Πανίσχυρες βάσεις Κομπράιζ και Πάρτυ Τάιγκερ, αξίζει και πληρώνει ο Ταντάρακ

5-1-2020.jpg

Επτά κούρσες που διαθέτουν φαβορί, ισχυρές δυάδες και που από πρώτη ματιά δείχνουν ότι η δεύτερη συγκέντρωση της χρονιάς για τις ελληνικές ιπποδρομίες θα διεξαχθεί ομαλά και με τα αουτσάιντερ στα… πιτς. Θα γίνει έτσι όμως;
Πάμε να αναλύσουμε τις ιπποδρομίες να τις εκτιμήσουμε και να δώσουμε και τις προτάσεις  μας για τα Σκορ. Τα υπόλοιπα είναι δική σας δουλειά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΣΚΟΡ 3: 01-02-03
ΣΥΣΤΗΜΑ: 2-5-6 / 2 / 1-2-4
ΣΤΗΛΕΣ: 9
ΚΟΣΤΟΣ: 4,5 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

07 Ξεκινάμε τις αναλύσεις μας από την πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία, στα 1200 μέτρα, όπου οι τέσσερις από τους έξι ίππους θα τρέξουν για πρώτη φορά στο Μαρκόπουλο. Ο ΤΟΥΛΟΥΝΑ(6) έχει τρέξει δυο φορές στον στίβο του Μαρκόπουλο και στις δυο ήταν πρωταγωνιστής και θα του δώσουμε την πρώτη τύχη στις προβλέψεις βλέποντάς τον και στις προπονήσεις όπου είναι διαρκώς ανερχόμενος. Ο πρωτοεμφανιζόμενος, αλλά με δέκα συμμετοχές στο εξωτερικό, ΜΠΑΛΝΤΓΟΥΪΝ(2) έχει πάει καλά στις προπονήσεις κι αν συνυπολογίζουμε ότι τις καλύτερες εμφανίσεις του τις έκανε στην σημερινή απόσταση, πιστεύουμε ότι μπορεί αμέσως να πρωταγωνιστήσει. Επιπρόσθετα ο προαναφερόμενος ίππος διαθέτει και σημαντική ταχύτητα που σίγουρα θα τον βοηθήσει, αλλά έχει και τον Δημητσάνη στην σέλα του. Τρίτη επιλογή ο ΝΤΡΗΜ ΝΤΕΖΕΡΤ(5) που μας άρεσε στις προπονήσεις και τις καλές δοκιμές του μπορεί να τις… βγάλει πρωταγωνιστικά πάνω στην κούρσα. Ο ΝΕΪΤΣΟΥΡΟΠΑΘ(3) ήταν να τρέξει, πριν ένα μήνα, όμως ήταν νευρικός στο σταρτ και διεγράφη. Στις προπονήσεις έχει πάει καλά και θεωρούμε ότι μπορεί  να εμφανιστεί καλύτερος πάνω στην κούρσα. Ο πρωτοεμφανιζόμενος ΝΤΡΑΜΝΑΝΤΡΟΚΙΤ(4) έχει τρέξει έξι φορές στο εξωτερικό, χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις, στις εδώ προπονήσεις δεν πήγε άσχημα, όμως θεωρούμε ότι κάποιοι αντίπαλοί του και κυρίως οι έμπειροι στο Μαρκόπουλο έχουν προβάδισμα. Τέλος ο ΑΜΠΙΕΝΤ(1) έχει τρέξει 31 φορές στο εξωτερικό, έχει πολλές διακρίσεις σε δεύτερη, τρίτη θέση σε αποστάσεις από 1400 έως 2000 μέτρα και μάλιστα σε δυνατούς ομίλους. Οι ενδοιασμοί μας για σήμερα και ως προς την πρώτη θέση βέβαια, εναπόκειται αφενός στο ότι θεωρούμε ότι δεν έχει εντατικοποιήσει την εκγύμνασή του και αφετέρου και κυριότερο, ότι θεωρούμε την απόσταση που τρέχει πολύ μικρή για τις ιδιότητές του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΟΥΛΟΥΝΑ(6) – ΜΠΑΛΝΤΓΟΥΙΝ(2) – ΝΤΡΗΜ ΝΤΕΖΕΡΤ(5)

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ:  2 / 1-2-4 / 1-4 / 1-2-3-5 / 1-3 / 1-3-5
ΣΤΗΛΕΣ: 144
ΚΟΣΤΟΣ: 72 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

