Αποσύρθηκε ο τσάμπιον Anthony Delpech

Anthony-delpech-e1548961879679.jpg

O Anthony Delpech θα κλείσει τα 50 σε λίγες μέρες, στις 10 Φεβρουαρίου, αλλά όχι ως ενεργός τζόκεϊ αφού σήμερα ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.
Κατάφερε και επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από 10 μήνες αναρρωσης, από τον σοβαρό τραυματισμό του, μετά από πτώση στο Turffontein τον περασμένο Απρίλιο. Έδειξε δυνατός και ότι θα καταφέρει να ιππεύσει πάλι σε κούρσες όμως μια τελευταια επίσκεψη στο γιατρό του, τον ανάγκασε να αλλάξει τα σχέδιά του.

Ο γιατρός του την περασμένη Τρίτη, του συνέστησε να μην καβαλλήσει ξανά. Του εξήγησε ότι οι ενοχλήσεις και το μούδιασμα που έχει στο ένα του πόδι, προκαλείται από πίεση στην σπονδυλική στήλη, η οποία θα επιδεινωθεί, θα επιδεινωθεί και ενδεχομένως θα προκαλέσει μόνιμη βλάβη. ‘Αρα θα είναι επικίνδυνο για την υγεία του και την περαιτέρω πορεία της ζωής του.

“Δοκίμασα τα πάντα, ο λαιμός μου έχει θεραπευτεί εντελώς, όμως η σπονδυλική μου στήλη συνεχίζει να έχει πρόβλημα και ο γιατρός μου είναι κατηγορηματικός ότι δεν πρέπει να συνεχίσω να ιππεύω” είπε ο Delpech που ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.
Ένας αναβάτης που έχει κερδίσει τα πάντα από το 1982 που ξεκίνησε να ιππεύει.

Νίκησε σε όλες τις Group 1, όλες τις μεγάλες κούρσες στη Νότια Αφρική τουλάχιστον μία φορά, συμπεριλαμβανομένου του Durban July που το κατέκτησε τέσσερις φορές και βέβαια στο διεθνές προσκήνιο και στα μέσα της δεκαετίας του 2000 χάρη στη συνεργασία του με το David Ferraris,ίππευσε τον σούπερ ίππο Vengeance Of Rain στο Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι.
Κατέχει το νοτιοαφρικανικό ρεκόρ για 334 νίκες σε μια μόνο σεζόν.

Ο Delpech δεν έχει πάρει ακόμη αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της και δήλωσε: “Πρέπει να σκεφτώ πολύ τι θα κάνω, χρειάζομαι χρόνο για να κατανοήσω αυτό που έχει συμβεί και να ξεπεράσω αυτήν την απογοήτευση. Επίσης Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολλούς ιδιοκτήτες και προπονητές που με υποστήριξαν καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, ειδικά τον Mike de Kock για τον οποίο ίππευσα τα τελευταία 10 χρόνια και την Mary Slack τα τελευταία δύο χρόνια. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φιλίππους που με ενθάρρυναν και υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.”

scroll to top
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ

Διαβάστε Περισσότερα