Αλήθειες… φήμες… πληροφορίες… 17 Δεκεμβρίου 2020

IMG_4155.jpg

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους της Ιπποδρομίες ΑΕ με την Ένωση Ιδιοκτητών (ΕΙΔΙΕ) και προπονητές (ΕΝΕΠΔΙ), μετά από αίτημα των ενώσεων και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία να δούμε τι… καπνός θα προκύψει. Ελπίζουμε και ευχόμαστε… λευκός.

* Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι ιπποδρομίες πριν από τις 11 Ιανουαρίου δεν μπορούν να διεξαχθούν και με γεγονός ότι η καραντίνα και με τα σημερινά δεδομένα λήγει τέσσερις ημέρες πριν. Μια καραντίνα που κρατάει κλειστά τα πρακτορεία στον καλύτερο μήνα για στοίχημα, αφού στατιστικά ο Δεκέμβριος πάντα “έγραφε” τους καλύτερους τζίρους για όλα τα στοιχήματα και βέβαια οι ιπποδρομίες δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση.

* Γεγονός, επίσης, ότι οι προπονήσεις στο Μαρκόπουλο είχαν εντατικοποιηθεί στις αρχές του μήνα, αναμένοντας σχεδόν όλοι ότι θα είχαμε ιπποδρομίες την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά και προς το τέλος του μήνα, όπου το πρόγραμμα εμπεριείχε και εξαιρετικές αναμετρήσεις, όμως η νέα καραντίνα σε πρώτο λόγο και οι καιρικές συνθήκες, σε δεύτερο, “ανάγκασαν” αρκετούς προπονητές να… κατεβάσουν ρυθμούς στα άλογά τους. 

* Για την Πολωνία φεύγει, το επόμενο διάστημα, ο προπονητής Άδωνις Κρητικός, αλλά δεν εγκαταλείπει και το Μαρκόπουλο. Σε συνομιλία που είχαμε μαζί του, μας είπε ότι στην Βαρσοβία, όπου θα είναι η έδρα του, θα πάρει μαζί του 12 με 14 ίππους και μεταξύ αυτών τους Σάινινγκ Άρμορ, Άσιαν Σκάι, Ποέτικ Χόουπ και Κονγκρατσιουλέιτ.
Όμως και στο Μαρκόπουλο θα διατηρήσει ικανό αριθμό ίππων αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλει να κλείσει τον κύκλο που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και που, κυρίως, την τρέχουσα χρονιά ήταν πολύ επιτυχημένος.

* Σε συνέχεια της συνομιλίας μας και σχετικά με τις ιπποδρομίες στην Πολωνία μας είπε ότι διεξάγονται ανελλιπώς για επτά μήνες το χρόνο, σε στίβους με γκαζόν, τρεις φορές την εβδομάδα (Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή) και τα έπαθλα για τις περισσότερες κούρσες είναι στα επίπεδα των ελληνικών ιπποδρομιών πριν την μείωση.

* Στις 14:50 τρέχει ο REVAMP (ΡΕΒΑΜΠ) στην Deauville, σε συνθετικό στίβο, στα 1900 μέτρα και αναβάτη τον Μαρίνο Κυριακίδη που στις 12 Δεκεμβρίου με τον ETERNAL OPTIMIST, προπόνησης και ιδιοκτησίας του Γιώργου Αλιμπινίση, σημείωσε την πρώτη νίκη του στην Γαλλία. Μάλιστα η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η σπουδαιότερη στοιχηματικά της ημέρας αφού αποτελεί το Quinte+ με τα εκατομμύρια που παίζονται καθημερινά.

* Μαζί με τον προαναφερόμενο ήταν να διαγωνιστεί και ο επίσης γνωστός μας στην Ελλάδα, ESPOIR PARFAIT, ιδιοκτησίας του Χρήστου Θεοδωράκη, αλλά τελικά αποσύρθηκε και έχει προεγγραφεί να τρέξει την επόμενη εβδομάδα.

* Αξιοσημείωτο, επίσης, ότι ο γνωστός μας και άριστος στο πέρασμά του από την Ελλάδα ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ (SHEILA’S TREAT) μετά τις νίκες του σε Αγγλία και Γαλλία με τα χρώματα του Δημήτρη Μανιάτη, άλλαξε ιδιοκτησία και πλέον ανήκει στον προπονητή του, Γιώργο Αλιμπινίση.

* Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες μας οι ίπποι ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ και ΦΑΣΤΝΕΤ ΜΟΝΣΟΥΝ αποχωρούν της ενεργού δράσεως. 

scroll to top
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ

Διαβάστε Περισσότερα