Πανίσχυρες βάσεις Άσιαν Σκάι και Σάρρεϊ Μπρηζ, μεγάλη προσοχή στον Μάννερς Πληζ

aids1-12-2019.jpg

Η πρώτη ημέρα του χειμώνα είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα κατά του Αids και στον αγώνα που δίνει η ανθρωπότητα κόντρα στην μάστιγα του αιώνα. Ημέρα μνήμης λοιπόν για τα πάμπολλα θύματα της ασθένειας, αλλά και επαγρύπνησης γιατί η αρρώστια εξακολουθεί να υπάρχει, παρά την μεγάλη πρόοδο της επιστήμης και η οποία απαιτεί μόνο ένα πράγμα: λήψη προφυλάξεων και τίποτα άλλο.
Στο Markopoulo Park θα διεξαχθούν οκτώ δυνατές ιπποδρομίες. Δεν υπάρχει η μεγάλη κούρσα,που συνατήσαμε τις περασμένες εβδομάδες, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα, κυρίως στο στοιχηματικο κομμάτι του προγράμματος. Αντίθετα, προσθέτει δυσκολία και κυρίως στο δημοφιλέστερο παιχνίδι των ελληνικών ιπποδρομιών το ΣΚΟΡ 6.

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 01-02-03-04
ΣΥΣΤΗΜΑ: 5-6 / 1-2-3-4-5-6 / 1-7-8-9 / 2
ΣΤΗΛΕΣ: 48
ΚΟΣΤΟΣ: 24 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

194 Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, η γρήγορη και έμπειρη ΛΟΒΙΝΑ(5) θα έχει κυριότερη αντίπαλο την ανερχόμενη και πιο έτοιμη, σήμερα, ΣΟΥΙΤ ΠΟΕΜ(6) που ήταν βελτιωμένη στις προπονήσεις και που αν καταφέρει με το εξωτερικό σταρτ εκκίνησης να πλασαριστεί με τις πρώτες, τότε μπορεί και τη νίκη. Πιο πίσω η ΓΙΟΥΡΟ ΝΟ ΜΟΡ(1) που διαθέτει αρχική ταχύτητα και θα είναι σαφώς πιο έτοιμη από το ντεμπούτο της που έδειξε σαφώς ανέτοιμη και ακολουθεί η πρωτοεμφανιζόμενη ΕΛΕΣΑ(2) η οποία διαθέτει ποιότητα μεν, αλλά προβληματίζει ότι άργησε πολύ να πραγματοποιήσει ντεμπούτο και μόλις το τελευταίο διάστημα εντατικοποίησε την εκγύμνασή της. Πρόκειται για μια μεγαλόσωμη φοράδα που ήρθε ως μονοετής στην Ελλάδα, πήγε και στην Γαλλία, αλλά λόγω κάποιων προβλημάτων που παρουσίασε, σήμερα θα πραγματοποιήσει την πρώτη συμμετοχή της. Από τις υπόλοιπες η διετής, ΜΑΤΖΑΡΡΑ(7) δείχνει ανέτοιμη να συναγωνιστεί τις παραπάνω αντίπαλές της και οι ΚΑΛΑ ΣΒΕΒΑ(3) και ΚΥΛΛΑΤΣΥ ΠΡΙΝΣΕΣ(4) έως τώρα δεν μας έχουν δείξει τίποτα το ενθαρρυντικό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΛΟΒΙΝΑ(5) – ΣΟΥΙΤ ΠΟΕΜ(6) – ΓΙΟΥΡΟ ΝΟ ΜΟΡ(1) – ΕΛΕΣΑ(2)

