Περιορισμένος στο Newmarket o Dettori, ανησυχεί για τους γονείς του

dettori2222.jpeg

Ο Frankie Dettori καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να παραμείνει στο σπίτι κατά τη διάρκεια περιοριστικών μέτρων στην Μεγάλη Βρετανία, λόγω του κορωνοϊού.
Ο Ιταλός σούπερ σταρ  ανυπομονούσε να ιππεύσει μια σειρά κορυφαίων ίππων του προπονητή, John Gosden, αλλά όπως και όλοι οι άλλοι αναρωτιούνται ποιο είναι το μέλλον για τον κόσμο γενικότερα και μετέπειτα για τις ιπποδρομίες.
Μιλώντας στο «Get Inside» του Attheraces.com είπε μεταξύ των άλλων: «Προσπαθούμε να διασκεδάσουμε στο σπίτι και για μερικές ημέρες βάλαμε ένα δίχτυ μπάντμιντον στο καθιστικό, αλλά δεν ήταν και λίγα τα έπιπλα που χτυπήσαμε. Όμως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια περίοδο που δεν πιστεύουμε αυτό που συμβαίνει. Βγαίνω λίγο, τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα και αυτό με κρατάει λίγο υπό έλεγχο, αλλά η προοπτική να παραμείνει αυτή η κατάσταση των περιοριστικών μέτρων,  για τις επόμενες τέσσερις έως έξι εβδομάδες ή ίσως τους επόμενους μήνες είναι κάτι πραγματικά τρομακτικό.”

“Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε στο Newmarket όπου έχουμε πολλούς αγρούς. Υπάρχουν 3.500 άλογα στο Newmarket. Λαμβάνουμε κάθε προφύλαξη την η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ μας, αλλά τουλάχιστον βρισκόμαστε στον καθαρό αέρα.
Δεν θα ήθελα να είμαι σε μια πόλη αυτή τη στιγμή, να μένω κολλημένος σε ένα διαμέρισμα και να μην μπορώ να βγω έξω. Από τη μία πλευρά είμαστε πολύ τυχεροί, αλλά αισθάνομαι πολύ λυπηρό για τους ανθρώπους που δεν έχουν την ελευθερία που έχουμε εμείς ».

Ο Dettori εξέφρασε, επίσης τις μεγάλες ανησυχίες του για την οικογένειά του στην Ιταλία και κυρίως για την μητέρα του.
Είπε: “Η μαμά μου είχε πνευμονία πριν από 10 χρόνια, οπότε αν έχει την χτυπήσει αυτός ο ιός, δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρει, οπότε πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Είναι στο σπίτι τις τελευταίες έξι εβδομάδες και πρέπει να μείνει στο σπίτι για τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτική.
Ο πατέρας μου περνάει συνήθως τους χειμώνες του στο Μαρόκο. Είναι 79 ετών, αλλά ακόμα κι αν δεν έχουν πολλά κρούσματα στο Μαρόκο, φοβάται ότι ίσως το σύστημα υγείας εκεί δεν είναι ίσως τόσο προηγμένο όσο αυτό της Ευρώπης.
Η αδελφή μου ήρθε εδώ για τα γενέθλια της κόρης μου, πριν από περίπου 40 ημέρες και έχει κολλήσει εδώ από τότε.”


Μιλώντας για  τις προπονήσεις τόνισε ότι συνεργάζεται καθημερινά με τον John Gosden και είναι πανέτοιμοι, όπως και ότι το ηθικό των ανθρώπων του του στάβλου είναι σε υψηλό επίπεδο. Το απογοητευτικό του πράγματος είναι ότι κανένας δεν ξέρει δεν ξέρει πότε θα επανεκκινήσουν οι ιπποδρομίες.

Είπε: ” Προσπαθώ να κρατάω τον εαυτό μου σε φόρμα, αλλά δεν ξέρω πόσο μπορεί να κρατήσει αυτή η κατάσταση, πότε θα τελειώσει έτσι ώστε να μπορώ να έχω κίνητρο.” 

Όταν, τέλος, ρωτήθηκε αν μια μικρή, πιεσμένη, σεζόν όπως η φετινή θα μπορούσε να τον οδηγήσει και πάλι να είναι πρωτοπόρος αναβάτης, ο Dettori δήλωσε: ” Δεν νομίζω ότι έχω πιθανότητες. Αυτό είναι για κάποιο τζόκεϊ νεαρής ηλικίας, που για να είναι κορυφαίος αναβάτης θα πρέπει να ιππεύει καθημερινά, μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει .
Είμαι πλέον μακριά από αυτή την διαδικασία. Μεγάλωσα. Ούτως ή άλλως το έχω κάνει στο παρελθόν. Αυτό που με εξιτάρει πλέον είναι οι μεγάλοι αγώνες και ανυπομονώ να ξεκινήσουν. Όμως ποιος ξέρει αν θα διεξαχθεί φέτος το Derby ή αν θα αναβληθεί. Υπάρχουν τόσα πολλά ερωτήματα. Επίσης δεν ξέρω αν θα διεξαχθεί το το Royal Ascot κεκλεισμένων των θυρών. Είναι δύσκολες στιγμές. Εντάξει, οι αγώνες είναι σημαντικοί για εμάς, αλλά υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που πεθαίνουν και εκεί πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. “

 

scroll to top
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ

Διαβάστε Περισσότερα