Αχάτης εναντίον Νιού Χόλαντ στο Κριτήριο, καλές βάσεις Κάλα Ντ’Ορ και Ταλίκουα

Κοινοποίηση:

Επτά ελληνικές και μια  κούρσα, στην αρχή, από την Νότιο Αφρική και το Greyville, απρτίζουν την ελληνική συγκέντρωση. Δυο ΣΚΟΡ 4 (1η με 4η και 5η με 8η) και το ΣΚΟΡ 6 (3η έως 8η) συγκροτούν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα ως προς το στοίχημα. Ποιοτικά ξεχωρίζει ασφαλώς η κούρσα του ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΕΤΩΝ, το τελευταίο μεγάλο “κρας τεστ” των τριετω΄ν πριν από το Ντέρμπι..

Στην πρώτη(κωδ: 01) , την αλλοδαπή ιπποδρομία, στα 1400 μέτρα, υπάρχουν δυο καλές βάσεις. Ο RUNNING FREELY(3) προέρχεται από νίκη, προ δυο εβδομάδων, δείχνει σε πολύ καλή φόρμα και μπορεί και πάλι να πρωταγωνιστήσει. Ο THE GAUL(5) μετά τη νίκη του, στις 10 Μαίου στα 1600 μέτρα, έτρεξε σε μεγαλύτερες αποστάσεις, απέτυχε, ο προπονητής του τον… γύρισε στα 1200 μέτρα, στην πιο πρόσφατη κι αυτός ανταποκρίθηκε τερματίζοντας τέταρτος. Σήμερα αναμένεται πρωταγωνιστής. Προσοχή θέλει ο ANCIENT STATE(9) που στην σημερινή απόσταση νίκησε στα τέλη Ιουνίου και μεγαλύτερη προσοχή ο BEDAZZLED JOKER(6) που είναι ο πρεσβύτερος στον όμιλο, επτά ετών, συνάμα όμως και ο πιο έμπειρος και με καλές επιδόσεις στην σημερινή απόσταση.

Στην δεύτερη(κωδ: 02) ιπποδρομία, στα 1200 μέτρα και πρώτη ελληνική, ο ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ(1) έχει τον πρώτο λόγο. Θεωρούμε ότι στον σημερινό πολύ μέτριο όμιλο χρειάζεται μόνο καλή εκκίνηση για να φτάσει στη νίκη. Από εκεί και πίσω ο ΦΙΓΑΛΟΣ(4) δείχνει βελτιωμένος μετά την εκτόμησή του και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κούρσα, όπως βέβαια και ο βελτιωμένος στο τελευταίο τρέξιμό του, ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ(2).

Στην τρίτη(κωδ: 03) διαδρομή, στα 1400 μέτρα, ή που ξεκινάει και το Σκορ 6, η ΚΑΛΑ ΝΤ’ ΟΡ(5) θεωρούμε ότι έχει τον πρώτο λόγο. Είναι σε φόρμα, προέρχεται από συνεχείς πρωταγωνιστικές εμφανίσεις και θεωρούμε ότι η σημερινή απόσταση(1400 μ.) θα της ταιριάξει απόλυτα. Η ΜΕΪΦΕΝΓΚ(3) δεν έτρεξε άσχημα στην τελευταία συμμετοχή της και μπορεί να το ανέβει ψηλά σήμερα και σαφώς δεν αγνοείται ο ΤΑΡΑΝΙΣ(2) που τερμάτισε λίγο πιο μπροστά από την προαναφερόμενη, στην πρόσφατη κοινή συμμετοχή τους.

Στην τέταρτη(κωδ: 04) διαδρομή, στα 1300 μέτρα, η γρήγορη ΑΝΙΛ(2) ξεκουράστηκε μετά τη νίκη της και επανέρχεται δυνατή, όπως έδειξε στις προπονήσεις. Η ΝΤΑΪΝΑΜΑΪΤΥ(4) στην τελευταία της συμμετοχή εξαργύρωσε με νίκη την φόρμα της και σήμερα δεν μπορεί να αγνοηθεί. Από δυο σερί νίκες προέρχεται η ΠΗΝΕΛΟΠΗ(3) που δείχνει σε καλή φόρμα και σε σταθερή άνοδο είναι η ΜΑΝΙΑΝΝΑ(1).

