mais-laffitte+amiens, 26/06/16: COOL FAST, κι ας βγώ “ντίσκ” [032]

Κοινοποίηση:
hot-woman_o_130551
…έπαιζε Τροτ μαγειρεύοντας…

Επιστροφή Τροτ στο Κουπόνι!  Άκου, ή μάλλον διάβασε να φρικάρεις. Παλιά, τις αλλοδαπές ιπποδρομίες για ένα 4ωρο περίπου τις έδειχνε το ψηφιακό κρατικό κανάλι μέσω της αθλητικής του συχνότητας. Πάντα είχα απορία πόσο δημοφιλές ήταν το Τροτ στην Ελλάδα. Γενικά, δεν άκουγα καλά λόγια. Άλλες συνήθειες εδώ στην Ελλάδα. Μια μέρα όμως έρχεται η Μαρία στο στούντιο φρικαρισμένη. ‘Άστα, έμπλεξες’ μου λέει. ‘Είναι ένας πιτσιρικάς στους Άγ. Ανάργυρους, ο Διονύσης, 8 ετών (σσ=τότε, το 2011) και έχει φάει φρίκη με τον Rapide Lebel! (σσ=σούπερ άλογο στα αμαξίδια, τότε). Θέλει να του πάμε μια αφίσα Rapide Lebel με την υπογραφή-αυτόγραφο του Ερίκ Ραφέν (σσ=ο οδηγός του Ραπίντ Λεμπέλ). Είχα ένα στριφτό στο χέρι όπως μου το λεγε, και το κοιτούσα…και το ξανακοιτούσα…και σκεφτόμουν ‘αφού δεν έβαλα τίποτα μέσα στο στριφτό, τι διάολο, παραισθήσεις έχω?’…μια άλλη μέρα έρχεται ο Νίκος (ο ‘Φλάϊ ον Μπάϊ’ ή αν θες, το καλύτερο 10άρι που είδαν ποτέ τα Σούρμενα F.C- αριστεροπόδαρο10άρι, κάτσε καλά) και μου λέει μια ιστορία για μια κυρία, προς Γλυφάδα μεριά που έβλεπε μόνο τροτ! Μαγείρευε το απόγευμα, και της άρεσε να τηλεφωνεί και να παίζει τα κάτω εφτά άλογα κάθε τροτ κούρσας (σσ=υποτίθεται τα ‘κάτω’ άλογα είναι τα πιο καλά σε μια τροτ κούρσα) τουρλουμπούκι τρίο μεταξύ τους και να ακούει την κούρσα μαγειρεύοντας! Ξέρεις τι τζίρο έκανε αυτή η γυναίκα τότε? Όσο κάνουμε όλοι μας μαζί τώρα! Το τελικό σοκ ήταν μια μέρα που μπήκα στον συρμό. Με παίρνει πρέφα ένα ζευγάρι από παππούδες μέσα στο βαγόνι και μου λένε “Γιαννάκη, τα ντεφερρέ (σσ=ντεφερρέ είναι το άλογο τροτ που αφαιρεί τα πέταλα, υποτίθεται πάει για κούρσα ‘γερά’ όταν τα αφαιρεί, ειδικά όταν αφαιρεί και τα 4 πέταλα) να λέτε στον κόσμο αυτά, εμείς παίζουμε μόνο Τροτ, παίζουμε τα ντεφερρέ και απαιτούμε καλύτερη ενημέρωση, δεν μπορούμε να μπαίνουμε στα κομπιούτερ, έιμαστε μεγάλοι για τέτοια, περιμένουμε να μας τα πείτε εσείς”…έχω μείνει Κόκκαλης, τους ακούω αμίλητος και ενώ είναι να πάω Καλλιθέα-Bικτώρια, βγαίνω ζαλισμένος στα Πετράλωνα και κάθομαι σ’ένα παγκάκι και σκέφτομαι ‘είναι αλήθεια, ή ακούω φωνές?’. Τότε ακόμη δεν άκουγα φωνές. Βλέπεις πόσα τρελλά μπορεί να ακούσεις περί Τροτ? Όχι πως είναι το σούπερ-δημοφιλές σπορ εδώ στην Ελλάδα, απλώς σου ξεφούρνισα στα γρήγορα τρεις ‘τρελλές’ ιστορίες. Να μου κοπεί το χέρι απ την μασχάλη, αν λέω μπαρούφες. Παρεμπιπτόντως, ξαναάκουσα φωνή, γυναικεία πάλι, πριν δυο βδομάδες, ξέχασα να στο πω. Alex De Larredya μου πε η φωνή. Όπως ήμουν, πήγα και το σκασα ένα πορτοκαλάκι. Έβγαλα τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου. Να ναι καλά η παράνοιά μου. 2/2 έχει η παρανοϊκή φωνή. Όσο μου τα λέει ‘σπαθί’, δεν πάω σε ψυχίατρο. Αν αρχίσει τα σώτα η φωνή, τότε θα πάω σε γιατρό.

