Ο κορονοϊός “χτύπησε” τον κόσμο των ιπποδρομιών

-2-cheltenham-2020.png

Οι ελληνικές ιπποδρομίες που ήταν να διεξαχθούν ματαιώθηκαν λόγω του κορονοϊού και των μέτρων πρόληψης και προστασίας που έλαβε η Κυβέρνηση. Μέτρα που δεν αφορούσαν αυτές καθ’ αυτές τις ιπποδρομίες, που ούτως ή άλλως θα διεξάγονταν χωρίς κόσμο, αλλά το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί στοίχημα.
Βλέπετε μέσα στα μέτρα πρόληψης που εξήγγειλε η Κυβέρνηση ήταν και το κλείσιμο των σημείων πώλησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ δηλαδή, και μέχρι 27 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η Εταιρεία. .
Το πόσο θα διαρκέσει η αγωνιστική απραξία, είναι κάτι που δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή την στιγμή και θα κριθεί από την πορεία μετάδοσης του ιού, αλλά και της ανάσχεσής του.
Αλλά δεν είναι μόνο η χώρα μας που οι ιπποδρομίες «μαστίζονται» από τον κορονοϊό.

Στην Μεγάλη Βρετανία, την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες θεατές ήταν στις κερκίδες του ιπποδρόμου στο Cheltenham για να παρακολουθήσουν τις κορυφαίες κούρσες εμποδίων. Απαγόρευση δεν υπήρχε, η δύναμη των ιπποδρομιών φάνηκε, για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα, αλλά πλέον και από χτες η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον και με την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, άλλαξε στάση και πλέον αναμένεται να αλλάξει το «business as usual” και να λάβει μέτρα και για τις ιπποδρομίες, κάτι που άρχισαν να το ζητούν επιτακτικά, τόσο οι ενώσεις των προπονητών, όσο και των αναβατών που αναφέρουν ότι συνεργάζονται και εναρμονίζονται με τα μέτρα που εξαγγέλλονται, αλλά ανησυχούν κιόλας για την υγεία των μελών τους.

Στην Γαλλία και μέχρι αυτή την στιγμή οι ιπποδρομίες διεξάγονται με περιορισμένη πρόσβαση στο προσωπικό και στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς θεατές και όλα αυτά μέχρι… νεωτέρας.

Στην Ιρλανδία, επίσης, οι ιπποδρομίες διεξάγονται με περιορισμένο προσωπικό και δημοσιογράφους, χωρίς θεατές και μέχρις τις 29 Μαρτίου που θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Στην Νότιο Αφρική και έως τώρα οι ιπποδρομίες διεξάγονται κανονικά, με θεατές στις κερκίδες αφού ο κορονοϊός δεν έχει κάνει την εμφάνισή του στην χώρα, άρα δεν συντρέχουν λόγοι απαγόρευσης.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα ιπποδρόμια Santa Anita, Golden Gates, Keeneland, Aqueduct, Turfway Park, Laurel, Pimlico και Gulfstream θα διεξάγουν ιπποδρομίες χωρίς θεατές προς το παρόν και καθόλου παράξενο να αναστείλουν την λειτουργία τους τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν καλές δημοσιογραφικές πηγές,  λόγω της μεγάλης εξάπλωσης του κορονοϊού.Τον τρέχοντα μήνα, όπως κάθε χρόνο διεξάγονται πολύ μεγάλες ιπποδρομίες στο Ντουμπάι, με αποκορύφωμα το Word Cup. Όπως ανακοινώθηκε και μέχρι τώρα βέβαια, αυτές οι ιπποδρομίες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές και επίσης όλες οι δραστηριότητες της «επαφής» των αστέρων με τους δημοσιογράφους ακυρώθηκαν.


Στην Ιταλία οι ιπποδρομίες έχουν αναβληθεί μέχρι τις 3 Απριλίου, αλλά το πιθανότερο είναι να επεκταθεί αυτή η αναβολή στην χώρα που μαστίζεται περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη.

Στην Αυστραλία ακόμη δεν υπάρχει ενιαία πολιτική για τις ιπποδρομίες. Σε άλλα ιπποδρόμια επιτρέπονται φίλιπποι – θεατές και σε άλλα όχι. Αυτό έχει να κάνει με το που βρίσκονται τα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί έως τώρα στην χώρα των καγκουρό και πόσο επηρεάζουν τις περιοχές που βρίσκονται τα ιπποδρόμια.

Τέλος, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος με τον κορονοϊό. Στο Χονγκ Κονγκ χαλάρωσαν τα μέτρα που ίσχυαν το προηγούμενο διάστημα για τις ιπποδρομίες που συνεχίζουν να διεξάγονται χωρίς θεατές, αλλά ιδιοκτήτες και δημοσιογράφοι επιστρέφουν. Βλέπετε σε αυτή την χώρα ο ιός είναι πλέον σε σχετική ύφεση και έχει ξεκινήσει η μικρή μεν, αλλά ορατή, ανάκαμψη.


Γενικά οι ιπποδρομίες ανά τον κόσμο δοκιμάζονται πολύ το τελευταίο διάστημα από τον κορονοϊό. Ακόμη, μάλιστα, δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως αν ο ιός μεταδίδεται στα ζώα, άρα και στους ίππους, από τον άνθρωπο ή το αντίθετο, αλλά το δεδομένο είναι ότι οι ιπποδρομιακές κοινότητες και η ελληνική ήταν και είναι πάντα δυνατές έτσι ώστε να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να επανέρχονται στην κανονικότητα.

scroll to top
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ

Διαβάστε Περισσότερα