08 Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία και στα 1100 μέτρα, ο ΚΟΜΠΡΑΪΖ(2) επανέρχεται μεν από τρίμηνη αποχή, όμως έχει πάει καλά στις προπονήσεις κι αν δείξει το καλό πρόσωπο του παρελθόντος, θα είναι ο βασικότερος διεκδικητής της νίκης. Ασφαλώς με επικεφαλής διαδρομή θα πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες επιτυχίας του. Ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ(3) πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση στο Winter Challenge των τετραετών όπου τερμάτισε τρίτος και σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση. Σήμερα αν δημιουργηθούν οι συνθήκες για να οδηγήσει, τότε μπορεί να αποδειχτεί δυσκολοκατάβλητος. Πάντα υπολογίσιμος είναι ο ΚΡΥΣΤΑΛ ΣΤΑΝΖΑ(4) που με το εξωτερικό σταρτ εκκίνησης μπορεί να βάλει δύσκολα σε όλους και τέλος δεν μπορεί να αγνοηθεί ο ΑΜΠΟΥ ΡΑΧΙ(1) που έρχεται από νίκη σε λίγο μικρότερη απόσταση και ο οποίος στο παρελθόν έχει προηγηθεί του Κομπράιζ και μάλιστα με δυσμενή συσχετισμό βαρών έναντι αυτού. Ο ΦΙΛΑΝΤΕΡΕΡ(5) είναι, εδώ και καιρό, σε μεγάλη φόρμα, διακρίνεται με κάθε μορφής κούρσα και τον θεωρούμε ικανό να πρωταγωνιστήσει, αλλά πολύ… δύσκολο για νίκη. Κατώτεροι οι ΑΛΑΝΑΡΙ(6) και ΣΚΑΪ ΜΠΑΛΛΑΡΙΝΑ(7).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΚΟΜΠΡΑΪΖ(2) – ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ(3) – ΚΡΥΣΤΑΛ ΣΤΑΝΖΑ(4) – ΑΜΠΟΥ ΡΑΧΙ(1)

09 Στην τρίτη(κωδ.03) αναμέτρηση και στα 1200 μέτρα,  η ΔΕ ΜΗΤΕΡ(1) είναι σε φόρμα, εδώ και καιρό, διεκδίκησε τη νίκη σε διαφορετικές αποστάσεις, στην σημερινή έχει τρέξει υπέροχα στο παρελθόν και πιστεύουμε ότι θα το κάνει και σήμερα. Η γρήγορη, ΙΤΣΑΠΦΟΡΓΚΡΑΜΠΣΝΑΟΥ(4) μπορεί να τρέχει κάθε εβδομάδα, εδώ και αρκετό καιρό, όμως τρέχει αξιόπιστα και πιστεύουμε ότι θα το κάνει και σήμερα. Η ΝΟΣΤΡΟΒΙΑ(2) έρχεται από νίκη, δείχνει σε κορυφαία φόρμα αυτή την εποχή και μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει εκ νέου και μάλιστα με κούρσα ημιαναμονής που θεωρούμε ότι στο μέλλον θα της ταιριάξει περισσότερο. Προσοχή θέλει η ΓΚΕΪΖΙΝ(6) που μας αρέσει στις προπονήσεις και κάπου μπορεί να μας… ξαφνιάσει ευχάριστα  με δυνατή ίσως και πρωταγωνιστική εμφάνιση. Η ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ(7) ξεκίνησε καλά στην τελευταία της συμμετοχή και στην ίδια απόσταση με σήμερα, τερμάτισε τρίτη με ωραία επίδοση και σαφώς αν επαναλάβει αυτή την εμφάνιση, πάλι θα την δούμε πρωταγωνίστρια στην άφιξη. Η ΣΙΡΕΝΣ ΧΑΡΜΟΝΥ(5) επανέρχεται μετά από περίπου επτάμηνη αποχή και σε νέα προπόνηση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας ενθουσίασε με την απόδοσή της, στις προπονήσεις, τρέχει σε μικρή απόσταση που θεωρούμε ότι δεν της ταιριάζει, αλλά ο όμιλος είναι μέτριος, κάτι που δεν αποκλείει εμφάνιση στα πολύπλοκα παιχνίδια. Τέλος, η ΤΗ ΑΤ ΔΕ ΡΙΤΖ(3) επανέρχεται από περίπου εξάμηνη αποχή και προβληματίζει για δυο λόγους. Όταν είχε ανεβάσει την φόρμα της, στα μέσα Οκτωβρίου και έδειχνε έτοιμη, άλλαξε προπόνηση, διέκοψε την εκγύμνασή της, ξεκινώντας από την αρχή, δεν μας έδειξε κάτι το εξαιρετικό και παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύει την ποιότητα στον όμιλο, θεωρούμε ότι μόνο σε μια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδια μπορεί να προσβλέπει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΔΕ ΜΗΤΕΡ(1) – ΙΤΣΑΠΦΟΡΓΚΡΑΜΠΣΝΑΟΥ(4) – ΝΟΣΤΡΟΒΙΑ(2) – ΓΚΕΪΖΙΝ(6)