195 Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα,  ο ΤΑΟΥΑΛΗΦ(2) είναι ο σταθερότερος στον όμιλο, τρέχει καλά σε κάθε απόσταση και θεωρούμε ότι αποτελεί την βάση. Αργή, αλλά σταθερή άνοδο παρουσιάζει ο ΣΗΣΑΪΝΤ ΝΤΡΗΜΕΡ(5) που τρέχει σε απόσταση που του αρέσει και πιο πίσω η νικήτρια, προ δεκαπενθημέρου και σε μικρότερη απόσταση, ΜΙΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤ(3) που θεωρούμε ότι η σημερινή απόσταση της ταιριάζει περισσότερο. Ο ΠΑΜΠΛΟ(6) αρχίζει και μπαίνει με αξιώσεις στις κούρσες και η ανάθεσή του για ακόμη μια φορά στον Δημητσάνη είναι ένα ακόμη συν στο να τον περιμένουμε δυνατό στην άφιξη και με τα χαμηλά κιλά που φέρει. Ο ΦΛΑΣ ΚΑΠΑΣΙΤΟΡ(4) θα προτιμούσε μεγαλύτερη απόσταση, αλλά και στην σημερινή δείχνει ικανός να τερματίσει στα πολύπλοκα παιχνίδια και τέλος ο ΜΟΥΤΑΜΑΚΙΝ(1) μπορεί στις τελευταίες του συμμετοχές να μη έχει δείξει τίποτα, όμως πλέον συμμετέχει σε πιο πιο βατό όμιλο και απαιτεί προσοχή. Γενικά είναι κούρσα που δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένας ίππος, ακόμη και για τη νίκη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΑΟΥΑΛΗΦ(2) – ΣΗΣΑΪΝΤ ΝΤΡΗΜΕΡ(5) – ΠΑΜΠΛΟ(6)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 03-04-05-06-07-08
ΣΥΣΤΗΜΑ:  1-7-8-9 / 2 / 1-3-4-6 / 5 / 1-2-3-6 / 1-3-4-7
ΣΤΗΛΕΣ: 256
ΚΟΣΤΟΣ: 128 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

196 Στην τρίτη(κωδ.03) αναμέτρηση των διετών, χωρίς νίκη και στα 1200 μέτρα,  θα ξεκινήσουμε με τον ΣΑΡΑΒΑΚΟ(7) που πήγε καλά στις προπονήσεις και θεωρούμε ότι έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει αμέσως. Μάλιστα θα είχαμε μεγαλύτερη αισιοδοξία αν για ένα διάστημα δεν είχε σταματήσει την προετοιμασία του, λόγω κάποιου προβλήματος, ασφαλώς. Ο αδερφός του Γουτόκιντουμή, του νικητή του Ντέρμπι το 2017, ο ΑΪΜ ΤΟΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΓΙΟΥ(1) διαθέτει ισχυρή ποιότητα, έχει πάει καλά στις πρόβες και θέτει κι αυτός σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη. Αυτός αν ξεκινήσει καλά από την αφετηρία, τότε θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητές του. Δυνατός και έμπειρος ο ΦΛΟΟΥΤΙΝΓΚ ΜΑΤΖΙΚ(8) που προέρχεται από δυο δεύτερες θέσεις πίσω από τον Αϊρις Μπρηζ στα κύπελλα Ουίλιαμ Ρηζ και Κενταύρων αντίστοιχα και έπεται η ΣΟΥΪΤ ΜΑΡΑΚΙ(9) που στα προαναφερόμενα κύπελλα τερμάτισε σε αμφότερα στην τρίτη θέση. Από τους υπόλοιπους θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κάποιος ίππος που θα διεκδικήσει τη νίκη. Προσέξτε όμως την σωστή προετοιμασία των ομόσταυλων, ΟΛΓΟΥΕΪΣ ΣΤΡΟΝΓΚ(6) και ΓΚΡΕΓΚΣ ΝΤΙΦΕΝΤΕΡ(3), αλλά και την καλή διαγωγή που είχε ο ΙΤΣ ΜΠΗΝ ΝΟΟΥΤΙΝΤ(4) στο εξωτερικό που έτρεξε τρεις φορές στο χορτάρι και στην μια εξ αυτών τερμάτισε δεύτερος στα 1000 μέτρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ(7) – ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(1) – ΦΛΟΟΥΙΝΓΚ ΜΑΤΖΙΚ(8) – ΣΟΥΙΤ ΜΑΡΑΚΙ(9)

