Bordeaux Le Bouscat, 04-11-2016: CHISTERA PONTADOUR x AJJLAN

ΣΚΟΡ 3: 017-018-019

014 BDX LE BOUSCAT 1 14:50: Θα κατέβει φαβόρα του 1.50 η 2-Zalamea. Επειδή είναι Ρουζέ και επειδή έχει 42 βαλέρ. Αξίζει κόντρα: α] και ποιός είναι ο Ζουρνιάκ που θα την καβαλήσει? β] και που ξέρω εγώ ότι θα ναι καλά από αποχή [31/07]? γ] και γιατί την τρέχει 1200-ενώ και οι επιδόσεις και η γενεαλογία δείχνουν πως είναι 1600άρι άλογο? Διαλέγω 5-BLUE MARTINI, γιατί έχει Μεντιθάμπαλ απάνω [μακράν ο ανώτερος εδώ] και γιατί ήταν πολύ καλή σε μια Γ’ Κλάσης κούρσα στη Γερμανία το καλοκαίρι. Μάλλον χρειαζόταν την κούρσα επανόδου στη Γαλλία [που τερμάτισε 9η] στα τέλη Σεπτέμβρη.

016 BDX LE BOUSCAT 2 15:20: Από 15/04/2015 έχει να τρέξει η 4-Jade De Palisse-που θα κατέβει σίγουρα μέσα στα τρία πρώτα φαβορί. Αξίζει μια κοντρίτσα. 19 μηνάκια αποχής είναι αυτά. Ανώτερο άλογο-αλλά αν δεν χτυπάς στην κόντρα σε τέτοιες φάσεις, που θα την χτυπήσεις? Διαλέγω την 3-CHISTERA PONTADOUR γιατί δείχνει σε φόρμα, και γιατί ξέρει να νικά [κάτι που δεν ξέρει η 6, η οποία θα κατέβει φαβορί-και που η ‘δικιά μου’ την έχει νικήσει παλιότερα].

017 BDX LE BOUSCAT 3 15:50: Φαβορί θα κατέβει μάλλον η 4-Sunita. Αξίζει κόντρα? Και ναι και όχι. Έχει πολλά δυνατά στοιχεία, καλό νικηφόρο ντεμπούτο, Ρουζέ προπόνηση, Αγά Χαν φανέλα, κλπ. Για να κοντράρω πάω με ‘πάτημα’ μόνο και μόνο το ότι ανεβάζει απότομα το βαθμό δυσκολίας. Ο Ρουζέ συνήθως πάει από 16άρα σε 25άρα κούρσα στη 2η συμμετοχή. Εδώ θα πάει από 16άρα σε 35άρα. Μπορεί? Αν μπορεί, τότε θα ναι ένα πολύ καλό άλογο και εγώ έχασα, απλό είναι. To γνωστό και ως ‘άλογο του Μήτσου’ δηλαδή η 1-FUENTEESTEIS [νίκησε με τον Μοντενέγκρο-αδυναμία του Μήτσου ενώ ο Μήτσος ερωτοτροπούσε στην Αμοργό στις 10/08 κι έτσι έχασε ο Μήτσος την ευκαιρία για κάπου 600 ευρώ ‘μπάζα’ ], έχει κάνει το Μαδρίτη-Μπορντώ κάτι σαν Κυψέλη-Παγκράτι. Έρχεται από πολύ δυνατή νίκη στη Μαδρίτη όπου νίκησε μάλιστα και σημερινό αντίπαλο [το 2]. Έχει και το μεγαλύτερο βαλέρ. 

018 BDX LE BOUSCAT 4 16:20: Δεν κοντράρω τίποτα εδώ. Αν λέει 1.50 γκανιάν ο 1-AJJLAN θα πέσουμε και στα γόνατα να πούμε ευχαριστώ. Ρουζέ, Αλ Σακάμπ φανέλα, 2ος στο ντεμπούτο, Εϋκέμ και όχι Ζουρνιάκ στη σέλα, αέρα-πατέρα.