ΣΚΟΡ 4: 04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ:  1-4 / 1-2-3-5 / 1-3 / 1-3-5
ΣΤΗΛΕΣ: 48
ΚΟΣΤΟΣ: 24 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

10 Στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία και στα 1300 μέτρα, μεγάλο και σωστό φαβορί είναι ο ΠΑΡΤΥ ΤΑΪΓΚΕΡ(1). Τερμάτισε δεύτερος στο Winter Challenge των πενταετών, προ τριών εβδομάδων και σε κορυφαίο όμιλο, δείχνει, ίσως, στην καλύτερη φόρμα της ζωής του και παρά τα υψηλά του βάρη θεωρούμε ότι θα ηττηθεί πολύ δύσκολα. Δυνατός αντίπαλος θα είναι ο ΑΣΤΕΡΙΩΝ(4) που το τελευταίο διάστημα δείχνει φανερή άνοδο φόρμας. Προσοχή θέλει ο ΡΕΓΚΕ ΡΑΝΝΕΡ(2) που έτρεξε δυνατά στα 1100 μέτρα, στην πρώτη συμμετοχή του στο Μαρκόπουλο, σήμερα η απόσταση είναι μεγαλύτερη, άρα πιο ευνοϊκή, αλλά σημειώστε κιόλας ότι στο μέλλον θα τρέχει καλύτερα σε σαφώς μεγαλύτερες αποστάσεις. Ο ΚΑΡΣΟΝ ΣΙΤΥ(3) έρχεται από νίκη, ξεκουράστηκε για ένα δίμηνο, όμως στις προπονήσεις δεν ήταν τόσο αποδοτικός, όσο τότε. Δεν τον έχουμε ικανό για νίκη ή το δίδυμο, όμως στο Τρικάστ θα πρέπει να υπολογιστεί σοβαρά. Αυτό πρέπει να γίνει και για τον ΦΑΟΥΣΤΟ(5) που είναι διαρκώς φορμαρισμένος, αλλά φτάνει μέχρι την δεύτερη θέση και μέχρι εκεί. Τέλος, ο ΧΑΡΣΓΟΥΕΛ(6) έτρεξε σχετικά ανέτοιμος στο ντεμπούτο του, στο Μαρκόπουλο, προ μηνός. Μετά απ’ αυτή την κούρσα ανέβηκε στις προπονήσεις, αλλά ο όμιλος είναι πολύ δυνατός. Πάντως εμείς δεν τον αποκλείουμε εντελώς από τα πολύπλοκα παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΑΡΤΥ ΤΑΪΓΚΕΡ(1) – ΑΣΤΕΡΙΩΝ(4) -ΡΕΓΚΕ ΡΑΝΝΕΡ(2)

11 Στην πέμπτη(κωδ.05) ιπποδρομία και στα 1300 μέτρα θα ξεκινήσουμε με τον ΤΑΝΤΑΡΑΚ(5) που μπορεί να επανέρχεται από τετράμηνο ρεπό, όμως έχει πάει καλά στις προπονήσεις και το κυριότερο είναι ότι ελλείψει άλλων σπρίντερ θα οδηγήσει, κατά πάσα πιθανότητα, σε τέμπο της αρεσκείας του. Αν δεν επηρεαστεί από το ρεπό του, αλλά και την εκδήλωση, κατά καιρούς, ρινορραγίας, είναι ικανός ακόμη και για τη νίκη.
Άνοδο διαπιστώσαμε στις προπονήσεις για τον ΓΚΛΕΝ ΜΙΛΛΕΡ(3) που θέλει προσοχή σε ομίλους όπως ο σημερινός. Δεν αγνοείται ο πάντα σταθερός σε κάθε απόσταση και με οποιαδήποτε μορφή κούρσας, ΑΓΓΕΛΟΣ(1) και προσοχή απαιτεί και ο ΑΪΜ ΓΟΥΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(2) που μπορεί να μην βρίσκεται στην φόρμα του παρελθόντος, αλλά τρέχει σε όμιλο στα μέτρα του. Ο ΧΟΝΕΫ ΦΡΕΝΤ(7) είχε ατυχίες στην τελευταία συμμετοχή του και χωρίς αυτές σήμερα μπορεί να εμφανιστεί στην άφιξη. Ο ΟΡΚ(4) είναι σε φόρμα, αλλά και η απόσταση μικρή για τις ιδιότητές του. Κι αυτός δεν αγνοείται για μια θέση σε Τρικάστ, Τετραπλό και τέλος η ΜΙΣ ΠΕΓΚΥ(6), η μοναδική φοράδα της κούρσας, δεν είναι στην φόρμα του παρελθόντος και θα έχει δύσκολο έργο, παρά το γεγονός ότι τρέχει σε απόσταση που της αρέσει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΑΝΤΑΡΑΚ(5) – ΓΚΛΕΝ ΜΙΛΛΕΡ(3) – ΑΓΓΕΛΟΣ(1) – ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(2)