ΣΚΟΡ 3: 017-019-021

015 MAIS-LAFFITTE 4 15:05: Όλες ντεμπούτο, δεν με ενθουσιάζει κάτι, δεν ‘άκουσα ψίθυρο’ για κάτι, ο,τι πει η Αγορά το πρωΐ.

017 MAIS-LAFFITTE 5 15:35: Σε έδωσα άχαστη στις 07/09, δε με πούλησες ακριβώς, απλώς πήγε ο άλλος ο σατανάς στο κεφάλι ανενόχλητος και δεν πρόλαβες, άλλη μια ευκαιρία σου δίνω 17-SILVER TREASURE.

019 MAIS-LAFFITTE 6 16:05: Για να δω, αυτό το ’33’ βαλέρ που βάζουν οι ισοζυγιστές στον 7-ULTIMATE FIGHT για το 1ο του χάντικαπ είναι αληθές? Γιατί νίκησε σαν ’35άρι’ άλογο την τελευταία φορά, με άνεση…

021 MAIS-LAFFITTE 7 16:35: Για 34 βαλέρ ο 1-RAYODOR τερμάτισε 4 μήκη πίσω από τον Ορφέα. Τώρα με 33 βαλέρ κι αυτούς τους αντιπάλους, λογικά, είναι γκανιάν.

023 MAIS-LAFFITTE 8 17:10: Που έτρεχες κάποτες ρε 2-AVIATOR…α ρε άτιμη φόρμα, που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους στέλνεις να τρέχουν μεσημεριάτικα στο Μεζόν Λαφίτ…

____________________________________________________________________________________________________________

030 AMIENS 3 19:43: Συνεχίζει ντεφερρέ (απετάλωτη) και με 3νικ./4τελ.συμ. η 5-ΒΑΥΑΗΙΒΕ DES VENTS, εγγύηση ο έμπειρος Βερκρύς στο τιμόνι.

031 AMIENS 4 20:11: Κατεβαίνει πολύ σε απαιτήσεις η 13-CENTURI εδώ, μεγάλη οικογένεια στον χώρο οι Λεβέσκ και ειδικά ο πατήρ, που θα πιλοτάρει κιόλας.

032 AMIENS 5 20:41: Πες με μαζόχα, ο 11-COOL FAST έχει 10ντισκαλιφιέ-3νίκες-1δεύτερη θέση στις 15 τελευταίες συμμετοχές. Γουστάρω με τρέλλα, κι ας χάσω ρε, να βγω ‘ντίσκ’ ρε, που λέμε και στην αργκό το ντισκαλιφιέ. Οι βολίδες έχουν αυτόν τον κίνδυνο να ελοχεύει, βγαίνουν ντισκαλιφιέ συχνά, τι να κάνουμε τώρα? Θαρσείν Χρή. Άσε που έχω και Πιερ Υβ Βερβά οδηγό-πιλοτάρα.

033 AMIENS 6 21:11: Έρχεται ένα δυνατό Βέλγικο άλογο, ο 3-BUZZI SILD, είναι 4/4 αήτηττο στο μοντέ από τον Μάϊο, θα μου πεις εδώ είναι Γαλλία. Σωστός, αλλά εν μέρει. Ποιός να τον χτυπήσει εδώ? Με εξαίρεση τον 9-Compleet Well, βλέπεις καναν άλλον?

034 AMIENS 7 21:41: Πολύ γερό το αλόγι του γερο-Ζαν Λιούκ, πάει για χατ-τρικ, φόρτσα 10-DETROIT CASTELETS.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα