Συντήρηση του στίβου, πρόγραμμα, εκγύμναση και επανεκκίνηση αρχές Ιουνίου

IMG_7641.jpg

Τα μέτρα περιορισμού, σε όλες της εκδηλώσεις της καθημερινότητας, ελέω του κορωναϊού, σιγά-σιγά θα αρχίσουν να αίρονται και η επιστροφή στην καθημερινότητα δείχνει αρκετά κοντά. 
Έτσι αρχίζουν να γίνονται και σκέψεις για την επανεκκίνηση των ιπποδρομιών. 
Βέβαια στο Μαρκόπουλο, όλο το διάστημα της καραντίνας, υπήρχε κινητικότητα και οι περισσότεροι ίπποι γυμνάστηκαν. Όμως, άλλο η προπόνηση και άλλο η προετοιμασία για κούρσες και με την αβεβαιότητα του πότε θα ξεκινήσουν.

Οι προπονητές πήγαιναν με μια αρκετά “θολή” εικόνα για το μέλλον και σίγουρα, όπως μας είπαν αρκετοί, με ορίζοντα διμήνου και πλέον της αποχής από την αγωνιστική δράση.
Το δίμηνο απραξίας που θα εκπνεύσει στα μέσα Μαίου, θεωρούμε ότι θα παραταθεί και ίσως να αγγίξει και το τρίμηνο.
Πολλοί θα θεωρήσουν ότι την επανέναρξη των ιπποδρομιών την συσχετίζουμε με το άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ. Όχι απαραίτητα. Εμείς βλέπουμε τις ιπποδρομίες με άλλη ματιά και με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια.

Κατ’ αρχάς θεωρούμε δεδομένο ότι φέτος ο ιππόδρομος δεν θα κλείσει τον Αύγουστο για συντήρηση του στίβου, όπως συνήθως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, έτσι ώστε να “σωθούν” κάποιες συγκεντρώσεις που “χάθηκαν” στην καραντίνα.
Άρα αυτή η συντήρηση, που είναι απαραίτητη, μπορεί να γίνει το επόμενο διάστημα, μέσα στον Μάιο.
Είναι μια άριστη ευκαιρία, τώρα που υπάρχει χρόνος για ένα δεκαήμερο, ίσως και κάτι παραπάνω για τις απαιτούμενες εργασίες.
Να συντηρηθεί ο στίβος λοιπόν και να υπάρξει και ένα “γεμάτο” δεκαπενθήμερο να γυμναστούν οι ίπποι στο “νέο” στίβο και με το νέο πρόγραμμα που θα προκύψει έως τότε.
Γιατί δεν μπορεί να ανακοινωθεί πρόγραμμα στα “τυφλά” , χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί κάποια πράγματα και καταστάσεις και σωστά μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.

Άρα με “νέο” στίβο και με νέο πρόγραμμα θα μπορούμε να μιλάμε για ιπποδρομίες non stop μέχρι το τέλος του έτους και με σχεδόν βέβαιες πιθανότητες ότι για μεγάλο διάστημα, άγνωστο πόσο,  αυτές θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.
Αυτές είναι οι δικές μας σκέψεις, το δικό μας σενάριο. Ένα σενάριο που αν είναι και στις σκέψεις των υπευθύνων και εκπονηθεί, όπως ή περίπου όπως το έχουμε αναφέρει πιο πάνω, φέρνει τις ιπποδρομίες να ξεκινάνε στην καλύτερη περίπτωση, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου ή ίσως μια εβδομάδα αργότερα, αλλά με όλα τακτοποιημένα για μια απρόσκοπτη συνέχεια.

scroll to top
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ

Διαβάστε Περισσότερα