοδότησης των επάθλων. Ταυτόχρονα, όμως, δεν έχουν ενεργοποιηθεί και μάλιστα κωλύεται τουναντίον η ενεργοποίηση ουσιωδών προβλέψεων του ν. 4608/2019, που θα συνέβαλαν στη συνολικότερη ενίσχυση της βιωσιμότητας της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας, ενόψει εκδοθεισών αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.  

Λόγω αυτών των συνθηκών, η Ιπποδρομίες Α.Ε. είναι αναγκασμένη να προχωρήσει στη μείωση των επάθλων για τις ελληνικές ιπποδρομίες. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία είχε θεσπίσει έπαθλα υπερδιπλάσιου ύψους (ανώτερα κατά 150%) σε σχέση με τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Πλέον, τα έπαθλα αναπροσαρμόζονται και μειώνονται κατά ποσοστό 60%, σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, τηρουμένων σε κάθε περίπτωση του συνόλου των υποχρεώσεων της εταιρείας, όπως αυτές απορρέουν από τη Σύμβαση Παραχώρησης.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, η εταιρεία εργάζεται για ομαλή διεξαγωγή των ελληνικών ιπποδρομιών. 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα