Οι αναβάτες παύουν να ιππεύουν από την Δευτέρα 3 Μαίου (απόφαση Γενικής Συνέλευσης)

1Q0I8295-e1575913321692.jpg
Οι αναβάτες από την Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαίου παύουν να ιππεύουν, καταθέτοντας τις άδειές τους στην Φίλιππο Ένωση Ελλάδος ως έσχατο μέτρο(όπως αναφέρει η επιστολή τους) στο εδώ και χρόνια άλυτο πρόβλημά τους σχετικά με τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. 
Ακολουθεί η απόφαση που πήραν στην προ ολίγου Γενική Συνέλευση. 
Διευκρινίζουμε ότι την απόφαση την υπογράφουν οι περισσότεροι ενεργοί αναβάτες, αλλά όχι όλοι, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω. 

” Μαρκόπουλο, 29/04/2021.
ΠΡΟΣ:  ΦΕΕ.
γρ.Υπ. Εργασίας.
γρ Υφ.Αθλητισμού.
ΚΟΙΝ :  ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ.
Ιππ. Φορείς,
Ιππ. Τύπο.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΤΩΝ

Η κυβέρνηση, το υπουργείο εργασίας τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα θέσει προς διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο θα αναμορφώνει το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας.

Είναι γνωστό το ζήτημα με το εργασιακό και κατ επέκταση και με το ασφαλιστικό μας καθεστώς που έχει προκύψει από την αποκρατικοποίηση του ιπποδρόμου το 2015 και μετά.

Ουσιαστικά επιχειρήθηκε η ανατροπή του εργασιακού μας καθεστώτος (η πολιτεία ουσιαστικά αναγνώριζε μέχρι τότε το χαρακτήρα της εργασίας μας ως εξαρτημένου μισθωτού) εις βάρος μας, παρουσιάζοντας μας δήθεν ως επιχειρηματίες!

Από τότε μέχρι και σήμερα έχουμε κάνει προτάσεις δίκαιης και βιώσιμης για το επάγγελμα μας λύσης με τελευταία, από το 2019 την ένταξη μας στην κατηγορία των εργαζόμενων που αμείβονται και ασφαλίζονται με Εργόσημο.

Η τότε διοίκηση (Μυτιληναίου) αλλά και η προηγούμενη (Βαρδινογιάννη) της ανώτατης ιπποδρομιακής αρχής ΦΕΕ, στήριξαν έμπρακτα τις προσπάθειές μας και τα αιτήματα μας προς την πολιτεία, ενώ η διοίκηση της ΦΕΕ που την αντικατέστησε την άνοιξη του 2019, ουσιαστικά δεν έπραξε μέχρι σήμερα το παραμικρό.

Ο φορέας διεξαγωγής ιπποδρομιών (Ιπποδρομίες αε) στις αρχές του 2019 προώθησε υπόμνημα μαζί με εμάς , προς την τότε κυβέρνηση Σύριζα , ζητώντας την ένταξη μας στους εργαζόμενους που αμείβονται κλπ με Εργόσημο. Όμως μετά την ικανοποίηση από την τότε κυβέρνηση άλλων αιτημάτων της που την αφορούσαν άμεσα (ανατροπή-αλλαγή καθεστώτος ΦΕΕ, αλλαγή σύμβασης παραχώρησης),την άνοιξη του 2019, δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με το θέμα μας.

Από την εκλογή της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και πριν την πανδημία, άλλα και μετά από αυτή, παράλληλα με το αίτημα μας για ένταξη στις πληττόμενες ομάδες εργαζόμενων, με συνεχή υπομνήματα προς το υπουργείο εργασίας και επί υπουργίας Ι. Βρούτση και επί Κ. Χατζηδάκη, έχουμε βάλει το θέμα της ένταξης μας ως αμειβομένων κλπ με Εργόσημο .

Πλην μιας συνάντησης με τη ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης το 2020 που δήλωσε αναρμόδια για το εργασιακό και μας παρέπεμψε στη ΓΓ Εργασίας , δεν είχαμε καμία άλλη ανταπόκριση έστω για συζήτηση του αιτήματος μας, μέχρι σήμερα.

Οι εργαζόμενοι αναβάτες από το 2015 και μέχρι σήμερα, έχουμε βάλει “πλάτη” για τη κανονική λειτουργία του ιπποδρόμου, εις βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας , και σωρεύοντας υποχρεώσεις προς το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.

Η αντιμετώπιση μας ως επιχειρηματίες, έτσι κ αλλιώς, αλλά ακόμα περισσότερο στο σημερινό περιβάλλον εξαθλίωσης που βιώνουμε εργαζόμενοι και επαγγελματίες του ιπποδρόμου,θα σημάνει το θάνατο του επαγγέλματος μας,ενω με ορατο πλεον τον κίνδυνο παύσης της λειτουργίας του ιπποδρόμου ενδέχεται να χάσουμε δεδουλευμένα και ένσημα 5 ετών.

Εν όψει  της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και προ του αφανισμού μας ως εργαζομένων, εάν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση στο αίτημα μας.

Αποφασίσαμε ως έσχατο μέσο διαμαρτυρίας αλλά και απόγνωσης, την παράδοση στην αρμόδια Επιτροπή της ΦΕΕ, των αδειών άσκησης του επαγγέλματος μας, απ την Δευτέρα 3 Μάη 2021.

Η Γενική Συνέλευση της Συνεργατικής Αναβατών.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΣΙΝΙΑΣ,ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΛΗΣ,ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΑΝΤΙΝΟΣ,ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ,ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ,ΕΝΤΙΟΝ ΤΣΕΛΑ,ΜΙΧΑΛΗΣ ΞΥΝΟΣ,ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ,ΑΜΠΝΤΕΛ ΡΑΧΙΜ,ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΣΟΣ,ΕΥΑ ΚΑΜΟΥΤΣΗ,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΛΙΑΣΟΣ,ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΓΚΑΦΑΣ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΡΑΤΣΑΣ,ΡΟΔΟΛΦΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ.ΛΟΙΖΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ. “

scroll to top
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ

Διαβάστε Περισσότερα