019 BDX LE BOUSCAT 5 16:55: 4ος στο Χονγκ-Κονγκ Βέηζ [Γκρουπ-1, 2.000.000€ έπαθλο] πέρσι τον Δεκέμβρη ο 7-Ming Dynasty, θα κατέβει μεσημεράκι Παρασκευής στο … Μπορντώ, για μια κούρσα Ε’ κλάσης, 18.000€. Δεν έχω ιδέα τι γυρεύει εδώ, αυτό είναι και καλό-καταλαβαίνεις πόσο χαμηλά πάει να τρέξει αλλά είναι και κακό-δεν ξέρεις πόσο χάλια είναι το άλογο για να το κατεβάζουν από το Χονγκ Κονγκ στην εξοχή…εννοείται κοντράρω. Ο 1-TOMMY’S BOY ήταν για 1 μήκος 3ος σε κούρσα Δ’ Κλάσης την προτελευταία φορά, και μετά πήγε και χαντακώθηκε στην άμμο, ήρθε 9ος. Θέλει σκληρή και γρήγορη πίστα, και μάλλον ο καιρός θα τον ευνοεί.

020 BDX LE BOUSCAT 6 17:30: Καλά εδώ δεν κοντράρουμε, εδώ είναι χαντικαπιά κάτω κλάσεων, αρχίζει το καλαμπούρι: Ο Δημήτρης μου το χει ξεκαθαρίσει, θα παίξει 11άρι γιατί έχει Μοντενέγκρο και στα ελληνικά το όνομα σημαίνει ‘Τροχός της Τύχης’ και του αρέσει το σχετικό τηλεοπτικό παιχνίδι [ εγώ πιστεύω πως του αρέσει η ξανθιά που ανοίγει τα κουτάκια με τα γράμματα] . Τα επιχειρήματά του είναι ακλόνητα, τα σέβομαι 100%, πρόκειται για χάντικαπ ΣΤ’ κλάσης στην εξοχή-απογεματάκι, και αν το μελετήσεις πιο σοβαρά απ’ ότι ο Μήτσος ενδέχεται να κάψεις εγκεφαλικά κύτταρα. Εγώ πάλι θα διαλέξω το 2-ΑMAZING LADY, γιατί θεωρώ τον Κλεμάν τον ανώτερο προπονητή εδώ, τον Ωζέ τον ανώτερο αναβάτη, και το γεγονός ότι σμίγουν σε μια παράξενη συνεργασία -δεν έχουν συνεργασθεί ποτέ ξανά- με εξάπτει. Φαβορί δεν ξέρω ποιός θα κατέβει, κάτι από 1-2-3-5-7-11, μάλλον το 5-Grand Ilusion, γιατί ‘παρασύρεται’ το μάτι ενός μέσου παίκτη από τις τρεις σερί δευτεριές του αλόγου.

022 BDX LE BOUSCAT 7 18:00: Εδώ πιστεύω πως κατεβαίνει πολύ σε Κλάση ο 1-GOOD SMASH. Εννοείται και πάλι πως δεν υπάρχει λόγος για κόντρες κλπ. Χάντικαπ είναι, γέλιο και ελεύθερη βούληση, και φαβορί να γίνει η άφιξη, πάλι πληρώνεσαι. Φαβορί μάλλον θα κατέβει το 2-Solo Malpic, και καλά θα κάνει, δεν έχω ένσταση σοβαρή-αρκετά τα 34.5 βαλέρ, αλλά έδειξε να τα ‘σηκώνει’ καλά την τελευταία φορά [3η θ.]

024 BDX LE BOUSCAT 8 18:30: Τα ίδια, δεν υπάρχει λόγος για κόντρες και αναλύσεις. Και φαβόρες να παίξεις θα πληρωθείς γιατί είναι ανοικτό το παιχνίδι. Φαντάζομαι φαβορί θα κατέβει το 3-Eclair Du Ninian, που δεν έχω κάτι να του ‘προσάψω’-αν και θα ήθελα να είχε εμπειρία από την πίστα, 1η φορά έρχεται Μπορντώ. Κάτι μου ‘μυρίζει’ εμένα, σαν καμένο λάστιχο, σαν μπαρούτι-καίγεται κάτι? Έχεις αφήσει ανοιχτό το μάτι μήπως? 8-AIR EMINELLA.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ

Διαβάστε Περισσότερα