Άγνωστη λέξη οι ιπποδρομίες για τους “ειδικούς”, μετά το Πάσχα το πότε θα πάρουν άδεια επανεκκίνησης(ανακοίνωση)

1-1-e1581359125131.jpg

Η συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» τελείωσε πριν από λίγο είχε πάρει μετάθεση, για ένα σωρό θέματα, από την περασμένη Παρασκευή και στην ανακοίνωση που προέκυψε και την οποία θα διαβάσετε παρακάτω αποφάσισε ότι… δεν αποφάσισε τίποτα.

Οι “ειδικοί” επιφυλάχθηκαν να εξετάσουν τα θέματα που έθεσε το υφυπουργείο Αθλητισμού για μετά το Πάσχα, επαναξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε.

Μάλιστα στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ούτε μια λέξη για την χορήγηση της άδειας διεξαγωγής ιπποδρομιών που από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι και αυτό το θέμα, όπως μια σειρά άλλων, θα επανεξεταστεί μετά το Πάσχα.
Απίστευτος ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι ελληνικές ιπποδρομίες που τελικά δεν αξίζουν ούτε απλή αναφορά σε μια ανακοίνωση. 

Η επίσημη ενημέρωση:

«Συνεχίστηκε σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί την περασμένη Παρασκευή, και παρουσιάστηκαν αναλυτικά, με υποστηρικτικούς πίνακες και στοιχεία, τα αιτήματα του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Αναλυτικά: 

Έγκριση χρήσης των self test και στον αθλητισμό.
Έναρξη προπονήσεων των αθλητών αναπτυξιακών κατηγοριών και των Ακαδημιών, με την ίδια μεθοδολογία και ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες.
Έναρξη προπονήσεων για:

Ποδόσφαιρο, στις ηλικιακές κατηγορίες Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League
Ποδόσφαιρο, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική γυναικών
Μπάσκετ, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική ανδρών
Βόλεϊ, στην κατηγορία Α2 (Pre League) ανδρών και γυναικών
Χάντμπολ στις κατηγορίες Α2 και Β’ Εθνική ανδρών και Α2 εθνική γυναικών.
Άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο.
Κατάρτιση οδικού χάρτη ανοίγματος γυμναστηρίων.

Η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά τις 10/05/2021.

Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.

Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.

Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου, δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου.

Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού ”υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων”, καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όσο για το θέμα των γυμναστηρίων, επιφυλάχθηκαν να το εξετάσουν μετά το Πάσχα, αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε».

scroll to top
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ

Διαβάστε Περισσότερα