Έφυγα γιατί δεν βλέπω μέλλον στον ελληνικό ιππόδρομο

-Δημητσάνης2.png

Εδώ και λίγες μέρες ο κορυφαίος, για πάνω από δυο δεκαετίες, αναβάτης στον ελληνικό ιππόδρομο, ο Παναγιώτης Δημητσάνης, βρίσκεται στην Κύπρο, όπου από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδος θα μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, μετά από τέσσερις μήνες.
Τι όμως οδήγησε τον “τσάμπιον” και κάτοχο 21 χρυσών μαστιγίων σε αυτή την απόφαση; Τον βρήκαμε στην Κύπρο, μιλήσαμε μαζί του και μας το μεταφέρει στην αποκλειστική τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Ippobet: Παναγιώτη τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Δημητσάνης: Έκανα υπομονή πάρα πολύ καιρό. Μάλιστα σκέφτηκα να φύγω και νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα. Περίμενα. Άκουσα πάρα πολλές υποσχέσεις, αλλά τελικά διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει μέλλον στον ελληνικό ιππόδρομο. Τέσσερις μήνες κλειστός, δεν ξέρω για πόσο ακόμη, κι ενώ στον υπόλοιπο κόσμο οι ιπποδρομίες διεξάγονται κανονικά. Στην χώρα μας δεν βρέθηκε τρόπος να λειτουργήσουν. Δεν βρέθηκε τρόπος.

Ippobet: Γιατί λες ότι δεν υπάρχει μέλλον;

Δημητσάνης: Γιατί το λέω; Γιατί δεν άκουσα τίποτα κι από κανέναν για το μέλλον. Ούτε ένας δεν βρέθηκε να πει μια κουβέντα για το αύριο των ελληνικών ιπποδρομιών. Τι θα γίνει. Να δώσει μια αχτίδα αισιοδοξίας. Είμαι απογοητευμένος γιατί αγαπάω τις ιπποδρομίες και τις βλέπω να μαραζώνουν. Μεγάλωσα σ’ αυτό τον χώρο και θλίβομαι να μιλάω με τους συναδέλφους μου και να διαπιστώνουμε ότι δεν βγαίνει άκρη κι ότι το μέλλον παρουσιάζεται εξαιρετικά δυσοίωνο. Ζούμε απ’ αυτόν τον χώρο και διαπιστώνω ότι κανένας, απ’ αυτούς που πρέπει, δεν ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει αύριο. Λόγια ακούμε, αοριστίες, αλλά αποτέλεσμα κανένα. Κατάλαβες τώρα γιατί αποφάσισα να φύγω; Κουράστηκα να ακούω και να μην βλέπω τίποτα στην πράξη.

Ippobet:  Ήταν μια δύσκολη απόφαση;

Δημητσάνης: Σαφώς και ήταν δύσκολη. Πολύ δύσκολη θα έλεγα. Άφησα πίσω την οικογένειά μου και δεν την άφησα όπως στο παρελθόν που μπορούσα εύκολα να πηγαινοέρχομαι. Πλέον και με την πανδημία του κορωνοϊού τα μέτρα προστασίας κάνουν τις μετακινήσεις δύσκολες.

Ippobet: Δηλαδή πήγες στην Κύπρο με την απόφαση ότι θα κάνεις καιρό να δεις από κοντά τα αγαπημένα σου πρόσωπα;

Δημητσάνης: Ακριβώς και δεν είναι ότι καλύτερο. Όμως είμαι επαγγελματίας, πιστεύω ότι βρίσκομαι σε πολύ καλά, παραγωγικά, χρόνια και η Κύπρος είναι ένας τόπος φιλόξενος για να συνεχίσω να ιππεύω. Να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω.

Ippobet: Τι είπε η σύζυγός σου γι’ αυτό;

Δημητσάνης: Το ξαναλέω. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση για κανέναν. Όμως η σύζυγός μου με έχει στηρίξει σε όλα μου τα βήματα, όσο δύσκολα κι αν ήταν και θα το κάνει και τώρα. Ξέρει καλά πως νοιώθω τόσους μήνες χωρίς αγωνιστική δράση. Σίγουρα τα βάρη που επωμίζεται δεν είναι λίγα, αλλά θα τα καταφέρει και την ευχαριστώ γι΄αυτό.

Ippobet: Πως είναι τα πράγματα στην Κύπρο;

Δημητσάνης: Κατ’ αρχάς τα μέτρα ασφαλείας είναι υψηλά. Από το αεροδρόμιο και τα τεστ, μέχρι την υποχρεωτική καραντίνα και έως ότου να διαπιστωθεί ότι είσαι αρνητικός, άρα όχι “επικίνδυνος” για τους γύρω σου. Να προσθέσω ότι και στον ιππόδρομο της Κύπρου τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ υψηλά.

Ippobet: Πότε θα ξεκινήσεις να ιππεύεις;

Δημητσάνης: Από την ερχόμενη Δευτέρα μπαίνω σε αγωνιστική δράση. Θα ιππεύω πρωτίστως για τον προπονητή Χρίστο Πετρούτσιο που και στο παρελθόν είχαμε μια άριστη συνεργασία, αλλά και για τους υπόλοιπους προπονητές. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις συνεργασίες μου κι αυτό το ξέρουν καλά όλοι.

Ippobet: Εμείς θα σου ευχηθούμε πρωτίστως υγεία, πολλές νίκες, θέλουμε και πάλι να σε δούμε στο Markopoulo Park και βεβαίως θα παρακολουθούμε τις επιτυχίες σου γιατί οι φίλιπποι σε αγαπάνε και θέλουν να ενημερώνονται για την πορεία σου.

                                                                                                                                                                                     Ι.Η.Τ

scroll to top
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ

Διαβάστε Περισσότερα