197 Στην τέταρτη(κωδ.04) κούρσα και στα 1400 μέτρα η ΑΣΙΑΝ ΣΚΑΪ(2) αποτελεί πανίσχυρη βάση. Πρόσφατα νίκησε σε μεγαλύτερη απόσταση(1800 μέτρα), όμως και σήμερα θα έχει τον πρώτο λόγο, παρά την λίγο μικρότερη απόσταση και σε όμιλο που είναι εντελώς στα μέτρα της. Η φιλότιμη ΛΑ ΜΑΝΓΚΑ(3) είναι σε φόρμα και δείχνει η κυριότερη αντίπαλός της, προσοχή θέλει η ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΛΟ(6) που θα τρέξει δεύτερη φορά μετά από σημαντική αποχή και στην απάνοδό της και στα 1800 μέτρα, στην κούρσα που νίκησε η Ασιαν Σκάι έτρεξε θετικά. Σαφώς δεν μπορεί να αγνοηθεί και η ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(1) παρά το γεγονός ότι τελευταία τρέχει κατώτερα των δυνατοτήτων της. Η ΜΙΣ ΕΥΗ(5) έτρξε ενθαρρυντικά προ εικοσαημέρου στην επάνοδό της από τετράμηνο ρεπό και σε μικρότερη απόσταση(1200 μ.). Η σημερινή απόσταση μοιάζει πιο πολύ στα μέτρα της και μπορεί ακόμη και να πρωταγωνιστήσει. Τέλος, η ΜΟΓΓΥ(4) για να έχει τύχη θα πρέπει να οδηγήσει σε τέμπο της αρεσκείας της και να μην πιστεί μέχρι να μπει στην ευθεία. Αν γίνουν όλα τα παραπάνω, τότε θα αποκτήσει τύχη. Όχι για τη νίκη, αλλά σίγουρα για παρουσία στα πολύπλοκα παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΣΙΑΝ ΣΚΑΪ(2) – ΛΑ ΜΑΝΓΚΑ(1) – ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΛΟ(6) – ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(1)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 05-06-07-08
ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-3-4-6 / 2-5-6 / 1-2-3-6 / 1-3-4-7
ΣΤΗΛΕΣ: 192
ΚΟΣΤΟΣ: 96 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

198 Στην πέμπτη(κωδ.05) κούρσα και στα 1400 μέτρα, ο ΧΑΜΛΥΝ ΛΑΝΤ(6) είναι σε δυνατή φόρμα, προέρχεται από πρωταγωνιστικές εμφανίσεις και ο όμιλος είναι στα μέτρα του. Ο ΔΕ ΝΤΡΗΜ(1) έτρεξε δυνατά, προ εβδομάδος, στην ίδια απόσταση και σήμερα αναμένεται πιο «λυμένος» και ικανός να πρωταγωνιστήσει έντονα, κυρίως αν ανοίξει ο ρυθμός. Προσοχή θέλει ο ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ(4) που η τελευταία συμμετοχή του και μετά από ρεπό όχι απλά δεν ήταν άσχημη, αλλά μάλλον στο προειδοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί αφού πιθανολογούμε ότι τον… έφερε στην αγωνιστική του θέση. Μην αγνοήσετε τον ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(3) που πήρε μια ανάσα, μετά από συνεχείς κούρσες και δείχνει σε καλή φόρμα. Ο ΚΡΟΥΣΕΪΝΤΙΝΓΚ(7) έρχεται από νίκη σε κατώτερο όμιλο μεν, αλλά η φόρμα του είναι μεγάλη και μπορεί να διακριθεί και στον σημερινό, κυρίως βέβαια στα πολύπλοκα παιχνίδια κι αν φυσικά συνεννοηθεί με τον αναβάτη που τον ίππεύει για πρώτη φορά. Ο ΝΤΑΤΣΜΑΝΣ ΟΥΑΝ(5) πήγε καλά στις προπονήσεις και θέλει μια προσοχή στα πολύπλοκα παιχνίδια, ο ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(8) έχει σαφώς μεγάλες δυνατότητες σε ομίλους όπως ο σημερινός, αλλά μας προβληματίζει η αστάθεια που κατά καιρούς παρουσιάζει και τέλος η ΣΟΤΖΟΥΡΝΑ(2) επανέρχεται από σχεδόν ετήσια αποχή, είναι η γρήγορη της κούρσας, αλλά θεωρούμε ότι δεν θα έχει εύκολο έργο συνυπολογίζοντας την αποχή της, τα χρόνια προβληματά της και επακόλουθο αυτών την όχι και πλήρως εντατικοποιημένη και δυνατή εκγύμνασή της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΧΑΜΛΥΝ ΛΑΝΤ(6) – ΔΕ ΝΤΡΗΜ(1) – ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ(4) – ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(3)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 3: 06-07-08
ΣΥΣΤΗΜΑ: 5-6 / 1-2-3-6 / 1-3-4-7
ΣΤΗΛΕΣ: 32
ΚΟΣΤΟΣ: 16 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