Η πέμπτη(κωδ: 05) αναμέτρηση στα 1400 μέτρα έχει δυνατή βάση. Είναι η ΤΑΛΙΚΟΥΑ(2) που προέρχεται από δεύτερες θέσεις μεν, αλλά σε πανίσχυρους ομίλους. Σήμερα τρέχει σε όμιλο απόλυτα στα μέτρα της και θα έχει και το προνόμιο της άνετης διαδρομής στο κεφάλι. Η ΝΤΕΪΝΤΡΗΜ(1) έχει βελτιωθεί στη νέα της προπόνηση, κυρίως στις εκκινήσεις, είναι σε φόρμα και μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Δεν αγνοείται η  ΕΙΡΗΝΗ(6) που εξελίσσεται αργά, αλλά σταθερά και ετοιμάζεται για τις μεγάλες κούρσες της ηλικίας της και προσοχή θέλει η ΓΙΟΥΡΟ ΝΟ ΜΟΡ(1) που έρχεται από ωραία νίκη και η απόσταση μπορεί να την ευνοήσει στο φίνις της.

Στην έκτη(κωδ: 06) κούρσα, στα 1575 μέτρα, στο Κριτήριο Τριετών, θεωρούμε ότι η υπόθεση νίκη είναι ανάμεσα στους ομόσταυλους, ΝΙΟΥ ΧΟΛΑΝΤ(3) και  ΑΧΑΤΗΣ(1). Στο κύπελλο Ηνιόχου και σε λίγο μικρότερη απόσταση ο Αχάτης επικράτησε, όμως σήμερα θεωρούμε ότι ο Νιου Χόλαντ έχει το κάτι παραπάνω. Ματς λοιπόν ανάμεσά τους και ως τρίτη επιλογή ο ΕΝΣΥΑΑΜΠ(2) που προέρχεται από νίκη, σε μικρότερη απόσταση, όμως διαθέτει ποιότητα.

Η έβδομη(κωδ: 07) αναμέτρηση, στα 1300 μέτρα,  είναι ποιοτική αναμέτρηση. Ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ(1) έχει στα υπέρ του την καλή φόρμα που διατηρείται, την ιδανική απόσταση και την επικεφαλής διαδρομή. Ο ΛΟΠΑΣ(4) είναι σε φόρμα, όμως σίγουρα θα προτιμούσε μεγαλύτερη απόσταση. Ακόμη κι έτσι όμως θεωρούμε ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε καλή φόρμα είναι ο ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ(3), που θεωρούμε ότι απαιτεί μεγάλη προσοχή, όπως και ο ΡΕΓΚΕ ΡΑΝΝΕΡ(2) που από την επανεκκίνηση των ιπποδρομιών δεν έχει λείψει από το δίδυμο και μάλιστα σε ισχυρούς, όπως ο σημερινός, ομίλους.

Τέλος, με την όγδοη(κωδ: 08) ιπποδρομία, στα 1575 μέτρα,  που είναι η πιο δύσκολη της ημέρας και οι περισσότεροι ίπποι ελπίζουν βάσιμα στη νίκη. Ο ΛΑΪΤΝΙΝΓΚ ΣΤΟΡΜ(4) είναι εδώ και καιρό σε σπουδαία φόρμα και τρέχει άριστα την απόσταση(1575 μ.) – Ο ΕΪΤ ΜΠΕΛΣ(6) είναι ανερχόμενος , ο ΣΕΚΟΝΤ ΛΑΒ(5) έρχεται από ωραία νίκη και ο ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(2) είναι ο πιο έμπειρος και τυχόν επιτάχυνση της κούρσας θα τον φέρει με αξιώσεις στην άφιξη. Σαφώς δεν μπορούν να αγνοηθούν και οι υπόλοιποι, κυρίως για τα πολύπλοκα παιχνίδια, αλλά κατά την γνώμη μας η υπόθεση νίκη θα “παιχτεί” ανάμεσα στους προαναφερόμενους. 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα