Χωρίς θεατές σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία μέχρι τέλος Μαρτίου

britishcoronavirus.jpg

Από σήμερα, Τρίτη και μέχρι τέλος Μαρτίου σε όλα τα ιπποδρόμια, στη Μ. Βρετανία οι ιπποδρομίες θα διεξάγονται χωρίς θεατές,  εξαιτίας της επιδημίας κορονοϊού, σύμβνα με ανακοίνωση της η Βρετανικής Αρχής Ιπποδρομιών (British Horseracing Authority).

Οι ιπποδρομίες στο Wetherby και το Taunton θα είναι οι πρώτες στην Αγγλία που θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο, μια κίνηση που αναμενόταν.
Οι ιπποδρομιακές αρχές της  Ιρλανδίας είχε ήδη αποφασίσει, από την περασμένη εβδομάδα οι ιπποδρομίες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών,  μια κίνηση που τέθηκε σε ισχύ στο Dundalk την περασμένη Παρασκευή, ενώ οι χτεσινές ιπποδρομίες, στο Kelso, στην Σκωτία διεξήχθησαν με παρόμοιο τρόπο, κατόπιν συμβουλών από τις κυβερνήσεις της Ιρλανδία και της Σκωτίας. 

Το σχέδιο συμφωνήθηκε σήμερα από την τριμερή ηγεσία του αθλήματος, συμπεριλαμβανομένης της Racecourse Association, του Horsemen’s Group  και του διοικητικού οργάνου, της Βρετανικής Αρχής Ιπποδρομιών(British Horseracing Authority) και ανέφερε μεταξύ των άλλων : “Οι ηγέτες της αγωνιστικής βιομηχανίας έχουν έκπονήσει ένα σχέδιο για να συνεχίσουν να διεξάγονται ιπποδρομίες κεκλεισμένων των θυρών. Οι ιπποδρομίες που θα διεξαχθούν στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, αρχικά μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα λάβουν χώρα χωρίς θεατές και με περιορισμούς στον αριθμό των παρευρισκομένων. Η πρόθεση είναι να διοργανωθούν οι προγραμματισμένες ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις όπου είναι δυνατόν. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ ρευστή επί του παρόντος και μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις ακόμη και για την ακύρωση των συναντήσεων.”

scroll to top
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ

Διαβάστε Περισσότερα