12 Στην έκτη(κωδ.06) αναμέτρηση και στα 1800 μέτρα υπάρχει πανίσχυρο δίδυμο. Ο ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(1) τρέχει σε απόσταση που του «πάει» και παρά τα υψηλά του βάρη δείχνει ικανός να φτάσει στη νίκη. Πολύ δυνατή κόντρα θα έχει από τον ΜΕΝΤΙΣΙΑΝ ΝΤΡΗΜ(3) που εδώ και πολύ καιρό διατηρείται σε σπουδαία φόρμα, κάτι που δείχνουν και οι νίκες, αλλά και οι τερματισμοί του σε δεύτερη, τρίτη, θέση. Πιο πίσω ο ΦΕΝΙΣΑΣ ΧΟΥΚ(4) που όπως έχει δείξει έως τώρα η αγωνιστική του πορεία, αρέσκεται σε μεγάλες αποστάσεις, όπως η σημερινή. Ο ΜΠΑΡΑΣΤΙ ΝΤΑΝΣΕΡ(6) νίκησε, προ εβδομάδος, στα 1200 μέτρα, δεν έχει τρέξει στην σημερινή απόσταση, όμως δεν αποκλείουμε καλή εμφάνιση με την πιθανολογούμενη επικεφαλής διαδρομή. Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ(5) “πάει” μεγάλες αποστάσεις, στο Ντέρμπι και στα 2100 μέτρα έχει νικήσει, όμως δεν έχει δείξει ότι μπορεί να κοντράρει ομίλους όπως ο σημερινός και τέλος ο ΣΑΜΤΕΪΣΤ(2) έχει τρέξει πολύ μέτρια στις δυο σχετικά πρόσφατες συμμετοχές του και στις προπονήσεις δεν είδαμε πρόοδο, τέτοια, που θα τον φέρει με απαιτήσεις στην άφιξη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(1) – ΜΕΝΤΙΣΙΑΝ ΝΤΡΗΜ(3) – ΦΕΝΙΣΑΣ ΧΟΥΚ(4)

13 Κλείνουμε με την έβδομη(κωδ.07) ιπποδρομία, στα 1800 μέτρα, όπου ο ΕΝΣΑΪΝ(1) διατηρείται σε σπουδαία φόρμα και θα προσπαθήσει να πάρει την ρεβάνς από την ΑΣΙΑΝ ΣΚΑΪ(3) που τον νίκησε προ δυο εβδομάδων στην ίδια με σήμερα απόσταση και που και η ίδια παραμένει σε σπουδαία φόρμα.

Αυτό το δίδυμο προσπάθησε να το “σπάσει” ο ΟΥΡΜΠΑΝ ΣΟΟΥΛ(5), στην τελευταία συμμετοχή του που τερμάτισε τρίτος, πίσω από τους δυο προαναφερόμενους και στην φόρμα που βρίσκεται δείχνει ικανός να μπει ανάμεσά τους, αυτή την φορά, και γιατί και να τους ξεπεράσει. Καλό αουτσάιντερ μπορεί να αποτελέσει ο ΧΑΜΛΥ ΛΑΝΤ(2) που θα τρέξει πρώτη φορά στα 1800 μέτρα, όμως μπορεί να τα «πάει» ευχάριστα. Μεγάλο ερωτηματικό ο ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(7) που στις προπονήσεις πάει καλά, αλλά αυτό δεν το βγάζει στις κούρσες και την τελευταία φορά, προ σαράντα ημερών, ανέτρεψε τον αναβάτη του. Σε καλή κατάσταση ο ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ(6) που δεν αποκλείεται από μια θέση στο Τετραπλό. Ο ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ(4) δεν είναι στην φόρμα του παρελθόντος, αλλά κι αυτός δεν “σβήνει” από μια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδια και τέλος η ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΛΟ(8) είναι κατώτερη στον όμιλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΕΝΣΑΪΝ(1) – ΑΣΙΑΝ ΣΚΑΪ(3) – ΟΥΡΜΠΑΝ ΣΟΟΥΛ(5) – ΧΑΜΛΥΝ ΛΑΝΤ(2)

scroll to top
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ

Διαβάστε Περισσότερα