199 Στην έκτη(κωδ.06) αναμέτρηση και στα 1800 μέτρα, ο αήττητος σε δυο συμμετοχές, ΣΑΡΡΕΪ ΜΠΡΗΖ(5) παρουσιάζει συνεχή πρόοδο και θεωρούμε ότι και σήμερα και με τα πολύ χαμηλά του βάρη μπορεί να συνεχίσει τις νίκες. Δεν έχει τρέξει την απόσταση μεν, αλλά με την πιθανολογούμενη επικεφαλής διαδρομή θεωρούμε ότι θα εξουδετερώσει αυτό το ντεζαβαντάζ.
Ο δεύτερος του Ντέρμπι και ομόσταυλός του, ΟΒΕΡ ΔΕ ΓΚΑΝΣ(6), επιστρέφει σε καλή κατάσταση, έχει διακριθεί σε μεγαλύτερη της σημερινής απόστασης, άρα δεν γίνεται λόγος για καταλληλότητα και όπως και ο προαναφερόμενος φέρει πολύ χαμηλά βάρη. Ο πρωταγωνιστής εδώ και καιρό, ΜΕΝΤΙΣΙΑΝ ΝΤΡΗΜ(2) παραμένει σε ζηλευτή φόρμα και μπορεί εκ νέου να διακριθεί και ο ικανός σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά και με υψηλά βάρη, ΝΕΪΣΑΝ(1), που προ εβδομάδος τερμάτισε τρίτος στο κύπελλο Μ. Αλεξάνδρου μπορεί να πράξει το ίδιο, αν και από πρώτη εκτίμηση δεν θα του “πάει” ο ρυθμός που θεωρούμε θα είναι στα μέτρα των δυο πρώτων στην αναφορά μας. Από τους υπόλοιπους ο ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ(7) διατηρείται σε σπουδαία φόρμα και μπορεί να διακριθεί και πάλι, κυρίως στα πολύπλοκα παιχνίδια και ο ΟΡΚ(4) με την καταλληλότητά του σε μεγάλες αποστάσεις κάπου μπορεί να “χωθεί” στο Τετραπλό, αλλά μέχρι εκεί. Τέλος, ο ΕΝΣΑΪΝ(3) ήταν απογοητευτικός στην τελευταία του συμμετοχή, αλλά η σημερινή απόσταση του ταιριάζει περισσότερο, οπότε δεν αποκλείεται να βρει μια θέση στο Τετραπλό. Μέχρι εκεί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΑΡΡΕΪ ΜΠΡΗΖ(5) – ΟΒΕΡ ΔΕ ΓΚΑΝΣ(6) – ΜΕΝΤΙΣΙΑΝ ΝΤΡΗΜΣ(2) – ΝΕΪΣΑΝ(1)

200 Στην έβδομη(κωδ.07) αναμέτρηση και στα 1400 μέτρα,  η ΙΤΣΑΠΦΟΡΓΚΡΑΜΠΣΝΑΟΥ(2) έτρεξε πολύ προειδοποιητικά στην προ εβδομάδος πρώτη συμμετοχή της, στην Ελλάδα και σε ανώτερο όμιλο του σημερινού και θεωρούμε ότι σήμερα μπορεί να φτάσει μέχρι και τη νίκη, αρκεί να «σηκώσει» ευχάριστα την δεύτερη «κολλητή» συμμετοχή της, γιατί από πλευράς απόστασης δεν γίνεται λόγος. Η ΑΛΛΕΪΦΑ(4) είναι σε φόρμα, το δείχνει συνεχώς στις τελευταίες συμμετοχές της  και θέλει προσοχή. Η ΣΑΦΦΑΧ(1) έδειξε σε καλή κατάσταση στην προ εβδομάδος συμμετοχή της, όπου ήταν τελευταία στο “παραθυρο” και… κατρακύλησε στην ευθεία.  Σήμερα, μάλιστα, τρέχει και σε κατώτερο όμιλο. Η ΧΟΛΥ ΜΠΡΗΖ(6) έχει πάει καλά στις προπονήσεις και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Από τις υπόλοιπες η ΓΚΕΪΖΙΝ(3) έχει να τρέξει από πέρσι και στο διάστημα που μεσολάβησε άλλαξε και ιδιοκτησία, η ΛΙΛΛΥΠΟΥΤ(5) είναι σε φόρμα, αλλά τρέχει σε απόσταση που δεν της πολυαρέσει και τέλος η ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ(7) έχει θέμα με τις εκκινήσεις, όπου δεν φεύγει καλά κι αν το κάνει σήμερα, μπορεί να βρει μια θέση στο Τετραπλό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΙΤΣΑΠΦΟΡΓΚΡΑΜΠΣΝΑΟΥ(2) – ΑΛΛΕΪΦΑ(4)  – ΣΑΦΦΑΧ(1) – ΧΟΛΥ ΜΠΡΗΖ(6)

201 Κλείνουμε με την όγδοη(κωδ.08) ιπποδρομία, στα 1400 μέτρα, όπου ο ΜΑΝΝΕΡΣ ΠΛΗΖ(7) μπορεί να μας απογοήτευσε στην τελευταία του συμμετοχή, όπου τερμάτισε πολύ πίσω, όμως «δικαιολογήθηκε» από τις λιποθυμικές τάσεις που εκδήλωσε μετά το πέρας της κούρσας και που χωρίς αυτές σήμερα μπορεί να βρεθεί με απαιτήσεις στην άφιξη. Είναι σε καλή φόρμα και θέλει μεγάλη προσοχή. Σταθερός ο ΑΓΓΕΛΟΣ(3) που στην ίδια κούρσα με τον προαναφερόμενο τερμάτισε τέταρτος. Ο ΡΕΪΝΜΠΟΟΥ ΛΑΪΚ(1) είναι σε μεγάλη φόρμα το τελευταίο διάστημα, τρέχει σε απόσταση που του αρέσει και η έλλειψη κατ’ εξοχήν σπρίντερ σίγουρα θα τον ευνοήσει. Δεν μπορεί να αγνοηθεί σε ομίλους όπως ο σημερινός, ο ΟΥΡΜΠΑΝ ΣΟΟΥΛ(4) που εδώ και καιρό διατηρείται σε πολύ καλή φόρμα και εξασφάλισε και ιδανικό αναβάτη για να τον προωθήσει αμέσως με τους πρώτους. Τον ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ(2) τον περιμέναμε καλύτερο στην πιο πρόσφατη συμμετοχή του, όμως μας διέψευσε και σήμερα σε όχι και στα… φόρτε του απόσταση τον έχουμε ικανό μόνο για τα πολύπλοκα παιχνίδια και τίποτα παραπάνω. Η ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ(6) τρέχει σε δύσκολο όμιλο αρσενικών, αλλά δεν αγνοείται για τα πολύπλοκα παιχνίδια, κάτι ανάλογο ισχύει και για τον ΑΛ ΧΑΜΝΤ(5) που πάντως σε ομίλους, όπως ο σημερινός,  δύσκολα πρωταγωνιστεί και τέλος ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ(8) θεωρούμε ότι έχει περιορισμένη τύχη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΑΝΝΕΡΣ ΠΛΗΖ(7) – ΑΓΓΕΛΟΣ(3) – ΡΕΪΝΜΠΟΟΥ ΛΑΪΚ(1) – ΟΥΡΜΠΑΝ ΣΟΟΥΛ(4)

scroll to top
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ

Διαβάστε Περισσότερα