Μόνο ο Ρεβάμπ έχει το “πακέτο” για το Saudi International Handicap

Κοινοποίηση:

Πέντε ίπποι, από την Ελλάδα, έκαναν αίτηση για να τρέξουν στο SAUDI INTERNATIONAL HANDICAP , στις 23 Φεβρουαρίου, στην κούρσα που έτρεξε πέρσι και διακρίθηκε, ο έξοχος, ΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕ ΧΙΛΣ,.

Οι ΡΕΒΑΜΠ, ΜΠΑΛΝΤΓΟΥΪΝ, ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΪΣΟΝ, ΛΟΠΑΣ και ΠΟΛΑΡΙΣ ΜΠΑΟΥΝΤ, έχουν κάνει αίτηση, όπως θα δείτε παρακάτω, για να τρέξουν στην παραπάνω κούρσα με έπαθλο μισό εκατομμύριο δολάρια, αλλά απ΄αυτούς ποιοι μπορούν να τρέξουν πραγματικά και να έχουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση;

Δεν θα ξεκινήσουμε από το rating που σαφώς ο ΡΕΒΑΜΠ είναι στην κορυφή και έχει το προβάδισμα, αλλά θα αναφερθούμε μόνοσε αγωνιστικό επίπεδο.

Μπορεί να τρέξει ο ΜΠΑΛΝΤΓΟΥΙΝ σε αυτή την κούρσα και στα 2100 μέτρα; Μέχρι τα 1400 μέτρα τον έχουμε δει έως τώρα και τίποτα άλλο. 

Μπορεί να τρέξει στα 2100 μέτρα ο ΠΟΛΑΡΙΣ ΜΠΑΟΥΝΤ; Τον είδαμε στο Κύπελλο Νέου Έτους να τρέχει στα 1800 μέτρα και κυριολεκτικά να σταματάει στο τέλος.

Μπορεί να τρέξει ο ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΪΣΟΝ στα 2100 μέτρα; Όχι βέβαια και για κανένα λόγο και δεν επεκτεινόμαστε παρακάτω, 

Μπορεί ο ΛΟΠΑΣ να τρέξει τα 2100 μέτρα; Αυτός μπορεί, αλλά όπως μας έχει δείξει έως τώρα, αυτή η απόσταση δεν είναι το φόρτε του. Όμως σε ένα… τραβηγμένο σενάριο θα μπορούσε να τρέξει.

Αφήσαμε τελευταίο τον ΡΕΒΑΜΠ γιατί είναι ο μόνος που αγωνιστικά μπορεί να πραγματοποιήσει αξιοπρεπή εμφάνιση. Η απόσταση είναι απόλυτα ιδανική. Έχει επικρατήσει στην Ελλάδα και στο Ντέρμπι της ηλικίας του και έχει πρωταγωνιστήσει, τερματίζοντας δεύτερος στην Γαλλία και το Chantilly , πριν από περίπου δυο χρόνια. Σαφώς έχει τρέξει και αρκετές φορές παρεμφερείς αποστάσεις.
Αυτός, ναι, μπορεί να τρέξει, ελπίζοντας και σε διάκριση.

Εν κατακλείδι, πολλοί ακόμη ίπποι θα μπορούσαν να κάνουν αίτηση για τρέξουν σε αυτή την κούρσα, αλλά το θέμα είναι τι ζητούν πραγματικά οι ιδιοκτήτες και οι προπονητές τους; Ένα ταξείδι για να ζήσουν μια εμπειρία τρέχοντας σε μια μεγάλη κούρσα και με πληρωμένα τα έξοδα ή να επιζητήσουν την διάκριση;

Το παράξενο , βέβαια, της υπόθεσης είναι ότι σε μια εποχή που οι ελληνικές ιπποδρομίες είναι κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, λόγος και φασαρία γίνεται για μια κούρσα που οι “δικοί” μας θέλουν να πάνε να τρέξουν τους ίππους τους κόντρα σε αυτούς από προηγμένες και υγιείς ιπποδρομιακές κοινότητες και οι οποίες έχουν προ πολλού λύσει τα προβλήματα επιβίωσης.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [297.31 KB]

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα