Εκατό χρόνια Prix de l’Arc de Triomphe (video)

Κοινοποίηση:

To Prix de l’Arc de Triomphe κλείνει φέτος 100 χρόνια ζωής και αποτελεί αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη κούρσα επί ευρωπαϊκού εδάφους, αλλά και μια από τις πιο μεγάλες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ξεκίνησε να διεξάγεται το 1920 και γρήγορα προσέλκυσε ίππους κι από άλλες χώρες, την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Γερμανία αλλά και από την Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο πέρασμα του αιώνα πέρασαν από την συγκεκριμένη κούρσα πολλοί θρύλοι.

Πανίσχυροι ίπποι με κορυφαίους Ribot, Sea Bird, Allez France και Mill Reef, μέχρι Dancing Brave, Sea The Stars, Trêve και Enable.

Στους ιδιοκτήτες τους προπονητές και τους αναβάτες έλαμψαν με τις επιτυχίες τους Rothschild, Aga Khan, Wildenstein, Wertheimer και Head, Marcel Boussac, Vincent O’Brien, Lester Piggott και Yves Saint-Martin και στην πιο σύγχρονη εποχή οι André Fabre, οι στάβλοι Coolmore, και Godolphin, ο John Gosden, ο Frankie Dettori και ο Khalid Abdullah.

Μια κούρσα που πάντα διεξάγεται την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη και αυτό θα γίνει και φέτος. Το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου αποτελεί μια απο τις μεγάλες γιορτές των ιπποδρομιών και φέτος στο κλείσιμο ενός αιώνα σίγουρα θα έχει ξεχωριστή αίγλη.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα